Hyrbil Kobe

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Japan
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Kobe

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kobe

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Kobe genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Kobe. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Kobe guide

Biluthyrning Kobe
Hyrbil Kobe

Kobe ligger på ön Honshu Osakabukta och är huvudstad i prefekturen Hyogo. Avstånd österut till angränsande Osaka är ca. 30 km – och Kobe tillsammans med Osaka och flera mindre städer i området stads-och industriregion Hanshin.Befolkningen i Kobe är cirka 1,5 miljoner (2006).

Kobe är en av världens största hamnar. Stora delar av hamnanläggningen och en del av industriföretag belägna i deponin i Osakabukta. Hamnområdet, som var kraftigt skadad under en jordbävning 1995, blev senare ombyggd. Sammanlagt dog nästan 6.500 av Kobes invånare i denna jordbävning.

Den moderna staden Kobe grundades 1889 som en port för Osaka, men redan vid 200-taletKr. det var en uppgörelse inom detta område, och en kort period i slutet av 1100-talet var Japans administrativa centrum här.

Kobe är annars en utdanningsby – med flera universitet och högskolor. Det finns också en norsk Sjömanskyrkan i staden.

Bland de många attraktionerna finns flera stora parker och en mängd museer – inklusive ett tekniskt museum, ett sjöfartsmuseum och multimedia museum Hanshin Awaji Daishinsai Kinen, etablerat i minne av den stora jordbävningen 1995. Även Konstmuseet Hyogo Kenritsu Bijutsukan är ett populärt turistmål. Det är inrymt i en unik betongbyggnad, designad av den kände japanska arkitekten Tadao Ando.   Museets permanenta utställning innehåller verk av 20. talets mest berömda japanska konstnärer.

Från den norra delen av stadens centrum kör tre linbanor upp till toppen av Rokko Mountain, där man kan njuta av en spektakulär utsikt över staden. På baksidan av berget är den traditionella rekreationsområde Arima Onsen, en liten stad som består av en labyrint av små gator och traditionella hus – utöver de varma källorna som sägs ha en läkande effekt.

Den närmaste flygplatsen är Kobe flygplats, som ligger på en konstgjord ö om. 8 km söder om staden.