Hyrbil Köpenhamn

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Danmark
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Köpenhamn

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Köpenhamn

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Köpenhamn från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Köpenhamn genom oss.

Köpenhamn guide

Bilutleie København
Köpenhamn Biluthyrning

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och största stad, och ligger vid Øresund på öarna Själland och Amager. Själva staden har 540 000 invånare (2011), medan huvudstadsregionen har en befolkning på cirka 1,2 miljoner. Köpenhamn är landets viktigaste kulturella och ekonomiska centrum. Dessutom är staden en viktig transportnav.

Köpenhamns centrum kallas ”innerstaden”, och här ligger gågatan ”Strøget” – som går från Rådhustorget till Kongens Nytorv. Strøget är känt för sin stora shopping med butiker, stora tidningar och arkader. Köpenhamn är också berömt för sitt pulserande och varierade nattliv, och på sommaren är Nyhavn en populär och färgstark restaurang och kaféavdelning.

Attraktioner

De allra flesta känner förmodligen till Köpenhamns berömda skulptur ”Den lilla sjöjungfrun” från 1913, som står vid hamnen i stadsdelen Østerbro – lite norr om centrum. Även stadens nöjespark ”Tivoli” är känd för allmänheten. Annars har Köpenhamn otaliga turistattraktioner och sevärdheter – inklusive landets ledande museiinstitutioner inom kulturhistoria, konst och naturhistoria.

Många turister hittar till Amalienborgs slott från 1766 – som sedan 1794 har varit kungligt residens. Delar av slottet är öppna för allmänheten – bland annat. ett museum som visar kungens privata rum från perioden 1863 – 1947. De danska kungarnas kronologiska samlingar kan också ses i Amalienborgs museum.

Andra attraktioner i Köpenhamn är: Rosenborgs slott från 1624 – där du kan se utställningen av de danska kronjuvelerna, Köpenhamns stadsmuseum, Vår fru kyrka från 1829, Round Tower från 1642 och Nationalmuseet – som grundades 1807.

Christiansborgs slott i centrala Köpenhamn är byggnaden för bland annat Danmarks regering.

Utforska Köpenhamn med biluthyrning

Även om Köpenhamn har mycket spännande att erbjuda, hyra en bil är inte en dålig idé när du är där. Du behöver inte spendera länge på vägen för att få några unika upplevelser. Danmark är inte det stora landet, vägarna är bra, och trafiken går oftast ganska flytande. Men, Vad du bör uppleva är svårare att avgöra. Det finns många bra ställen att välja mellan. Här är några förslag för dig som vill ta en biltur med Köpenhamn som utgångspunkt.

Idylliska Dragør med vackra små hus och kullerstensgator.

Dragør – Danmarks vackraste by

Tydligen har den lilla och gamla staden Dragør Danmarks mest lyckliga invånare. Huruvida detta är sant är nog inte lätt att avgöra, men att Dragør folket åtminstone bör vara nöjda med omgivningen finns det ingen tvekan. Den lilla staden var tidigare en viktig hamn, central för sjöfart, handel och fiske i regionen. Centret består av vackra små hus, varav många är flera hundra år gamla. Gatorna är kullerstensbelagda och intima, och överallt hittar du trevliga matställen, gallerier,mysiga butiker och museer. Fisket är fortfarande en viktig inkomstkälla för många av invånarna, och du kan njuta av detta på restaurangerna där. Närheten till Köpenhamn gör det också mycket populärt med en biltur till Dragør.

 • Dragør ligger precis förbi Kastrup, och cirka 14 km från Köpenhamns centrum. Körtiden är cirka 20 minuter.
Egeskovs slott omges av en liten damm och härliga parker i närområdet.

Egeskovs slott – Unikt slott på ön Funen

Detta slott är av det vackraste i både Danmark och Europa. Egeskov ligger på ön Fyn, den du kör över för att komma mellan Själland och Jylland, och inte så långt från Odense. Som det ser ut idag är slottet daterat till år 1554, men det byggdes sedan på grundval av en tidigare version. Det vackra tegelslottet är omgivet av en liten damm, och i området finns härliga parker, en gård som tillhör slottet, museet, caféet, lekplatsen, festivalområdet och vackra skogar. festivalområde Museet tar inte bara upp slottets historia, utan har även flera andra imponerande utställningar. Bland annat kan man titta på en samling veteranbilar, utryckningsfordon från gamla dagar, vintagemotorcyklar och konstutställningar.

 • Från Köpenhamn till Egeskov slott är det cirka 160 kilometer. Större delen av resan går på motorvägen. Utan att stanna, kommer du att spendera ca 1 timme och 50 minuter på enheten.
Ett besök i Legoland är ett måste för både barn och vuxna!

Legogland, Givskud Zoo och Lalandia – Bäst för familjer

Billund har utvecklats till kanske Danmarks bästa område för familjeaktiviteter. Här hittar du Legoland sida vid sida med Lalandia, en slags by med stuguthyrning, och ansluten till en stor nöjespark. I parken hittar du alla typer av vattenaktiviteter ,spel, lekplatser och mycket mer. Givskud Zoo ligger cirka 25 minuter bort och The Legoland Is ligger i Lalandia. Där ser du bland annat gorilla, lejon, giraffer, noshörningar, antiloper, buffel och många andra spännande arter. Djuren i djurparken har stora områden att leka på, och lever ganska nästan som de skulle i sin naturliga miljö. Det är fullt möjligt att komma till en dagsutflykt till Billund med biluthyrning från Köpenhamn, men vi rekommenderar en övernattning eller två, speciellt för dig som reser med barn.

 • Från Köpenhamn till Billund är det cirka 260 kilometer. Du kör på bra motorvägar ända till Vejle, och sedan cirka 30 kilometer på riksväg. Körtiden utan stopp är cirka 2 timmar och 40 minuter.

Malmö – Syster City strax ovanför sundet

I flygbolaget är det inte mer än cirka 20 kilometer från Köpenhamn till Malmö. Den svenska staden har mycket att visa fall och är perfekt för en dagsutflykt från Danmarks huvudstad. Den gamla staden är hjärtat av Malmö centrum, därdu hittar de flesta av de äldre sevärdheterna. Denna historiska stadskärna gränsar till kanaler och ligger intill den magnifika Kungsparken, med Malmöhus slott i ena änden. Därifrån är det gångavstånd till stadens modernare centrum, Västra Hamnen. I detta område står skyskrapan Turning Torso. Huset är Nordens högsta byggnad, med en höjd på 190 meter. Västra Hamnen är ett trevligt område att shoppa i, sitta på bryggan, ta in café eller restaurang, och delta i det livliga folklivet.

I Västra Hamnen i Malmö finns goda shoppingmöjligheter, eller så kan du sitta på kajen och koppla av.
 • Från Köpenhamns centrum till Centrum av Malmö är det inte mer än 42 kilometer. Det finns en motorväg i hela sträckan, och körtiden är ca 40 minuter.
 • Observera att det för närvarande kostar 23 Euro varje sätt att använda Øresund-förbindelsen med en vanlig biluthyrning.
 • Fråga företaget du hyr en bil från om reglerna för passage gränser.
Møns Klint klippvägg är Danmarks högsta på 128 meter.

Møns Klint – Unik naturupplevelse på ön Møn

Klippväggen Møns Klint är den högsta i Danmark. Från stranden och havet nedanför går klippan 128 meter till vädret. Du kan hitta den på östra sidan av ön Møn, som ligger som en förlängning av södra änden av Själland. Berget bildades för cirka 75 miljoner år sedan ,och består av kalkstenskrita. Förutom att komma ikapp med den unika naturupplevelsen bör du också stanna till med GeoCenter Møns Klint när du är där. Centret är också det bästa stället att parkera din hyrbil när du tittar på klippan. Geologiska forskningscentret har ett mycket bra besöksupplevelsecenter och passar för personer i alla åldrar.

 • Det är 135 kilometer från stadens centrum i Köpenhamn och till GeoCenter Møns Klint. De första 40 minuterna går på motorvägen, och sedan är det ca 1 timme på landsvägen. Den totala gångtiden är normalt 1 timme och 40 minuter.
Motorvägen utanför Köpenhamn.

Parkering och trafik med biluthyrning

Köpenhamn är indelat i flera zoner när det gäller parkering. Du betalar mer för att parkera i den innersta zonen, och priserna sjunker längre bort från stadens centrum du får. Du kan göra betalningen i automaterna som finns på trottoarerna, där du anger registreringsnumret på hyrbilen. Du kan också betala med din mobiltelefon om du laddar ner en app i förväg. På helger (från 17:00 på lördagar), och mellan 17:00 och 08:00 under veckan, är det gratis att parkera på markerade platser. Det finns också ett relativt stort antal parkeringshus i centrum du kan använda.

Den tjälte trafiken i Köpenhamn orsakas inte alltid av bilar, utan ofta av dem som använder cyklar som transportmedel. Faktum är att det finns fler människor som rider här än de som väljer att köra. Eftersom staden är så cykelvänlig är det något lättare att ta sig dit med bil än på många andra ställen. Samtidigt bör man vara extra försiktig, eftersom det finns ett stort antal mjuka trafikanter på gatorna.

Flygplatsen i Köpenhamn, oftast känd som Kastrup.

Flygplats

Det officiella namnet på flygplatsen är Köpenhamns flygplats ,men de flesta människor vet det som Kastrup. Detta är den största flygplatsen i Norden, medöver 30 miljoner passagerare per år. Företag som flyger inom Schengenområdet använder gate A2 till A24 eller gatan F1 till F9.

Det är enkelt att hämta eller leverera hyrbil på Kastrup. Alla de för närvarande 6 företag är monterade i en separat biluthyrning centrum. Detta är ansluten till parkeringen utanför terminal 3, och på samma plats hittar du järnvägsstationen, tunnelbanan, och busstationen.

 • Det är 9 km från flygplatsen och in till Köpenhamns centrum om du kör den kortaste vägen via Amager. Du kommer att ta cirka 15 till 20 minuter med biluthyrning.