Hyrbil Kraków

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Polen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Kraków

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kraków

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Kraków genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Kraków. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Kraków guide

Biluthyrning Kraków
Hyrbil Kraków

Kraków ligger i södra Polen, vid floden Wisla – och har cirka 850.000 invånare (2010).Krakow är Polens näst största stad, och det anses vara landets kulturella huvudstad. Det är också ett viktigt centrum för handel och industri.

Krakows historia som stad går tillbaka till ca. 800 e.Kr.Kr., Som börjar med en mäktig fästning. En period under medeltiden var den polska huvudstaden, men förstördes fullständigt av tatarerna på 1241. Efter att byggas, fortsatte att ha en central position som polska kroningsby.

Kraków har många viktiga kultur-och utbildningsinstitutioner – däribland Polens äldsta universitet (grundat 1364) och ett antal andra högskolor och akademier. Bland stadens många museer finner vi Czartoryski-museet (där sådana kan se arbetet berömda renässans målare) – och Jagiellonian museet (som hyser den berömda Kopernikus ’globus).

Gamla stan i Kraków (Stare Miasto) innehåller ett antal arkitektoniskt och historiskt intresse, och är helt och hållet en UNESCO: s världsarvslista. Många av byggnaderna i renässansstil, men också gotiska och barock är representerat. De tidigare fästning murar och vallgravar runt gamla stan är grunden för en vacker park. Två av de gamla fästningen tornen är fortfarande intakt. Mitt i den historiska stadskärnan, torget i Gamla stan från 1300-talet (Salutorget), omgiven av flera monumentala strukturer, inklusive Mariakyrkan (byggd 1355). Även den stora, berömda Saluhallen Sukiennice finns här. Där kan du också se utställningar av polsk konst. Dessutom nämnde den stora salen tornet från 1300-talet.

I den södra delen av den gamla staden är kalksten klippa Wawel, där både den kraftfulla Krakow katedralen och den gamla kungliga slottet (båda från 1300-talet) ligger. Katedralen är mer av Polens gamla kungar begravda och hjältar, och gården runt slottet anses vara en av Europas vackraste.

Även stadsdelen Kazimierz är värt ett besök, främst eftersom den representerar den historiska stadskärnan starka judiska kulturen. Det finns också en betydande Jewish Museum.

Kraków namngavs europeiska kulturhuvudstaden 2000.

Den närmaste flygplatsen är KRK Airport, som ligger 11 km väster om centrum.