Biluthyrning i Los Angeles

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Biluthyrning i Los Angeles

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning i Los Angeles

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Los Angeles från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Los Angeles genom oss.

Los Angeles guide

Bilutleie Los Angeles
Biluthyrning i Los Angeles

Los Angeles är den näst största staden i USA och ligger i södra delen av delstaten Kalifornien – nära Stilla havet. Staden ligger ca. 200 km norr om gränsen mot Mexiko.

Los Angeles har 3,8 miljoner invånare, medan huvudstadsregionen har en befolkning på cirka 17 miljoner.

Inom los Angeles stadsgränser finns flera oberoende städer – inklusive räkenskapsåret 2015-16. Beverly Hills, Culver City och Santa Monica. Los Angeles är ett viktigt transportnav och är känt för sin film- och tv-produktion. Staden är också ett mycket populärt turistmål.

Attraktioner

Stadsbilden präglas av breda avenyer och stora parker. Norr om centrum ligger filmstaden Hollywood, där du kan gå längs Hollywood Boulevard och se den stjärnspäckade trottoaren ”Walk of Fame”.

Andra turistattraktioner i Los Angeles inkluderar: Universal Studios – där besökarna kan lära sig mer om filmindustrin, Science Center – med interaktiva utställningar, Moca – Museum of Contemporary Art – med föränderliga konstutställningar, ”Museum of Tolerance” – multimediamuseum med betoning på rasism och fördomar i USA samt Griffith Park – stort parklandskap där man också kan besöka djurparken ”LA Zoo”.

Staden har ett naturhistoriskt museum, afroamerikanskt museum, akvarium, botanisk trädgård samt vackra kuststränder. Ett nytt offentligt museum för samtida konst öppnar 2013 i Los Angeles och kommer att kallas ”The Broad”.

Santa Monica strand med nöjespark i bakgrunden.

Utforska Los Angeles med biluthyrning

Även om det finns mer än tillräckligt för att komma till i Los Angeles själv, är det en bra idé att få några av omgivningen även när du är där. Du kommer förmodligen fortfarande hyra en bil här, så varför inte passa på? Denna del av Kalifornien erbjuder många pittoreska små städer längs kusten, för att inte nämna ett stort urval av vackra stränder. Dessutom finns det mycket att uppleva också inåt landet. Här är några förslag på att köra rutter med Los Angeles som utgångspunkt.

Observera att eftersom staden är enormt stor i den utsträckning, har vi valt att använda LAX Flygplats som utgångspunkt för information om körsträcka och tidsanvändning.

Huntington Beach kallas inte Surf City förutom förnuft.

Huntington Beach – Surf City USA

Denna stad ligger strax utanför gränsen till Los Angeles, på väg söderut mot San Diego, och ut på kusten. Den kännetecknas av en 15 kilometer lång sandstrand som går förbi hela centrum, därav kulturen som är fokuserad kring speciellt surfing. Att surfing är en viktig ingrediens återspeglas i det faktum att du hittar din egen surfing museer i staden, det finns VM här, och namnet på själva staden är bara Surf City. Detta har legendariska The Beach Boys skrivit låtar om, och du har säkert sett staden och stranden i flera Hollywood-filmer.

 • Från LAX till Huntington Beach, det är ungefär 24 miles. Du kör i staden hela vägen, men normalt komma dit snabbast genom att använda I-405 (Interstate 405). Då blir körtiden cirka 40 minuter.
Joshua Tree National Park – här hittar du den berömda Yucca Palm.

Joshua Tree Nationalpark – Unikt och vackert naturområde

I denna nationalpark möter de två öknarna Mojave och Colorado. Detta möte hjälper parken har en unik växt och djurliv, och ett landskap du inte kan hitta. Även här växer det trä som ger parken dess namn. På latin är termen Yucca Brevifolia, och dagligen vet vi det som Yucca palm. I Joshua Tree National Park är många av exemplaren flera hundra år gamla och kan vara upp till cirka 2,5 meter höga. Du kan övernatta på flera ställen i parken, eller bara titta in på en dagsutflykt. I samtliga fall, överväga att besöka en eller flera av besökarnas centra som ligger i parken.

 • Från flygplatsen i Los Angeles (LAX), det är ca 145 miles till Joshua Tree National Park. Om du kör utan stopp längs vägen, kommer du att spendera ca 2 timmar och 30 minuter.
Disneyland världens mest kända nöjespark.

Disneyland – Världens mest kända nöjespark

Walt Disney själv var inblandad när hans företag byggde Disneyland i Anaheim stadsdelen Los Angeles. Temaparken har varit i drift sedan 1955 och är en av de viktigaste landmärken och sevärdheter i staden. Sedan öppnandet har nästan 800 miljoner människor stannat till för att besöka. Idag är det inte bara tecknade serier av Disney-gruppen som uppmärksammas här, utan även teman från bland annat Star Wars-filmerna. Alla aktiviteter du kan prova är särskilt fulländade. Här får man till exempel en resa i hyperrymden med Millenium Falcon, och upplevelsen känns nästan för realistisk. Ett besök på Disneyland när du är i LA är ett måste, oavsett vilken ålder du är på.

 • Från LAX till Disneyland, det är ca 34 miles och en körtid på ca 30 minuter.
Solvang etablerades av danskar 1911.

Solvang – En liten bit av Danmark

Den lilla staden Solvang ligger strax nordväst om Santa Barbara, med endast 5200 invånare. Det grundades 1911 av ett gäng danskar, och många som bor här i dag fortfarande har en stark koppling till det land deras förfäder emigrerade från. Språket har gått långt, och du hittar folk i Solvang som talar danska, om än med en stark amerikansk accent. Arkitekturen i staden är en blandning av danska traditioner ,och byggnaden stil du ser i andra små städer i Kalifornien. Liksom många andra platser i Santa Barbara-området finns det många vingårdar nära Solvang, som tillsammans med turismen sätter sin prägel på staden. Här kan du äta dansk mat och smakade goda Kalifornien viner i samma örfil.

 • Från LAX till Solvang, det är 130 miles. Utan att stanna tar körningen cirka 2 timmar.
 • Om du kör längs kusten finns ett antal vackra små städer som lämpar sig för en paus från körning, och du kommer att få fantastisk utsikt över havet på stora delar av sträckan.

Las Vegas – En ikonisk enhet från LA

Det är ganska lätt att stanna till vid Las Vegas när du är i Los Angeles och har en hyrbil. Även om enheten är längre än de flesta andra utflykter, är det värt det. Staden är helt byggd med fokus på att underhålla besökarna. Casino och spel är naturligtvis centralt, men det är också mycket, mycket mer som händer här. I Vegas kan du se många världsberömda shower och artister, du kan äta på de mest fantastiska restauranger, och du kan njuta av ett lyxliv du knappt kan hitta någon annan. På vägen mellan de två ikoniska städerna har du också mycket att ta itu med om du har tid. Rutten går genom en lång lista med sevärdheter av alla slag, såsom Installation Seven Magic Mountains, Car Museum Off-Road Motorsports Hall of Fame, och världens högsta termometer.

 • Från LAX till Las Vegas, det är 290 miles. Utan stopp längs vägen kommer körtiden att vara cirka 4 timmar och 15 minuter.
Upplev Las Vegas – staden som aldrig sover.
Trafiken i en del av Los Angeles.

Parkering och trafik med biluthyrning

Tillgången på parkering på gatorna i Los Angeles varierar kraftigt beroende på var i storstaden du är. På vissa ställen är det gratis, och på vissa ställen betalar du på automater och parkometrar. De flesta parkeringsplatser längs gatorna är tidsbegränsade, i så fall kommer att skyltas. Det finns mer än tillräckligt med parkeringsgarage och parkering utomhusbetjänter. Det går också ofta att lämna bilen på hotell, även om man inte bor där, men då måste man normalt betala en avgift.

Det är både lätt och svårt att köra i Los Angeles. Det svåra är företrädesvis det faktum att staden är enormt stor, både i antalet invånare och i fråga om omfattning. Det enkla är att byggnaderna och gatorna är fyrkantiga. Det är nästan omöjligt att köra fel om man vet vart man ska, skyltningen är bra, och det mesta av infrastrukturen planeras i förhållande till biltrafiken. Men observera att i LA, inte många människor använder offentliga kommunikationsmedel. De allra flesta kör bil, varför det ofta är tung trafik ,särskilt på motorvägen (Freeway och Expressway).

Flygplats

Det finns flera flygplatser som betjänar Los Angeles och det omgivande området, men den stora majoriteten av trafiken passerar genom Los Angeles International Airport, vanligtvis förkortat LAX. Det är LAX du anländer om du anländer på ett internationellt flyg, och oftast även om du flyger från någon annanstans i USA.

LAX är bland de mest överbelastade flygplatserna i världen.

LAX anses vara den tredje mest överbelastade flygplatsen i världen, med nästan 90 miljoner passagerare per år. Den har totalt 9 terminaler, och beskrivs ofta som ganska stressande. Samtidigt är det också mycket centralt beläget, med en relativt kort sträcka till platser som Beverly Hills, Malibu, Santa Monica och Hollywood.

Biluthyrningsföretagens kontor finns utanför terminalbyggnaderna. Du kan ta dig dit med egna pendelbussar som hämtar dig utanför terminalbyggnaden du kommer till. Bussarna är märkta i förhållande till vilket bolag att hyra en bil av. Från och med idag finns det 13 internationella och amerikanska företag som erbjuder biluthyrning på LAX.

 • Från LAX till Hollywood, det är ungefär 23 miles (38 kilometer) om du kör den snabbaste vägen, och körtiden kommer att vara ca 30 minuter.
 • Från LAX till Santa Monica, det är ca 11 miles och en körtid på ca 20 minuter.
 • Från LAX till Malibu Beach, det är ca 17 miles och en körtid på ca 35 minuter.
 • Från LAX till Beverly Hills, det är ca 12 miles, och en körtid på ca 25 minuter.