Hyrbil Makedonien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Makedonien

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Makedonien genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Makedonien. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Makedonien guide

Biluthyrning Makedonien
Hyrbil Makedonien

Makedonien är ett land utan kust som ligger i centrala Balkan i sydöstra Europa. Landet gränsar Albanien i väster, Serbien och Montenegro i norr, Bulgarien i öster och Grekland i söder

Makedonien tillhörde Jugoslavien från 1944 och förklarades tillsammans med andra länder på Balkan självständigheten 1991. Det gick FN 1993. Landet har en befolkning på 2   058.532 (2011) invånare.Det officiella språket är makedonska, och landets huvudstad, Skopje.

64,7% av befolkningen tillhör den makedonska ortodoxa kyrkan. Muslimer utgör 33,3% av befolkningen, och landet har den femte högsta andelen muslimer i Europa. Landet var allvarligt destabiliseras av Kosovo kriget 1999, då uppskattningsvis 360.000 albanska flyktingar från Kosovo tog sin tillflykt i landet.

Makedonien är ett av Europas sista oupptäckta landet, en naturlig paradis av berg, sjöar och floder. Det finns tre nationalparker, Mavrovo, Galicica och Pelister, och mer än 50 sjöar och sexton berg högre än 2.000 meter

Bland historiska ruiner och idylliska byar som har förblivit i stort sett oförändrad i århundraden, livet rör sig med en annan rytm. Landet representerar Balkan en fascinerande blandning av makedonska, albanska, turkiska och Medelhavet influenser.

Platser som är värda ett besök i huvudstaden, fästningen Kale i den gamla staden Skopje, en viktig symbol för staden. Precis nedanför det är den vackra gamla basaren med massor av kaféer och restauranger. Andra attraktioner inkluderar St Spas kyrka från 1600-talet som har en mycket speciell arkitektur eftersom det var förbjudet att göra kristna monument högre än muslimer. Byggd Kurshumli Ett är ett exempel på sekulär islamisk arkitektur. Från en berömd Stenbro få en över huvudtorget ”Makedonien”, där en 22-meter hög staty av den antika makedonska ledaren Alexander den store   och den största köpcentret i staden ”ГТЦ” ligger.Andra platser av intresse inkluderar Memorial House of Moder Teresa och Millennium Cross på toppen av berget Vodno. Korset är 66 meter och det är den största korset som någonsin byggts.

Skopje ”Alexander den store” flygplats är 17 km sydost om centrum. och en annan i Ohrid ”St Paul aposteln flygplats” (OHD).

Destinationer