Hyrbil Pamplona

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Pamplona

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Pamplona

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Pamplona genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Pamplona. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Pamplona guide

Biluthyrning Pamplona
Hyrbil Pamplona

Pamplona är huvudstad i den norra spanska regionen Navarra.Staden har cirka 200.000 invånare (2010), och ligger ca 82 km sydost om hamnstaden San Sebastián.

Enligt traditionen, vara Pamplona grundades av den romerske kejsaren Pompejus omkring år 75 f.Kr.Kr. under namnet Pompaelo. År 700 e.Kr. blev staden erövrades av araberna, och i slutet av samma århundrade av Karl den store. I stora delar av medeltiden Pamplona huvudstad i kungadömet Navarra.

Resten har gjort Pamplona berömda – och som också är den största attraktionen – den årliga San Fermin festivalen (”Fiesta de San Fermin”). Det sker under perioden 6 – 14 Juli. Det är i grunden en tjurfäktning, men före händelserna inuti tjurfäktningsarenan som den så kallade Bull Run genom Pamplona smala gator. Det har ansetts vara särskilt heroisk – med risk för liv och lem – att köra framåt av tjurar. Flera har dödats i denna ”övning” under åren – ännu svårt skadad.

San Fermin festival förevigat i Ernest Hemingways berömda roman Och solen går sin gång, som kom ut 1926.Hemingway var närvarande många gånger under denna festival.

Eftersom San Fermin festivalen hade (och har fortfarande) en sådan dominerande ställning när det gäller Pamplonas rykte, kan en glömma lätt att staden har andra saker att erbjuda – inklusive några intressanta arkitektur. De största attraktionerna är de vackra sena gotiska katedralen från 1700-talet, ett citadell från 1400-talet och resterna av de tjocka medeltida stadsmuren.

Den närmaste flygplatsen är Pamplona Airport, som ligger 6 km sarv Pamplona centrum.