Hyrbil Piteå

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Sverige
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Piteå

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Piteå

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Piteå genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Piteå. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Piteå guide

Biluthyrning Piteå
Hyrbil Piteå

Piteå är ett svenskt stad och kommun i nordöstra Norrbotten Sverige Ligger på Pite älvs utlopp i Bottenviken.Hem till 22.913 invånare (2010) i byn som är administrativt centrum i Piteå kommun

På grund av sitt läge på Bottenviken är staden en populär semesterort på sommaren och står för hälften av Nordbottens turism. Piteå havsbad är ett rekreationsområde som ligger 10 km söderut och är främst känd för sin 5 km långa stranden. Det finns också en vattenpark, en stor camping och aktivitetscenter.

När det gäller kulinariska intresse Piteå är känd för sin pitepalt, en maträtt som består av potatis boll med fläskfärs.  Piteå har ett rikt kulturliv, och är känd för festivalen Piteå dansare och och skrattar, PDOL, som lockar både nationella och internationella artister sista veckan i juli varje år.

År 1911 öppnade järnvägen Älvsbyn-Piteå järnvägen och det var att leda till ökad invandring. Även under senare år, migration till byn och kommunen. Piteå har traditionellt haft en stark skogsindustri och hamnen är också av betydelse. Kommunen är ett viktigt centrum för både forskning och produktion av förnybara energikällor.

Mittstrukturen härstammar från slutet av 1600-talet, och är koncentrerad kring Rådhustorget. Den äldsta byggnaden är kyrkan från 1686. I huvudgatan finns två stora köpcentra.

Den närmaste större flygplats är utanför Piteå Luleå Airport är belägen 56 km norrut.