Hyrbil Sverige

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Sverige

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sverige

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Sverige från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Sverige genom oss.

Sverige guide

Bilutleie Sverige
Biluthyrning Sverige

Den ligger i den östra delen av den skandinaviska halvön, och gränsar till Norge i väster och Finland i nordost. Sverige har 9,4 miljoner invånare (2011). Landet har förbindelser med Danmark i sydväst via den 16 km långa ”Øresundsförbindelsen”, som består av ett bro- och tunnelsystem på järnväg och motorväg mellan Malmö och Köpenhamn.

Sverige har sjögränser med Estland, Lettland, Polen, Tyskland och Ryssland,och har även kust mot Skagerak, Kattegatt och Øresund i väster, Östersjön i söder och Bottniska viken och Bottniska viken i öster.
De stora öarna Gotland och Öland i Östersjön tillhör också Sverige.

Sverige är uppdelat i 3 olika typer av landskap: de norra svenska högländerna – där landets högsta berg Kebnekaise ligger (2 111 m.s.l.), det mellansvenska låglandet – med några av Sveriges största sjöar – bl.a. Vänern och Vättern samt södra svenskens högland och Skåne – som till största delen består av trädbevuxna plana landskap.

Sveriges huvudstad är Stockholm, belägen på östkusten mot Östersjön. Stockholm är landets största stad med ca 1,4 miljoner. befolkningar, och är också Sveriges främsta politiska och ekonomiska centrum. Stockholm har ett stort shopping- och kulturutbud samt en rad historiska sevärdheter.

Andra större städer i Sverige är Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås och Örebro.

Landets största internationella flygplats är Stockholm Airport – Arlanda, men även Göteborg Airport – Landvetter, Stockholm Airport – Skavsta och Malmö Airport har tung trafik.

Sverige kan erbjuda många vackra skärgårdar med färggranna havsbodar nära i nära. Här från Smögen på Sveriges sydkust.

Körning i Sverige

Vägarna i Sverige är för det mesta alltid bra att köra på, särskilt motorvägarna och andra huvudvägar. De huvudsakliga vägarna med två endast en lane i varje riktning av att resa har vanligt mellersta delar upp, att göra trafikerar säkrare. Dessutom har dessa vägar ofta breda körfält på höger sida, vilket gör det lättare att köra om. Svenska förare är också genomgående vänliga och hjälpsamma i trafiken, och det är vanligt att lägga ut väl till höger att låta andra bilar av. Även om Sverige är ett av Europas säkraste länder att köra i, bör du vara extra uppmärksam utanför städerna. Det kan finnas djur i vägbanan, både från gårdar och från skogarna. Stora djur som älg, rådjur och renar kan orsaka allvarliga olyckor.

I Sverige krävs att trafikljusen används dygnet runt.

Trafikregler i Sverige

 • I Sverige kör du på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 135 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta på sittplatser med aktiverad krockkudde.
Hastighetsbegränsning på 80 km/h på landsväg i Sverige.

Hastighetsbegränsningar i Sverige

I Sverige varierar hastighetsgränserna efter ett antal faktorer. Dessa är de viktigaste reglerna:

 • Städer: 50 kilometer/h.
 • Landsvägar: 70 kilometer/h.
 • Motorvägar: 110 kilometer/h.

Om ovanstående allmänna hastighetsbegränsningar inte gäller kommer gränsen att markeras med ett tecken:

 • I bostadsområden, nära sjukhus, nära skolor och liknande, är hastighetsgränsen normalt ned till 30 kilometer/h.
 • Landsvägar har ofta en hastighetsgräns på 90 kilometer/h om vägen har mellersta delarna.
 • Nyare motorvägar av hög kvalitet kan ha 120 kilometer/h som hastighetsgräns.

Alkoholgräns i Sverige

I Sverige är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,2 (0,2 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,2, kommer det att resultera i böter och du riskerar att konfiskera ditt körkort.

Rekommenderad hyrbilsuthyrning

I Sverige kan avstånden till populära platser och sevärdheter vara långa, men samtidigt är detta ett av de säkraste och mest bekväma länderna att köra i. Den populäraste rutten finns i söder, och särskilt längs kusten mot Östersjön. Det är också längs kusten som det bästa med svenska mattraditioner och kultur kommer till sin rätt. Här är några förslag på utflykter som ger dig en smak av det goda livet i Sverige.

Den populäraste rutten finns i söder, speciellt längs kusten mot Östersjön. Här kan du uppleva huvudstaden Stockholm och allt storstaden har att erbjuda.

Vaxholm Kastell innehåller idag museum, hotell och restaurang.

Stockholms skärgård

Runt om i Stockholm finns över 30 000 öar och skär,och du kan enkelt nå många av de vackraste med bil. Till exempel kör till Vaxholm, ön som anses vara skärgårdens huvudstad och som inte ligger mer än 30 till 40 minuter från Stockholm. Strax utanför Vaxholms centrum ligger fästningen Vaxholms Kastell på en liten holme, som idag rymmer museum, hotell och restaurang. Inte så långt från Vaxholm ligger den ganska stora Värmdön, känd för sina små platser med konstgallerier, museer, och kulturevenemang. På Värmdön hittar du också flera av stockholms skärgårdens bästa restauranger. Efter en vistelse här kan du stanna till vid Saltsjöbaden. Den platsen är känd för bra spa hotell, bra restauranger, små butiker med hantverk, och vackra stränder.

Gränna är känd för sin produktion av polka svin. I flera av de små butikerna kan du göra din egen.

Vätternrundan

Vättern är Sveriges näst största sjö efter Vänern, och även en av de största i Europa. Varje år är det cykellopp runt Vättern, men rutten har också blivit populär att köra bil de senaste åren. Avståndet runt är ca 300 kilometer. Du kör förbi ett antal mysiga småstäder och byar,och du hittar stuguthyrning och campingplatser på många ställen längs sjöns stränder. Bland de många upplevelser och sevärdheter du kan fånga på Vätternrundan finns djurparken i Borås, älgparken i Skullaryd,de små godisfabrikerna i Gränna (här kan du göra egna polkagrisar), Lost City badpark utanför Örebro, och du kan besöka ön Visingsö med färja från Gränna. Det finns också flera historiska byggnader och slott runt Vättern, särskilt i den medeltida staden Vadstena och i Örebro.

Den historiska handelsstaden Visby med sina intima kullerstensgator.

Gotland

Gotland är den största ön i Sverige,med cirka 59 000 invånare. Ungefär hälften av människorna bor i den vackra och historiska staden Visby. Visby anses vara den bäst sedda handelsstaden i norra Europa, och togs upp på UNESCO:s världsarvslista 1995. Centret domineras av byggnader upp till 800 årgamla , omgiven av en fästningsmur, och med intima och kullerstensgator. Övriga Gotland är täckt av gårdar och skogar, med trevliga byar här och där. Här reser människor för att njuta av naturen och de vackra omgivningarna,cykla, vandra, fiska, bada, gå på festivaler och för att äta god mat. Gotland är vida känt för sina många förstklassiga restauranger. Med biluthyrning är det fullt möjligt att utforska hela ön på några dagar, men de flesta väljer att spendera mer tid på vackra Gotland. Du kan antingen ta ett flyg till Visby, och hämta hyrbilen där, eller ta en färja. Färjorna avgår från Oskarshamn norr om Kalmar, och från Nynäshamn strax söder om Stockholm. Korsningen tar ca 3 timmar.

Se Sveriges storstäder

En av de bästa vägresorna i Sverige är att köra mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Visserligen tar resan från Stockholm till de andra två städerna ca 6 timmar, men vägarna är mycket bra och det finns många möjligheter att uppleva något unikt på resan. Mellan Malmö och Göteborg är körtiden ca 4 timmar, och resan går längs Sveriges vackra västkust. Kontrasterna mellan städerna är värda att komma ikapp, och alla tre erbjuder unika upplevelser och sevärdheter. I Stockholm är slotten, öarna, kanalerna, gamla stan och det pulserande nattlivet de stora dragkorten. Göteborg är mer lågmäld och tyst,med ett vackert centrum och stark koppling till havet. Malmö är under full renovering, med nya moderna byggnader, ochett blomstrande friluftsliv och kulturliv. Det är också mycket kort avstånd till Köpenhamn från Malmö, om du vill uppleva ännu fler av Skandinaviens större städer. Enkelriktad uthyrning är inga problem i Sverige, och speciellt inte när bilen återlämnas i en av dessa städer.

Körningen mellan storstäderna slutar i Malmö. Staden är under full renovering, med nya moderna byggnader, och ett blomstrande friluftsliv och kulturliv.

Företag du kan hyra bil från i Sverige

I Sverige är det mest bara de stora och internationellt kända företagen som erbjuder biluthyrning. Företag som Hertz, Europcar, Avis, Budget och Sixt finns överallt. Även företag som Alamo, National och Dollar är väl representerade i Sverige. I de största städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö finns lokala svenska biluthyrningsfirmor, som ofta erbjuder bilar i nischkategorier, som skåpbilar och lyxbilar.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Sverige

Vilken åldersgräns gäller för att hyra bil i Sverige?

Många biluthyrningsföretag i Sverige accepterar att föraren och hyresgästen är 19 år gamla, men du hittar också några som kräver att du är 21 år gammal. I samtliga fall måste du ha haft ditt körkort i minst 1 år. Detta gäller de mest prisvärda kategorierna av bilar. Dyra bilar kan ha en åldersgräns så hög som 30 år, och kräver att föraren har ett körkort i minst 2 år. Om du är under 25 år debiteras du normalt en extra avgift för unga förare.

Vilka kreditkort accepteras när jag hyr en bil i Sverige?

Alla kreditkort från internationellt erkända företag som Visa, American Express, Mastercard och Eurocard accepteras i Sverige. Om du är svensk medborgare med betalkort från svensk bank låter vilket företag som helst dig betala med betalkort. Den som hyr bil måste dock uppvisa ett kreditkort som står i samma namn som hyresgästen. Detta beror på att biluthyrningsföretagen reserverar en deposition för att täcka avdragsgilla, bränsle, böter och liknande.

Kan jag köra bilen till Norge, Finland och Sverige?

Om du får passera gränser med hyrbil beror helt på landet i fråga. Om landet är inom EU- och EES-samarbetet, vilket gäller för alla de nordiska länderna, är svaret oftast ”ja”. Det kan dock finnas restriktioner i förhållande till den bilkategori du hyrt (fråga i förväg), och vissa företag tar ut en liten avgift för att passera gränser.

Är det säkert att köra i Sverige?

Sverige är bland de säkraste länderna i världen att köra i. Vägarna är mycket bra, och svenska förare är genomgående skickliga och vänliga. Du bör fortfarande köra försiktigt och säkert, både för att böterna för trafikförseelser är höga, och eftersom det kan finnas väderförhållanden i Sverige som kräver det. Observera att stora djur (älg, rådjur, renar) kan komma ut på vägarna i utkanten. Stora djur kan orsaka mycket allvarliga olyckor.

Vilken typ av bil ska jag hyra i Sverige?

De flesta klarar sig alldeles utmärkt med vanliga hyrbilar i Sverige. Det är också osannolikt att det finns ett behov av fyrhjulsdrift eller SUC på vintern. Landet är inte kuperat, och det är sällsynt med våldsamma snövolymer på vägarna. Undantaget kan vara om du ska till några av de mest höghöjdsskiddestinationerna i landet på vintern.

Är det vanligt att vägtullar bås i Sverige?

I Sverige behöver man inte betala vägtullar på motorvägar och landsvägar. Man får dock betala på broarna i Motala, Sundsvall, Svinesund och Øresunds anslutning över till Danmark. Det tillkommer även en avgift att köra i göteborgs och Stockholms centrum under rusningstid på vardagar. I Stockholm är avgiften 20 kr för att köra igenom vägtullen, medan den i Göteborg kostar 18 kronor.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en hyrbilsolycka i Sverige?

Larmnumret i Sverige för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör då ringa biluthyrningsföretaget och/ eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 114 14
 • Medicinsk hjälp – 1177

Destinationer