Hyrbil Poznań

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Polen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Poznań

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Poznań

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Poznań genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Poznań. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Poznań guide

Biluthyrning Poznań
Hyrbil Poznań

Poznań är en stad med runt 560.000 invånare (2008), som ligger på Warta floden i centrala Polen – ungefär halvvägs mellan Warszawa och Berlin.Poznań är en av Polens viktigaste industristäder – och det har också stor betydelse som kommersiella, kulturella och pedagogiska centrum. Här är exempel inklusive den berömda Adam Mickiewicz-universitetet, som har över 130.000 studenter.

Poznań är en av Polens äldsta städer, och det var på höjden av sin makt – inklusive som första sätet – på 1200-talet. Centret låg på högra stranden. Så småningom, en nyare, tysk stad byggd på vänstra stranden – var och här maktcentrum på 1500-talet, under den Poznan nästa storhetstid. I 1793 staden kom under preussisk regeln, men sedan 1919 har tillhört Polen. Liksom många andra polska städer, Poznań starkt förstördes under 2: a Andra världskriget – men var i början efterkrigsåren helt ombyggda.

Många av Poznan attraktioner ligger i Gamla Stan. Här är den gamla medeltida torget med rådhuset från 1300-talet med dess nuvarande fasaden är från 1500-talet.

Den gamla staden vi också Gorka Palace, ett komplex av byggnader från 1500-talet som hus stadens arkeologiska museum. Med andra kulturinstitutioner är följande nämnas: Den fantastiska Raczynski bibliotek från 1800-talet, specialmuseum av musikinstrument, Gamla Slottet (som nu rymmer ett konstmuseum) och Zamek Cesarski – ett palats invigdes 1910 för den tyske kejsaren Wilhelm II. Den fungerar för närvarande som ett kulturellt och historiskt museum.

Poznan mest kända byggnad är den imponerande St Peter och St Paulus-kyrkan, som är Polens äldsta katedral (börjat redan i 900-talet).

Annars Poznań känt att värd två av Polens mest populära kulturella evenemang – den årliga Malta Theatre Festival och Henryk Wieniawski International Violin Competition, hålls vart femte år.

Den närmaste flygplatsen är Henryk Wieniawski flygplats, som ligger 7 miles väster om centrum.