Hyrbil Prag

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Tjeckien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Prag

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Prag

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Prag genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Prag. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Prag guide

Biluthyrning Prag
Hyrbil Prag

Prag ligger nordväst om Tjeckien och är landets huvudstad.Staden ligger i den gamla österrikiska delstaten Böhmen och har cirka 1,2 miljoner invånare (2012). Floden Vltava (Moldau) delar staden i två delar.

Prag är Tjeckiens administrativa och kulturella centrum – och staden är säte för parlamentet, regeringen, presidenten och centralbanken. Ända sedan medeltiden Prag har varit en viktig handels-och kommunikationscentrum, och har historiskt också varit en av Europas viktigaste kulturcentra. Prag har idag många teatrar, operahus, konserthus och museer.

Prag har några av Europas bäst bevarade byggnader och staden från medeltiden och 1600-talet, och anses vara en av världens vackraste städer.

Gamla Stan – ”Stare Mesto” – är en UNESCO: s världsarvslista, och det finns ett antal historiska turistattraktioner.Några av de mest kända är den gotiska rådhuset och Tyn kyrkan – både från 1300-talet, och klockstapeln från medeltiden – med dess berömda astronomiska uret.

Andra populära turistattraktioner inkluderar Karlsbron – en av de äldsta stenbroar från 1300-talet, National Museum – med sina natur-och kulturhistoria samlingar, Nationalteatern, Museum of Applied Arts – med dess berömda glas insamling samt den moderna stadsdelen Nove Mesto – med Wenzelplassen (”Vaclavske namesti”) – som är en bred avenue, och Prags huvudområden.

Kungliga slottet i Hradcany distriktet från 1300-talet är också en av de mest besökta sevärdheterna i Prag. Detta är också St George klostret 925 år och den gotiska St Vitus-katedralen från 1300-talet.

Dessutom rekommenderade de judiska kvarteren i Josefov distriktet också ett besök. Området har sex överlevande synagogor och de äldsta är från 1200-talet. Det finns också en judisk begravningsplats och flera museer.

Det är också bra shopping i Prag, och staden är känd för dess skiftande nattliv – med pubar, barer och nattklubbar.

Flygplats Prags flygplats – Ruzyne ligger 16 km nordväst om centrum.