Hyrbil Reykjavik

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Island
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Reykjavik

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Reykjavik

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Reykjavik från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Reykjavik genom oss.

Reykjavik guide

Bilutleie Reykjavik
Biluthyrning i Reykjavik

Reykjavík, Islands huvudstad,ligger på halvön Seltjarnarnes i hjärtat av Faxaflói. Staden är också den kulturella och ekonomiska centrum av Island – och även den viktigaste hamnstaden på ön. Mer än 60% av Islands befolkning bor i huvudstaden, som har en befolkning på cirka 120.000 (2010). Stadens historia går tillbaka till slutet av 800-talet, men så sent som 1801 var befolkningen bara omkring 100 000. 600.

Attraktioner

Bland sevärdheterna finns den moderna kyrkan Hallgrimskirkja, Islands största kyrka och det nya Konsert- och operahuset Harpa (invigt 2011). Också Perlan – ett original bevattnar står hög som i 1991 konverterades in i en restaurang och museum, måste nämnas. Toppen är täckt med en glaskula, och härifrån finns det fantastisk utsikt över staden. Annars är Alltinget, Islands parlamentsbyggnad 1881,en populär bosättning. Nationalmuseet och kulturcentret (där det finns en spännande handskriftssamling) är också värda ett besök.

Den största shoppinggatan i Reykjavik är Laugavegur, och om du behöver lite speciell rekreation, bör man ta en tur till Nauthólsvik längst söder om staden, världens enda uppvärmda havsstrand.

Hallgrimskirkja med norrsken över himlen.

Utforska Reykjavik med biluthyrning

Island är ett utmärkt land att utforska med biluthyrning. Vart du än kör kommer du att vara omgiven av det magiska landskapet som kännetecknar Saga Island. De flesta turister väljer att åka dit på sommaren, men allt fler kommer till Island under den period då norrskenet är som mest aktiva. De mest populära sevärdheterna ligger relativt nära Reykjavik, och längs öns södra sida. Här är några förslag på de bästa åken från den isländska huvudstaden.

The Blue Laguene är landets mest kända geotermiska bad och spa.

Den blå lagunen – Här badar den året runt

De flesta som har varit på Island har besökt landets mest kända geotermiska bad och spa. Den blå lagunen ligger bara en kort bilresa från Reykjavik, nära staden Grindavik på den sydvästra sidan av Halvön Reykjanes. Det varma vattnet kommer från den närliggande kraftverket Svartsengi. Där produceras energi genom att pumpa upp uppvärmt vatten från den vulkaniska marken, innan den slutar som badvatten för turister och islänningar. Den vita snitt i beror på att den innehåller en hel del kiseldioxid, förutom det faktum att vattnet är också rik på salter och alger. Detta bör förmodligen ha goda terapeutiska effekter. Det lyxiga spahotellet som ligger vid lagunen är också öppet för besökare som inte bor där, men du kommer inte att få komma in i det härliga vattnet utan att boka i förväg.

 • Från Reykjavik till hotellet och spacentret i Blue Lagoon, är det knappt 50 kilometer bort. Med biluthyrning tar resan inte mer än 45 minuter.
Geyser – världens äldsta aktiva gejsrar.

Gejser – Världens äldsta vattenpelare

I Haukadalur på Island, en inte så lång bilresa från Reykjavik, kan du uppleva världens äldsta gejsrar som fortfarande är aktiv. Det varma vattnet som ligger i den vulkaniska marken bryter ibland ut , och skickasupp i luften som en pelare. Hur ofta detta händer, och hur högt kolumnen av vatten och ånga når, beror på många geologiska faktorer. Gejser på Island har varit sysslolös många gånger och har för närvarande oregelbundna utbrott. I närheten finns gejsrar Strokkur, som är mycket mer aktiv och har utbrott fyra till åtta minuters mellanrum. Pelaren når 20 meter och ären spektakulär syn du bör få med dig när du är i Reykjavik. Bilfärden till Haukadalur är i sig värd mödan. Du rör dig genom ett vackert landskap och passerar det imponerande Vattenfallet Gullfossen på vägen.

 • Det är cirka 105 kilometer från Reykjavik till Geysir om du kör den snabbaste vägen via Þingvallavatn. Körtiden blir då ca 1 timme och 30 minuter.

Vík í Mýrdal – Trevlig by på sydkusten

I denna lilla isländska by finns det bara runt 300 invånare. Platsen är fortfarande ganska överbelastad, eftersom Vík anses vara en av landets viktigaste sevärdheter. Landskapet i området är unikt. På stränderna finns svart sand som vittnar om att Island har haft betydligt mer vulkanisk aktivitet än idag. På stranden och ute i havet sticker flera stenpelare upp och ger en trolliknande känsla. Pelarna bildas när det vilda havet eroderar bort sedimenten. Förutom många stora naturupplevelser kan du njuta av ridning i Vík, valskådning, kasta dig in i zip-line,prova skärmflygning, utforska grottor ochmycket mer. hvalsafari Det finns också flera trevliga middagar och boende i byn. Vägen till Vík tar dig förbi flera andra trevliga byar som också är värda ett stopp.

 • Från Reykjavik till Vík är det 186 kilometer. Utan att stanna kommer enheten att ta ca 2 timmar och 20 minuter.
Vík har ett spännande landskap med den svarta stranden och havets stora stenpelare.
Jökulsárlón är Islands största glaciärsjö som ligger vid Glaciären Vatnajökull.

Jökulsárlón – Unika Bresjø i slutet av Vatnajökull

Jökulsárlón är Islands största glaciärsjö,och du hittar den i slutet av Europas största glaciär,den välkända Vatnajökull. Bresjøen är av relativt nytt datum, och inträffade första gången 1934. Sedan dess har den vuxit avsevärt i och med att glaciären smälter stadigt. På lång sikt kan Jökulsárlón förväntas sluta som en fjord när glaciärvattnet når det närliggande havet. På plats hittar du ett välsprunget besökscentrum,där du kan boka guidade turer på glaciären och på glaciärsjön. Resorna på havet i amfibiska båtar är spännande, och om du har tur kommer du att uppleva naturens krafter när glaciären kalvar. Centret har också ett trevligt café som är öppet året runt. Om du tar bilresan från Reykjavik passerar du Vík í Mýrdal när du ska till Islands största glaciärsjö.

 • Från Reykjavik till Jökulsárlón kör du cirka 380 kilometer längs öns södra sida. Utan stopp längs vägen tar körningen cirka 4 timmar och 45 minuter.
Seljalandsfoss har ett vattenfall på cirka 60 meter.

Seljalandsfoss – Gå bakom vattenfallet och upplev naturens krafter

Det finns flera vackra vattenfall på Island, och Seljelandsfossen är bland de mest besökta. Detta beror på att det är relativt nära Reykjavik, och att det erbjuder en mycket trevlig naturupplevelse. Det ligger också längs Hringvegur, huvudvägen som går runt Islands kust, och tar dig förbi många av de andra populära sevärdheterna och byarna på öns södra sida. Nedgången av vattenfallet är ca 60 meter. Det ger ett spektakulärt och vackert intryck, och används allmänt som illustration i böcker och på vykort. Något som gör ditt besök här extra äventyrligt är att du kan gå till fots på baksidan av vattenfallet. Om du vill se fler vattenfall medan du är i området kan du promenera vidare till Gljufrabui, som ligger precis bakom Seljalandsfoss. Några kilometer längre bort längs vägen mot Vík í Mýrdal kan du också fånga det magnifika Skóga vattenfallet.

 • Från centrum av Reykjavik till Seljalandsfoss är det ca 127 kilometer. Normalt kommer du att spendera ca 1 timme och 45 minuter på enheten.
På Reykjaviks gator är det fritt att parkera alla dagar efter kl.

Parkering och trafik med biluthyrning

På gatorna i Reykjavik är det gratis att parkera alla dagar efter 18:00, även på lördagar. Söndagar är helt gratis. Staden är uppdelad i fyra zoner, och naturligtvis avgiften är högst i den zon som är mest centrala. Utanför de fyra zonerna kan du parkera utan att behöva betala en avgift. Kom ihåg att om parkeringsplatsen är avgift, kommer det att vara väl skyltade med ett stort P, och vilken tid som gäller. Observera att de flesta parkeringsplatser är utrustade med automater som tar emot både kort och kontanter,men på vissa ställen hittar du bara gamla parkometrar. På parkometrerna kan man bara betala med mynt. Det finns också ett antal parkeringsgarage i centrum,samt parkering på de största hotellen.

Att köra biluthyrning i centrala Reykjavik är enkelt och okomplicerat. Trafiken är inte särskilt tät i den relativt lilla staden. Tänk på att det innersta fältet i rondeller har en avfartsrätt, om rondellen har två körfält. På Island är detta det motsatta än i de flesta andra länder. Det är också lätt att köra någon annanstans på Island, men du kommer inte hitta många sträckor av motorvägen. De flesta rutter går på välskötta vägar, med bara ett körfält i varje riktning. På vissa ställen kanske du vill slå grusvägar.

 • Om du är på landet på vintern och vill utforska med en hyrbil på bil rekommenderas att du håller ett öga på väderprognoserna. Det finns tillfällen då vägarna blir oframkomliga om det blir kraftigt snöfall.

Flygplats

Keflavik International Airport är den största flygplatsen för Reykjavik, och på isländska kallas det Keflavíkurflugvöllur. Icelandair är baserat på Keflavik,och praktiskt taget alla flygningar till och från flygplatsen är internationella. Det begränsade erbjudandet av inrikesflyg på Island använder mestadels Reykjaviks flygplats, som ligger strax utanför stadens centrum.

Keflavik är inte särskilt stort, och du hittar enkelt de företag som erbjuder biluthyrning där. Från och med idag är Avis, Budget, Hertz och Europcar representerade på flygplatsen. Alla fyra företagen har sina skrivbord samlade i ankomsthallen i terminalbyggnaden. De parkeringsplatser där bilarna ligger ligger nära och du behöver inte transport för att komma fram till det fordon du hyr.

 • Keflaviks flygplats ligger på tegen väster om Reykjavik, alldeles intill den lilla staden Reykjanesbær. Sträckan är cirka 50 kilometer lång och körs på en motorväg. Normalt kommer du att spendera 40 minuter på enheten.