Hyrbil Island

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Island

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Island

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Island från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Island genom oss.

Island guide

Bilutleie Island
Island Biluthyrning

Island är Europas näst största ö och en republik i Nordatlanten, belägen mellan Norge och Grönland. Trots sin yta på 103 000 km2 har landet inte mer än 307 000 invånare (2010). Omkring 120 000 av dem bor i huvudstaden Reykjavík. Andra stadsområden är Kópavogur, Hafnafjördur och Akureyri.

Det är bara kusten som är bebodd, eftersom islands inre domineras av berg, vulkaner, lavaöknar och glaciärer. Den isländska kusten kännetecknas av fjordar,medan bergen inåt landet når på ca 2000 meters höjd. Den högsta toppen är Hvannadalshnúkur (2 110 m). Flera av vulkanerna på Island är allt mer aktiva. De mest kända är Hekla och Katla. Glaciären Vatnajökull är den näst största glaciären i Europa. Endast Austfonna på Svalbard är större. Den har en yta på över 8 000 km2.

En av de största turistattraktionerna på Island är Vatnajökulls nationalpark. En annan populär attraktion är den vattenstänkande varma källan Geysir, som ligger i Haukadalur (där det också finns en nationalpark). Dessutom måste vikingens uråldriga tingsaktiga Thingvellir nämnas – som är en del av UNESCO:s världsarvslista.

Islands största flygplats är Keflaviks internationella flygplats – som ligger ca 50 km sydväst om huvudstaden.

Glaciären Vatnajökull är den näst största glaciären i Europa och har en yta på över 8000 kvadratmeter.

Körning på Island

På Island bör du nog köra mer försiktigt än du är van vid. Trafiken är bekväm i sig, med relativt små bilar på vägarna. Det finns dock många vägar i utkanten som inte har asfaltskydd (grusvägar), och många vägar är också smala. Det finns också ett stort antal broar på Island som inte har plats för trafik i båda riktningarna samtidigt. Observera att det kan finnas bondgårdsdjur på vägarna på många ställen. Observera också att vägarna på Island ofta byggs upp, vilket bidrar till att hålla snöfri på vintern. Samtidigt finns det en ökad risk att tappa kontrollen över bilen om du inte stannar i vägbanan.

På Island kör man på höger sida av vägen.

Trafikregler på Island

 • På Island, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen 24 timmar om dygnet.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 3 år måste sitta i godkänd barnstol.
 • Barn under 135 cm ska alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämpliga för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta i en barnstol vänd bakåt i framsäten med krockkudde.
 • På Island är det förbjudet att köra av markerade vägar.
På asfalterade landsvägar på Island är hastighetsgränsen 90 km/h, om inte annat anges.

Hastighetsbegränsningar på Island

Tänk på att hastighetsgränserna i bostadsområden kan ställas in på 30 kilometer/h. Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar utan asfalttäcke: 80 kilometer/h
 • Landsvägar med asfalttäcke: 90 kilometer/h

Observera att på Island kanske du vill köra om skyltar med lägre rekommenderade hastighetsbegränsningar. Dessa skyltar är rektangulära och blåfärgade, och används vanligtvis på sträckor där det finns en ökad risk för olyckor, såsom smala broar, vridningssvänger och andra sträckor med hög olycksfrekvens.

Alkoholgräns på Island

På Island är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,5, kommer det att resultera i höga böter och konfiskering av körkort.

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

En körning på den isländska landsbygden är vanligtvis en oförglömlig upplevelse. Du kommer inte hitta denna typ av natur någon annanstans i världen. De drivande sätt vi har rekommenderat är därför fokuserade på de många unika naturfenomen som finns på Saga Island.

Seljalandfoss är en av de vackraste vattenfallen på Island.

Hringvegur – Wikipedia

Hringvegur kallas även Þjóðvegur 1, det vill säga Route 1, och är vägen som går i en sammanfogad cirkel runt hela ön. Den totala sträckan är 1322 kilometer. Om du skulle köra hela Route 1 utan att stanna, skulle resan ha tagit ca 15 till 16 timmar. Turister som vill uppleva hela ön kör gärna hela rundan, men de får tillbringa en vecka eller mer på resan. Hringvegur tar dig förbi många av Islands bästa sevärdheter, spännande fiskebyar, och du får en unik naturupplevelsepå samma gång. Det är också populärt att köra delar av Hringvegur, till exempel idylliska småstäder som Vik och Skagafjörður, eller naturfenomen som Seljalandsfoss och Jökulsarlon. Ett annat populärt alternativ om du vill anlända till Island med båt är att ta det fartyg som går från Hirtshals i Danmarktill Seyðisfjörður. I Seyðisfjörður bara du plocka upp biluthyrning, och till exempel köra till Reykjavik längs antingen norra eller sydkusten.

Geyser Stokkur har brutit ut flera gånger i timmen och ligger nära Geysir.

Gullni hringurinn – Wikipedia

Om Hringvegur blir för ambitiös, kanske den kortare tur och retur Gullni hringurinn är ett mer attraktivt alternativ. Namnet kan översättas med ”Den gyllene cirkeln”och är en körväg på cirka 300 kilometer som går i Reykjavikområdet. Även om du passerar många sevärdheter på denna enhet, är det möjligt att genomföra det på en dag. Den faktiska runtime är inte mer än ca 3 till 4 timmar. Frågan är hur många stopp du kommer att ta på vägen, och hur länge du kommer att spendera när du slutar. Du passerar fantastiska naturfenomen som Geysir och Strokkur, Þingvellir nationalpark (Tingvellir), Kerið vulkankrater,ett par vackra vattenfall, och några härliga småstäder med spännande arkitektur. Om du är intresserad av teknik och teknik, bör du också ta en titt på de geotermiska kraftstationerna Hellisheiði och Nesjavellir.

Reykjanes

Reykjanes är halvön som sträcker sig västerut från huvudstaden, och där du bland annat hittar Keflaviks flygplats. I detta område hittar du massor av spännande upplevelser och sevärdheter, samt ett unikt landskap. Den blå lagunen den mest kända platsen på halvön. Där kan du bada i varmt vatten åretrunt , och kanske sjuksköterska din kropp på en av världens bästa spa. I den lilla fiskebyn Sandgerði finns par matställen som många tror är Islands bästa fisk- och skaldjursrestauranger. Om du följer västkusten därifrån kommer du till Sandvik, där de eurasiska och nordamerikanska kontinentalplattorna möts. Över sprickan som skiljer kontinenterna, en liten bro byggs, så här kan du tekniskt ta ett besök i Nordamerika. Du bör också överväga att besöka Vikingamuseet som den yttersta delen av udde, ett Rock ’n’ Roll museum i Keflavik, Hvalsneskirkja från 1887, det geotermiska området Gunnuhver, och fyren vid Reykjanesviti.

Den blå lagunen på Island är ett populärt resmål för turister. Här kan du bada i det varma vattnet året runt!

Látrabjarg är världens största koloni av sjöfåglar.

Fjordar i nordväst

Om du vill se några av de vackraste landskapen på Island, överväga en körning till fjordarna som ligger på öns nordvästra ände. Vestfjordarna har en kontrasterande och unik känsla, med höga klippor som störtar i havet. Inuti flera av fjordarna hittar du fiskebyar som har funnits där sedan de första människorna kom till ön. I Vestfjorderna hittar du också flera fågelstenar, bland annat Látrabjarg som är världens största koloni av sjöfåglar. Detta vaggar är också peka av Europa som lokaliseras i det avlägsna västra. Det finns flera platser i Västfjordarna där du hittar varma källor (du kan bada i någon av de), och området är känt för sina många vackra vattenfall. Om du har tur ser du polära rev i den orörda naturen. Det tar inte mer än ca 2 timmar och 30 minuter att köra från Reykjavik till början av de västra fjordarna. När du är där kan du snart frestas att tillbringa flera dagar med att utforska den vackra naturen.

Företag du kan hyra en bil från i Island

Naturligtvis är antalet uthyrning hyra hyra platser på Island lägre än i de flesta andra länder. Landet har inte många invånare, och de flesta turister har Reykjavik som huvudfokus. I de största städerna och på Keflaviks flygplats dominerar internationella aktörer som Hertz, Avis, Sixt, Enterprise, Budget, Dollar och Thrifty. Om en liten plats erbjuder biluthyrning, är det också oftast ett sådant företag i fråga. Det finns också några isländska företag som erbjuder hyrbilar, särskilt i Reykjavik-området, inklusive Lagoon Car Rental, Route 1 Biluthyrning, Go Island och Reykjavik Auto. Men antalet bilar dessa företag har tillgängliga är oftast låg.

7 vanliga frågor om biluthyrning på Island

Behöver jag ett internationellt körkort på Island?

Om du har körkort från ett land inom EU, EES, USA eller Kanada kommer ditt nationella körkort att räcka. För andra länder behöver du normalt visa ett internationellt körkort. Tänk på att internationella körkort endast kan utfärdas i det land du kommer ifrån.

Behöver jag ett kreditkort för att hyra en bil på Island?

Ett giltigt kreditkort måste uppvisas i hyresgästens namn när du hämtar bilen på Island. Kortet används för att säkra en deposition som täcker eventuella avdragsgilla för skador på bilen, böter och bränsle. Kontrollera om ditt kreditkort ger dig gratis avdragsgill försäkring.

Vad behöver jag ta med när jag får bilen?

Gäster som hämtar en bil måste uppvisa ett giltigt körkort (och, om tillämpligt, ett internationellt körkort), pass eller annan godkänd fotolegitimation och ett giltigt kreditkort. Alla dokument måste finnas i namnet på innehavaren. Ytterligare förare måste tillhandahålla en giltig legitimation och körkort.

Vad är åldersgränsen för att hyra en bil på Island?

Den vanligaste åldersgränsen för att få en hyrbil på Island är 20 år. Föraren måste också ha haft körkort i minst 1 år. För vissa (dyra) kategorier av bilar kan ålderskravet vara högre. Det är också vanligt att en avgift tas ut för alla förare under 25 år.

Behöver jag en SUV eller en fyrhjulsdriven bil på Island?

Om du bara kör i området runt Reykjavik, är det osannolikt att du behöver något annat än en vanlig personbil på Island. På vintern är det något annorlunda, speciellt om du ska köra utanför huvudstaden. Vägarna kan vara isiga och snöiga, och sedan kan en SUV eller annan bil med fyrhjulsdrift vara bra att ha. Men, komma in i väder och förhållanden innan du går på långa enheter.

Är det vanligt att vägtullar bås på Island?

På Island behöver du inte oroa dig för avgiftsbelagda vägar eller broar, och du kommer inte att stöta på vägtullar. Undantaget är tunneln vaðlaheiðargöng, som går mellan Fjosladalur och Eyafjordur, strax utanför Akureyri. Om du kör detta avstånd rekommenderas att du betalar i förskott (minst 3 timmar i förväg). Från och med 2020 är förskottsbetalningspriset 1500 ISK, jämfört med 2500 ISK när du är först där.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka på Island?

Larmnumret på Island för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör då ringa biluthyrningsföretaget och/ eller försäkringsbolaget du använder.

Andra numret:

 • Polisen – 444 100
 • Medicinsk hjälp – 1770