Hyrbil Santorini

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Grekland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Santorini

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Santorinis

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Santorini från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Santorini genom oss.

Santorini-guiden

På grekiska är Thira det officiella namnet på Santorini, och på klassisk grekiska ön Thera. Namnet Santorini användes dock när det latinska kejsardömet styrde på detta område, och används för närvarande mestadels i ett internationellt sammanhang.

Santorini själv är formad som en månskära, och inträffade som ett resultat av en av de största vulkanutbrott i historien. Detta tros ha ägt rum för cirka 3600 år sedan. Utbrottet ledde troligen till att det minoiska folket som bodde här då utdöe des, och man tror att denna händelse är ursprunget till myten om Atlantis.

Idag är Santorini en av de mest populära semesterorter på de grekiska öarna. Det bor inte mer än 16 000 invånare här, men ön välkomnar nästan 2 miljoner turister varje år. Turismen är också den viktigaste industrin i Santorini,följt av vinframställning och jordbruk.

Det bor inte mer än 16 000 invånare här, men ön välkomnar nästan 2 miljoner turister varje år.

Attraktioner

På Santorini kan du testa en något ovanlig taxi – åsna-taxi.

Det finns flera vackra små städer i Santorini, där du hittar bra restauranger, nattklubbar, kaféer och barer, och där det finns ett visst shoppingerbjudande. Mattraditionerna är typiska grekiska och naturligtvis inriktade på skaldjur. Den ashy jord Santorini innebär att flera av de grönsaker och frukter som odlas här är mycket välsmakande, och öns bönder är särskilt stolta över sina unika tomater.

Sevärdheterna är till stor del fokuserade på öns vulkaniska historia. Du hittar ruiner av den antika civilisationen som fanns på Santorini och många av de finaste naturfenomenen härstammar från vulkanutbrotten.

Även om det också kan vara livlig i Santorini, är ön mest förknippad med romantiska semester, familjesemester och är en plats de flesta människor tycker lugn. Ön har röstats fram som en av de bästa semesterorterna i Europa.

Utforska Santorini med biluthyrning

Att ha en hyrbil i Santorini är ingen dum idé. Även om ön är ganska liten, erbjuder den många populära platser värda att ta sig runt. Kollektivtrafiken är dock inte särskilt bra, och bilen är normalt det bästa transportmedlet. Här är ett litet urval av sevärdheter som du kanske överväga att besöka på den vackra vulkanen ön.

Avstånd och körtid i Santorini

Som längst är Santorini bara cirka 17 kilometer lång i kön. Den längsta sträckan du kan köra tar bara 40 minuter. Körsträckan till och från flygplatsen, eller till platser du vill besöka när du är där, kommer därför att vara kort och bekväm, oavsett var ditt hotell ligger.

Thera har flera ruiner från bland annat hem och tempel.

Forntida staden Thera – Minoiska civilisationen

På tal om den antika staden Thera, kretsar detta kring ruiner från hem, tempel, marknader och liknande som var här när den minoiska civilisationen bodde på ön. Detta var i bronsåldern, och hela bosättningen förstördes i ett vulkanutbrott som inträffade cirka 1600 år f.Kr. Man tror att Thera kan ha varit inspirationen till myten om Atlantis, det land som den grekiska filosofen Platon skrev om. Du kan besöka utgrävningarna och besöka det arkeologiska museet på ön för att lära dig mer om Santorinis historia.

Sanden är mörkfärgad på grund av den vulkaniska aska som spred sig i regionen för över 3500 år sedan.

Kamari Beach – Santorinis mest populära vulkanstrand

Denna strand är den mest populära på Santorini och är inte alltför långt från flygplatsen och den antika staden Thera. Sanden är mörkfärgad på grund av den vulkaniska aska som spred sig i regionen för över 3500 år sedan och gör det mjukt och behagligt att bosätta sig här. Även om det oftast är många som kommer hit, så finns det gott om plats för alla. Det finns också bra städning på Kamari Beach, som ger stranden den märkning blå flaggan. Stranden Kamari ligger över 5 km lång, med solstolar och aktiviteter överallt. Inom stranden ligger de traditionella grekiska husen uppradade. De flesta är matställen med privata terrasser som ligger precis vid stranden.

Solnedgången vid Oia ger en magisk atmosfär.

Oia – Det bästa stället att titta på solnedgången

Byn Oia ligger i den norra änden av Santorini, med bosättningar och utsikt mot vulkanberget och bukten. Här ligger de traditionella grekiska husen nära varandra och kluster från havet upp till toppen av berget. Mellan husen finns smala gator med små butiker, restauranger, kaféer och barer. Högst upp hittar du några av Santorinis bästa restauranger och flera matställen med terrass. Utsikten är den bästa på ön. Här går folk för att njuta av den trevliga atmosfären, och få en god måltid medan du tittar på den vackra solnedgången. Du hittar ett par museer i Oia som är värda ett besök, några vackra kyrkor, väderkvarnar och ruinerna av en medeltida fästning.

Red Beach – Unikt sensoriskt intryck

Red Beach på Santorini är helt unik på denna kant av världen. De rödfärgade klipporna bildas av lava och den röda sanden nedan är avlagringar därifrån. Markens färger ger en stor kontrast till det azurblåhavet, vilket gör platsen kanske den mest fotograferade på ön. Det är möjligt att sola och bada här, men de flesta besökare undviker detta. Området är inte helt säkert, och det finns tillfällen då lite massa faller från klipporna. Red Bech är mest något du bör uppleva för ditt visuella intryck när du är på Santorini. Det finns parkering precis i närheten och möjligt att promenera till stranden via en stig som går mellan klipporna. Det är också populärt att hoppa ombord på en av de båtar som avgår från byarna i närheten. Att se stranden från havet, särskilt i solnedgången, är en minnesvärd upplevelse.

Sanden är mörkfärgad på grund av den vulkaniska aska som spred sig i regionen för över 3500 år sedan.
Tornet har samma namn som fiskebyn, den är 10 meter hög, och byggd i ganska vitt tegel.

Akrotiri – Den äldsta fyren i Grekland

På Santorinis södra ände ligger den lilla fiskebyn Akrotiri. Kör längre därifrån till öns södra spets, hittar du en av de äldsta fyrarna i Grekland. Tornet har samma namn som fiskebyn, det är 10 meter hög ,och byggd i ganska vitt tegel. Det ritades och byggdes av ett franskt företag 1892. Den vita tegelbyggnaden i sig är en vacker syn. Ändå är det i första hand uppfattningen som får folk att valsa här när de besöker Santorini. Om du är romantiskt anlagda och njuta av att titta på solnedgången, är fyren i Akrotiri lika bra val som de bekväma terrasser Oia. Stanna gärna till de traditionella restaurangerna som ligger i byn Akrotiri, och längs vägen till fyren. Färska skaldjur serveras traditionellt där färsk fisk och skaldjur serveras.

I Santorini är parkering mestadels alltid gratis.

Parkering och trafik med biluthyrning

På Santorini är det mestadels alltid fritt att parkera. Det är också lätt att hitta platser att lägga undan bilen, kanske med undantag för städerna Fira och Oia. Där ska du inte parkera i några av huvudgatorna, utan istället på markerade utrymmen. Bilar kan parkeras på de flesta gator, men bara så länge de inte blockerar trafiken. Om du sätter bilen för långt in på vägen, riskerar du att bötfällas.

På Santorini är de allra flesta vägarna smala. Som ett resultat, bussar och lastbilar i synnerhet kan konstateras vara ganska i mitten av vägen på vissa ställen. Även om du sannolikt inte har några problem, bör du köra lugnt och ägna extra uppmärksamhet åt mötande trafik. Var också försiktig om du ska köra om andra bilar. Kör också försiktigt på grusvägarna, som du hittar en bra del av på Santorini.

  • Det är populärt att ta en färja till Santorinis grannöar och till fastlandet. Alla båtar avgår från Santorini New Harbor på öns västra sida. Det finns en parkeringsplats om du vill resa utan att ta med dig bilen.
  • Fråga biluthyrningsföretaget innan du tar din bil till någon av de andra öarna eller till fastlandet. Vissa företag kräver att bilen endast används på Santorini.
Santorini flygplats

Flygplats

Flygplatsen i Santorini kallas officiellt Santorini (Thira) Internationella Flygplats. Namnet Thira kommer från det faktum att den antika staden med samma namn ligger i närheten. Flygplatsen är inte särskilt stor, även om den är den viktigaste för denna del av de grekiska öarna. Totalt betjänar den cirka 2,4 miljoner passagerare per år. Nästan all trafik är säsongsbunden, med tydlig betoning på charterflyg. Från 2020 är Santorini flygplats bland flera i Grekland som är fast beslutna att utökas och uppgraderas.

Biluthyrningsfirmorna är samlade i terminalbyggnaden, och räknarna är lätta att hitta. Från och med idag hittar du Sixt, Hertz, Thrifty, Avis och budget representerade här, samt ett par grekiska hyresvärdar. Parkeringen där din hyrbil ligger ligger nära och du kommer inte att behöva transport dit.