Hyrbil Seattle

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil USA
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Seattle

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Seattle

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Seattle genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Seattle. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Seattle guide

Biluthyrning Seattle

Hyrbil Seattle

Seattle är den största staden i nordvästra USA, och ligger på en relativt smal landremsa mellan Puget Sound och Lake Washington på Stilla havet.Staden är belägen i den amerikanska delstaten Washington – 155 miles söder om gränsen till Kanada.Staden har ca 600.000 invånare (2010), men tar en hela huvudstadsregionen, befolkningsökningen till ca. 3,3 miljoner euro.

Seattles ekonomi har under hela sin historia varit kopplade till fiskerinäringen och är fortfarande en av USA: s viktigaste fiskehamnar här. Dessutom har Seattle stor industriell verksamhet, t.ex. omfattar skeppsbyggnad och flygplan. Dessutom huvudkontor Microsoft här.

Seattle grundades 1853 och fick en stark uppsving i slutet av seklet – främst på grund av att staden då erhållit en egen järnväg, och på grund av de stora guld upptäckter i Alaska. Staden är uppkallad efter den indiska chefen Seathl, som föddes i detta område i slutet av 1700-talet. Seattle är också en av de städer i USA där många norska invandrare bosatte. Detta återspeglas i “Nordic Heritage Museum”, som ligger i norra delen av staden.

Seattle erbjuder ett rikt och varierat kulturliv och flera musikaliska genrer knutna till staden. Bland annat uppstod den så kallade “grunge” musik här, som är kopplat till den världsberömda Seattle band som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden och Alice in Chains. Dessutom var berget legenden Jimi Hendrix föddes i Seattle.

Stadens mest kända byggnader – och landmärke – tornet Space Needle, byggt för världsutställningen 1962. Space Needle är en av Seattles högsta byggnad vid 185 meter, och omfattar en populär utsiktsplattform och en roterande restaurang. Också populära Seattle monorail bana byggdes för världsutställningen.

En annan stor attraktion i staden är Pike Place Market, som årligen besöks av mer än 10 miljoner människor. Här finns spiltor, inklusive sålda hantverk, fisk, grönsaker, bröd och kött – och inte minst souvenirer.

Den närmaste flygplatsen är Seattle – Tacoma International Airport, som ligger cirka 23 miles söder om centrum.

Meny