Hyrbil Seattle

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil USA
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Seattle

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Seattle

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Seattle från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Seattle genom oss.

Seattle guide

Bilutleie Seattle
Seattle Biluthyrning

Seattle är den största staden i nordvästra USA, och ligger på en relativt smal landremsa mellan Puget sundet och Lake Washington på Stilla havet. Staden ligger i den amerikanska delstaten Washington – 155 km söder om gränsen till Kanada. Själva staden har cirka 600.000 invånare (2010), men om du tar med hela huvudstadsregionen, öka befolkningen till omkring. 3,3 miljoner.

Under hela stadens historia har Seattles ekonomi varit kopplad till fiskeindustrin, och är fortfarande en av USA:s viktigaste fiskehamnar. Dessutom har Seattle en hel del industriverksamhet, såsom omfattar varv och flygplansproduktion. Också, huvudkontoret för Microsoft ligger här.

Seattle grundades 1853, och upplevde ett starkt uppsving i slutet av århundradet – främst eftersom staden då hade en egen järnväg, och på grund av den stora guld fynd i Alaska. Staden är uppkallad efter den indiska hövding seathl, som föddes i detta område i slutet av 18th century. Seattle är också en av de amerikanska städer där många norska invandrare bosatte sig. Detta återspeglas i ”Nordiska kulturarvsmuseet”, som ligger i den norra delen av staden.

Attraktioner

Seattle har ett rikt och varierat kulturliv, och flera musikgenrer är anslutna till staden. Bland annat har den så kallade ”grunge” musiken sitt ursprung här, som är förknippad med världsberömda Seattle band som Nirvana,Pearl Jam, Soundgarden och Alice in Chains. Dessutom föddes rocklegenden Jimi Hendrix i Seattle.

Stadens mest berömda byggnad – och landmärke – är Tower Space Needle, som byggdes för världsmässan 1962. Space Needle är en av Seattles högsta byggnader på 185 meter, och inkluderar bland annat Space Needle. en populär betraktningsplattform och en roterande restaurang. Seattles populära monorailbana byggdes också för världsmässan.

En annan stor attraktion i staden är Pike Place Market, som varje år besöks av mer än 10 miljoner människor. Här finns bås där bland annat det finns bås där det bland annat finns sålde hantverk, fisk, grönsaker, bröd och kött – och inte minst souvenirer.

Seattles populära monorailbana byggdes för världsmässan.

Utforska Seattle med biluthyrning

Du är inte långt borta från stor natur och mysiga småstäder om du har en hyrbil i Seattle. Området har också många öar som du lätt kan nå med bil eller båt, där livet vid havet är centralt. Inlandet hittar du några av de mest majestätiska bergen i USA, omgiven av vilda och vackra skogar. Här är några förslag på körvägar, inklusive en resa som går till grannlandet Kanada.

Den lilla staden Port Townsend har en historia av fiske och sjöfart.

Port Townsend – Idyllisk liten stad med viktoriansk bosättning

Port Townsend at Washington State ligger på en udde nordväst om Seattle, och precis vid ingången till sundet Puget Sound. Den lilla staden har en spännande historia som rör fiske och sjöfart. I stadens centrum hittar du många hus i viktoriansk stil som byggdes på 1800-talet. Gatorna är lugna och fridfulla, med mysiga restauranger, barer, kaféer, små butiker och ett par museer värda en titt. Staden är en utmärkt utgångspunkt om du vill få några unika naturupplevelser när du besöker detta område. Rätt ut i fjorden finns ett rikt djurliv, och du är nästan garanterad att se späckhuggare och andra valarter om du tar en båttur från Port Townsend.

 • Om du vill köra på fast mark hela vägen till Port Townsend, måste du först stanna till med Tacoma i söder. Där kan du korsa sundet via Tacoma Narrows Bridge, innan du går norrut och korsar via Hood Canal Bridge. Rutten är då ca 180 kilometer, med en körtid på ca 2 timmar och 15 minuter. Nb! Hood Canal Bridge kan vara stängd om vädret är hårt.
 • Den snabbaste vägen är att ta färjan från centrala Seattle (färjan avgår från Colman Dock) till Bainbridge Island, och kör vidare därifrån. Sträckan är då över 90 kilometer. Den tid detta kommer att ta, färjan resan ingår, kommer då att vara ca 2 timmar.

Mount Rainier – En promenad runt vulkanen

Mount Rainier är det högsta berget i delstaten Washington (4.392 meter), och även en aktiv vulkan. Vulkanen anses inte helt säker, delvis på grund av dess 26 glaciärer. Detta orsakar varje utbrott att vara särskilt förödande. Ändå är chanserna för ett utbrott händer just när du är där är relativt låg (det senaste utbrottet var 1894). Men det närliggande berget, Mount St Helens, hade brutit ut så sent som 1980.

Mount Rainier är en stor syn också på avstånd, och det är populärt att köra runt hela berget. Då passerar du fyra av ingångarna till nationalparken berget ligger i, och har många möjligheter att ta en vilosemester. Gästerna har också ett par attraktioner. till exempel vattenfallen Skookum Falls och Martha Falls. Höjdpunkten på din turné är för de flesta människor en resa till Sunrise – den högsta punkten du når med bil.

 • Om du bara vill köra från Seattle till Sunrise Visitor Center, är avståndet ca 95 miles. Körningen tar cirka 2 timmar och 10 minuter.
 • Vill man köra runt hela berget är avståndet ca 236 kilometer. Resan runt, inklusive några stopp längs vägen, tar vanligtvis ca 6 timmar.
Mount Rainier är en stor syn på avstånd. Här kan du köra runt hela berget med hyrbilen.
Staden Vancouver erbjuder både stora naturupplevelser och storstadsliv.

Vancouver – Besök Kanada i samma örfil

Seattle ligger bara några timmar bort från den kanadensiska gränsen, och precis på andra sidan hittar du den minst lika spännande staden Vancouver. Denna kanadensiska metropol är känd för sina vackra omgivningar, med majestätiska berg på ena sidan, och Sundet i Georgienfjorden på den andra. Själva staden är mycket modern, med invånare som är trevliga och vänliga. Stadens centrum rymmer allt man kan förvänta sig av en storstad, men anses samtidigt vara mycket säker. Du är inte heller långt borta från stora naturupplevelser, och behöver knappt 30 minuter för att komma till stora orter,vackra skogar, och berg som kan klättras.

 • När du reser från Seattle till Vancouver med biluthyrning, är det snabbast att köra I-5 N (Interstate-5 North). Rutten kommer då att vara cirka 228 kilometer, och utan att stanna enheten kommer att ta cirka 2 timmar och 35 minuter.
 • Var noga med att fråga din biluthyrningsfirma när du hämtar ditt fordon om vilka reglerna är för att korsa gränser. De flesta människor accepterar detta, men du normalt måste avslöja var i Kanada du planerar att köra, liksom tiderna.
I centrum av Leavenworth är de bayerska stil hus och den lilla staden är värd för oktober Festival.

Leavenworth – En liten bit av Bayern

Denna lilla bergsstad grundades i slutet av 1800-talet, i samband med byggandet av järnvägen Stora norra järnvägen. Det blev så småningom ett centrum för timmeravverkning, men snabbt skiftade fokus till turismen. Redan på 1920-talet förstod invånarna att platsen hade ett unikt och vackert läge, vilket skulle locka besökare som sökte naturupplevelser. Detta har i sin tur lett till att husen i staden har byggts i bayersk stil. I Leavenworth kan du därför få intrycket att du är någonstans i södra Tyskland, av vilka några understryks av det faktum att de är värd oktoberfest också här. Här går folk till skidhundspann och skidåkning på vintern, forsränning och fiske på sommaren, och för att njuta av fjällluften. Förresten, har Leavenworth en av de märkligaste museerna i USA. Här har de samlat över 5 000 olika nötknäppare, varav den äldsta daterar sig till förhistorisk tid.

 • Från Seattle till Leavenworth, det är ungefär 120 miles om du kör den kortaste vägen via Monroe (US-2). Körtiden blir då ca 2 timmar och 10 minuter.
Förare i Seattle kör mestadels fint och stannar för fotgängare.

Parkering och trafik med biluthyrning

I centrala Seattle (Downtown) är det normalt ganska lätt att hitta parkering på gatorna. Du betalar på automater som finns på trottoarerna, eller med en app PayByPhone (kräver kreditkortsnummer) på din smartphone. De lokala myndigheterna driver också ett antal parkeringsgarage i centrum, där priserna per timme är relativt låga. Dessutom finns det flera privata parkeringsbolag med garage runt om i centrum.

Observera att Seattle har flera så kallade Restricted Parking Zones. Det är zoner i områden som är av särskild betydelse, till exempel sjukhus. Parkering inom dessa zoner är reserverad för gäster som bor i området och har eget RPZ tillstånd att parkera där. En hyrbil kan parkeras i särskilda utrymmen inomzonen , men sedan med en tidsgräns för hur länge den kan stå där. Detta är väl skyltat på de relevanta områdena.

Trafiken i Seattle kan vara tight vid vissa tidpunkter, men detta är fortfarande en av de enklaste större städerna i USA att köra i. Stadens invånare har ord för att vara vänliga och hjälpsamma, vilket också gäller när du kör bil. Till skillnad från många andra ställen, stannar bilarna för fotgängare i Seattle. De allra flesta följer trafikreglerna, även när det gäller hastighetsbegränsningar.

Flygplatsen betjänar över 50 miljoner passagerare per år.

Flygplats

Seattles största flygplats är Seattle-Tacoma International Airport. Namnet Tacoma ingår eftersom flygplatsen ligger mellan huvudstaden i delstaten Washington, och hamnstaden Tacoma. Härifrån finns flyg till cirka 100 andra städer i USA, samt cirka 30 internationella destinationer i Europa, Asien och Mellanöstern. Seattle-Tacoma är bland de största flygplatserna i USA (8: e som av 2020), med över 50 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har en huvudterminal, förutom två mindre terminalbyggnader, som kan hantera totalt 80 flygplan samtidigt.

Även om Seattle-Tacoma hanterar ett mycket stort antal passagerare är det enkelt och enkelt att hämta eller leverera biluthyrning här. Alla biluthyrningsfirmor ligger i ett separat centrum på norra sidan av området. Där kan du få en pendelbuss från både huvudterminalen och från de två små satelliterna. Pendelbussarna går kontinuerligt dygnet runt, och du behöver inte komma in i tidtabellen. Från och med idag får du en hyrbil på Seattle-Tacoma från 12 olika företag, inklusive Hertz, Avis, Alamo, Thrifty, Sixt och Enterprise.

 • Den snabbaste vägen från Seattle-Tacoma till centrala Seattle går via I-5 S motorvägen, med en sträcka på ca 22 kilometer. Körtiden vid normal trafik kommer att vara mellan 15 och 20 minuter.