Hyrbil Sevilla

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Sevilla

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sevilla

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Sevilla genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Sevilla. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Sevilla guide

Biluthyrning Sevilla
Hyrbil Sevilla

Sevilla ligger i södra spanska regionen Andalusien, och är huvudstad i provinsen med samma namn som staden. Guadalquivir rinner genom staden. Sevilla är en relativt stor industristad med ca. 700.000 invånare (2011). Även om det finns cirka 100 km från Sevilla till slutet av Guadalquivir (efter stad Sanlúcar), har staden en stor hamn. (Fartyg upp till 12.000 ton kan påskynda denna flod).

Sevilla (Hispalis) var under romartiden, var huvudstad i provinsen då hette Hispania Baetica. Under år 712, var staden erövrades av araberna, och hade en viktig funktion som huvudstad för flera kalifdynastier, tills Ferdinand 3 Castilla y Léon erövrade det 1248. Efter upptäckten av Amerika var Sevilla den viktigaste hamnen i Spanien, en position staden bibehållas tills 1700-talet.Sevilla fick sin egen universitetet 1502.

Mycket av arkitekturen i Sevilla bär fortfarande den långa arabiska (moriska) eran. Den huvudsakliga strukturen i morisk stil, vackra Alcázar från 1100-talet. Det är omgivet av vackra trädgårdar, vilket också präglar staden som helhet. Den gamla staden är charmig, med sina smala, slingrande gator – och här ligger den mäktiga Sevilla katedralen från 1400-talet, som är noterat på ruinerna av en gammal moské.

Viktigre Andra attraktioner inkluderar Columbus bibliotek, det arkeologiska museet och flera intressanta konstgallerier.

År 1992 Sevilla arrangör av världsutställningen (Expo 92). Många av de händelser som äger rum på en ö i Guadalquivir, och i det avseendet det byggdes flera broar. Den största av dessa, Allamillo bron ritades av den berömde arkitekten Santiago Calavetra.

Annars Sevilla kännetecknas av ett stort antal religiösa och sekulära partier, som lockar många turister till staden – och att vara där det händer i Rossinis världsberömda opera ”Barberaren i Sevilla” (1816) händer.

Den närmaste flygplatsen är Seville-San Pablo Airport, som ligger 12 km nordost om staden.