Hyrbil Sydney

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Australien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Sydney

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sydney

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Sydney från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Sydney genom oss.

Sydney guide

Bilutleie Sydney
Biluthyrning i Sydney

Hamnstaden Sydney ligger på Australiens sydöstra stillahavskust och är huvudstad i delstaten New South Wales. Sydney är landets största stad med cirka 4,5 miljoner invånare i huvudstadsregionen (2010) – trots att Canberra är landets huvudstad.
Förutom att vara Australiens mest populära turistmål, är Sydney också landets viktigaste industriella, finansiella, kulturella och kommersiella centrum.

Attraktioner

Grundades 1788, är Sydney Australiens äldsta stad. Stadsbilden domineras av skyskrapor, och en stor turistattraktion är det 305 meter höga utsiktstornet ”Sydney Tower”. Ett annat landmärke i Sydney är det världsberömda operahuset från 1959 – som 2007 listades som unescos världsarvslista. Sydney Harbour Bridge från 1932 är också välkänd över hela världen.

Sydney är en internationell metropol med en avslappnad atmosfär och erbjuder turister en mängd sevärdheter och attraktioner. Här hittar du bra stränder, rekreationsområden, museer, konstgallerier, ett varierat nattliv och utmärkta shoppingmöjligheter. Staden har också en nöjespark, ett zoooch ett akvarium.

Sydney Harbour Bridge från 1932 till vänster på bilden.

Utforska Sydney med biluthyrning

Om du reser till Sydney på semester har du kommit till rätt ställe för biluthyrningsutflykter. Även om avstånd kan vara långa i Australien, har du en hel del spännande att uppleva i New South Wales utan att behöva köra för långt. Förutom vackra stränder och badorter kan du besöka några av landets bästa vingårdar, du kan få unika naturupplevelser, och du kan till och med åka skidor. Här är några av de mest populära rider från Sydney.

Både soluppgången och solnedgången på Three Sisters är värda att komma ikapp.

Blue Mountains – Se De tre systrarna i Katoomba

Blue Mountains är ett bergigt område strax väster om Sydney. Där hittar du flera av de mest spektakulära sevärdheterna i delstaten New South Wales. Området är enormt, och de flesta som reser dit måste prioritera det de vill se. Ett säkert sting är att bege sig till Katoomba, en liten stad där det bergiga områdets administration ligger. Då har du också nära till den kanske viktigaste attraktionen i det bergiga området, nämligen Tre systrar. Dessa är tre pelare, var och en över 900 meter, som kan upplevas från flera utsiktspunkter huggen in i klippväggarna. ”Systrarna” är särskilt vackra i soluppgången och solnedgången, och de är översvämmade efter mörkrets inbrott. Du kan gå längs en säker väg, där delar av leden är huggen in i berget, med rastplatser och utsiktsplatser längs vägen. Efter att ha avslutat tur och retur kan du ta gondolen tillbaka till startpunkten, eller linbanan som har en klättring på 52 grader som brantast.

 • Från Sydney till Katoomba vid foten av Mount Solitary, är avståndet 102 kilometer, och nästan hela resan går på motorvägen. Gångtiden är normalt 1 timme och 20 minuter.

Port Stephens – Lugn badort i vackra omgivningar

Port Stephens är en pittoresk liten stad omgiven av fantastisk natur. Området runt staden har över 20 vackra sandstränder att erbjuda, flera nationalparker, ochett rikt djurliv. Här går folk för att koppla av, äta goda skaldjur, bada och sola, surfa, vandra i naturen, och för att se bland annat valar och delfiner. En av de mest unika upplevelser du kan hitta här är en promenad över en av sanddynerna i området. De kan du uppleva till fots eller på baksidan av en kamel. Snowboards och kälkar hyrs också ut för dem som vill köra eller släde ner de brantaste sanddynerna. Också sluta med Gan Gan Lookout om du är där. Detta är en synpunkt som är 160 meter hög och ger dig ett vackert panorama över staden och havet utanför.

 • Från Sydney till Port Stephens är det cirka 205 kilometer, och större delen av körbanan går på motorvägen. Körtiden utan stopp är ca 2 timmar och 30 minuter.
Det finns över 20 stränder i området. Här kan du uppleva en promenad på kamelens rygg och vidare till sanddynerna.
Om du är i Australien under sommarmånaderna har du möjlighet att testa orterna i Snowy Mountains.

Snöiga bergen – Skidåkning i Australien

Mount Kosciuszko är det högsta berget i Australien (2228 meter över havet), och tillhör snowy mountains bergskedjan. Där hittar du landets bästa semesterorter. Eftersom Australien ligger på södra halvklotet, är det vinter här när de som bor på norra halvklotet har sommar. Med andra ord, om du är på en sommarsemester i Australien, har du chansen att njuta av en del av vintern samtidigt. De tre bästa och mest kända skiddestinationerna är alla samlade runt berget Kosciuszko.

 • Charlotte Pass – Den högst liggande skidorten.
 • Thredbo – De längsta backarna.
 • Försmår – Den största skiddestinationen.

Normalt sett öppnar anläggningarna runt den 20 juni, och alpperioden varar till omkring början av oktober.

 • Från Sydney till de tre berömda skiddestinationerna är det mellan 492 och 500 kilometer. Körtiden utan stopp kommer att vara cirka 5 timmar och 30 minuter.
Av de mer än 400 grottorna är åtta öppna för besökare.

Jenolan Caves – Världens äldsta grottsystem

Detta grottsystem ligger nära Blue Mountains bergsområde ,en bit längre från Katoomba när du kör från Sydney. Totalt finns det 8 olika grottor tillgängliga för besökare, av totalt antal över 400. Var och en av de 8 erbjuder unika upplevelser. Man tror att grottorna är de äldsta i världen, och de sägs ha sitt ursprung ca 340 miljoner år sedan. De flesta väljer att ta guidade turer ner i grottorna, även om vissa av dem kan upplevas på egen hand. Det finns också ganska roliga turer i grottorna, såsom nattvandringar och spökvandringar, med shower och middagar längs vägen. Om du vill bo på Jenolan Caves hittar du flera bra stuga och hotell alternativ där, samt ett par utmärkta matställen.

 • Från centrala Sydney till Jenolan Caves är det 175 kilometer om du kör den snabbaste vägen på motorvägarna M4 och A32. Den sista sträckan kommer att gå på en landsväg. Totalt är körtiden utan stopp ca 2 timmar och 30 minuter.

The Hunter Valley – För mat och vinälskare

Hunter Valley är en av Australiens bästa vinregioner – medvingårdar utspridda i dalen som bildas av Hunter River. Jorden är rik, och Hunter River många bifloder se till att de flesta av de odlade här smakar bra. Dalen har gradvis blivit en magnet för besökare som vill äta och dricka från översta hyllan. I dalen hittar du många bra hotell i lyxklassen,men också mer familjevänliga och trevliga gårdar med boendeerbjudanden. Flera av restaurangerna är bland de bästa i landet. Det är inte bara vinerna som lockar. I Hunter Valley är också goda ostar och choklad bland de lokala specialiteterna. Förutom att ge gommen och magen en stor upplevelse, finns det många andra saker att ta till dalen. Du hittar golfbanor här, aktiviteter för familjer, du kan se dalen från luftballonger, och det finns ofta festivaler i Hunter Valley.

 • Från Sydney till Pokolbin, ett av Hunter Valleys charmigaste områden, och där du också hittar flera av de bästa vingårdarna, är det cirka 165 kilometer. Körningen utan att stanna tar ca 2 timmar.
Vindistriktet Hunter Valley erbjuder fina viner.
Sydneys centrum är indelat i tre zoner för gatuparkering.

Parkering i Sydney

Centrum av Sydney är indelad i tre zoner när det gäller priset på gatuparkering. Den dyraste zonen är nere vid hamnen, och sedan blir det billigare ju längre bort därifrån du kör. Utanför dessa tre zoner är det oftast fritt att lämna bilen på markerade platser. Priset varierar förresten beroende på tiden, och det är dyrast när centrum är som mest trafikerade. Du betalar på automater som är på trottoarerna och måste lämna kvittot tydligt synligt i framrutan på bilen.

Observera att i flera av gatorna i Sydneys största shoppingdistrikt är parkering gratis i upp till 15 minuter. Du måste lämna ett kvitto i fönstret ändå, men behöver inte betala något om du väljer knappen märkt ”1/4 P Free With Ticket”.

I centrum finns också ett antal parkeringshus, varav två drivs av stadsförvaltningen. Dessa två är normalt de mest prisvärda, och du hittar de i Goulburn Street och Elizabeth Bay Road respektive. De privatdrivna parkeringsmöjligheterna finns mer eller mindre överallt i centrum, och adresserna kommer att visas i hyrbilens navigationssystem.

Det rekommenderas att ha ett navigationssystem i hyrbilen, så att du kan fokusera på trafiken.

Trafik in och ut ur Sydney

Den största utmaningen för de flesta turister som kör en hyrbil i Sydney och Australien är att du kör på vänster sida av vägen– som de gör i Storbritannien. Inne i större städer som Sydney finns det också tung trafik, särskilt under rusningstid. Kombinationen av det obekanta med vänsterkörning och hektisk trafik gör att det rekommenderas att ha navigering i hyrbilen. Det hjälper påminna dig om färdriktningen, och du behöver inte spendera din uppmärksamhet på kartläsning.

Utanför Sydney och de andra större städerna har de viktigaste sträckorna relativt bra motorvägar. De största utmaningarna på landsvägarna är avstånden och potentiella djur i vägen. I Australien är det inte ovanligt att en körning till ett landmärke tar en halv dag eller mer, och som förare blir du trött på vägen. Ta pauser, och se till att vara utan tvekan. Var extra uppmärksam i områden med mycket jordbruk, och områden där vilda djur kan komma ut på vägen, särskilt efter mörkrets inbrott.

Sydney flygplats betjänar cirka 43 miljoner passagerare per år.

Flygplats

Sydney Airport kallas också Kingsford Smith Airport, och lokalt används i tillägg Mascot Airport. Flygplatsen är den överlägset största i Australien, med cirka 43 miljoner passagerare per år. Det finns 3 terminaler på Sydney Airport, varav terminalerna 2 och 3 hanterar all regional och inrikes trafik. Alla internationella rutter använder terminal 1. Observera att det inte är möjligt att gå till fots från terminal 2 och 3 till den internationella terminalen. Här behöver du ta antingen buss, tåg eller taxi. Bussar går från utanför terminalbyggnaderna kontinuerligt, och du behöver inte komma in i tidtabellen.

I terminal 1 (internationella flyg) hittar du alla som erbjuder biluthyrning i ett separat område i ankomsthallen. Från och med idag har Avis, Hertz, Enterprise, Thrifty, Budget och Europcar kontor och hyrbilar på Sydney Airport. Bilarna är på parkeringen märkt P7, strax bortom utgången till terminalbyggnaden. Om du ska hämta eller leverera hyrbil på terminal 2 och 3 (inrikesflyg) måste du följa varje företags tecken i ankomsthallen.

 • Det är bara 8 kilometer från Sydneys flygplats till stadens centrum om du kör den kortaste vägen via Elizabeth Street och O’Riordan Street. Körtiden är då ca 20 minuter.
 • Den mest använda rutten är dock via motorväg M1. Rutten är då 12 kilometer, och körtiden runt 15 minuter.