Hyrbil Toulouse

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Toulouse

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Toulouse

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Toulouse från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Toulouse genom oss.

Toulouse guide

Bilutleie Toulouse
Toulouse Biluthyrning

Toulouse ligger i sydöstra Frankrike – i regionen Midi-Pyrénées – där det är huvudstad i Haute-Garonne departementet. Distansera söder till gränsa med Spanien och Andorra är ungefärligt. 175 km. Staden är ansluten både till floden Garonne och till Canal-du-Midi (som förbinder Medelhavet med Biscayabukten). Där bor ca. 415 000 invånare i Toulouse (2010). Räknar man med förorterna ökar befolkningen till cirka 800 000.

Med sitt läge mitt emellan Medelhavet och Biscayabukten har Toulouse alltid varit en viktig trafikknutpunkt. Stadens näringsliv på senare tid har varit starkt kopplad till handel och industri. Här har flygplansproduktionen varit särskilt viktig – eftersom huvudbasen för Airbus flygplanschip ligger i Toulouse. Dessutom har det varit inriktat på utbildning, och Toulouse fick ett eget universitet redan 1230.

Attraktioner

Bland de attraktioner som staden kan visa upp finns flera intressanta museer, bland annat”Musée des Augustins”(ursprungligen ett augustiniskt kloster från 1400-talet), som har en stor samling skulpturer från den romerska eran och medeltiden. Vissa arkitektoniska pärlor måste också nämnas, inklusive den romanska medeltida basilikan St Sernin. Andra kyrkor från medeltiden inkluderar Jakobinerna kyrkan och St Étienne Cathedral, den senare inleddes på 12-talet. Stadens rådhus från 1700-talet är också ett populärt bi.

Canal du Midi byggdes på 1600-talet.

Annars är Canal du Midi en stor attraktion – kanalen som byggdes redan på 1600-talet, så att floden Garonne, som mynnar ut i Medelhavet, var ansluten till Atlanten vid Biscayabukten. Kanalen går mellan Toulouse och Bordeaux.

Utforska Toulouse med biluthyrning

Toulouse ligger i ett område i Frankrike som är mycket spännande att utforska med biluthyrning. Det är en kort bit från staden till Pyrenéerna och Spanien, och till många vackra små städer och spännande sevärdheter i Occitanie regionen. Nedan finns ett urval av förslag för att köra från Toulouse, varav flera går till byar som finns på listan över Frankrikes vackraste byar.

Basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi är en av de vackraste gotiska katedralerna i landet.

Albi – Charmig och vacker småstad nära Toulouse

Albi är en av de större städerna i regionen Occitanie i södra Frankrike, med cirka 50 000 invånare. Den ligger vid floden Tarn cirka 80 kilometer nordost om Toulouse, och med en hyrbil som når mindre än en timme. Det finns många som reser till Albi när de är på semester i denna region. Den stora rita gips är stadens vackra läge och arkitektur. Centret är koncentrerat kring en av de vackraste gotiska katedralerna i Frankrike, Basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi. Bredvid katedralen ligger det vackra Berbiepalatset som ärkebiskoparna använde som bostad. De andra byggnaderna i gamla stan är i stil med dessa magnifika byggnader. Du hittar särskilt många herrgårdar byggda i italiensk renässansstil. Strax nedanför ligger den 1000-åriga stenbron Pont Vieux, som fortfarande används.

 • Från Toulouse till Albi är det cirka 78 kilometer. Körtiden är cirka 55 minuter i normal trafik.
Slottet Najac sägs ha byggts så tidigt som 1253.

Najac – Kungen på Mound i Aveyron-dalen

Najac är en liten by belägen längs en ås ovanför Floden Averyon, ett litet avstånd norr om Albi. Båda dessa två städer kan besökas under en dagsutflykt från Toulouse om du har en hyrbil. Staden är känd för sina många historiska byggnader ,och särskilt slottet ligger på den högsta punkten i åsen. Slottet ska ha byggts redan 1253. Precis nedanför hittar du en kyrka (Eglise Saint-Jean) som är nästan samma ålder. De andra byggnaderna i Najac kan beskrivas som mycket pittoreska. Små stenhus som ligger i smala och kullerstensgator,med blomsterarrangemang och slingväxter på väggar och fönster. Det finns också flera bra och familjeägda restauranger i staden. Averyon Valley är mycket bördig, ger tillgång till utsökta produkter som hamnar på menyerna i Najac.

 • Det är cirka 108 kilometer från Toulouse till Najac. Du kör i samma riktning som till Albi, men tar av norrut när du kommer till Gaillac. Utan ett stopp kommer resan att ta ca 1 timme och 40 minuter.
Sant Esteve kyrka är en av de fina byggnader du kan se i Andorra la Vella.

Andorra la Vella – Furstendömet Pyrenéerna

Andorra la Vella är huvudstad i det lilla furstendömet Andorra som ligger i Pyrenéerna, och mellan Frankrike och Spanien. ”La Vella” betyder helt enkelt ”staden”, ett språkligt drag för att skilja mellan landet och huvudstaden som annars skulle ha haft identiska namn. I centrum hittar du Gamla stan (Barri Antic) som det stora dragkortet. Det finns gator kreanerade, smala och kullerstensbelagda, med små butiker och restauranger i de vackra tegelhusen. När det gäller arkitektur är stadens stadshus, Casa de la Vall från 1500-talet,mest känt. I gamla stan finns också flera vackra torg, en och annan kyrka, och några museer. Människor reser i första hand till Andorra för att handla, äta god mat, och för att kunna berätta om att de har besökt en av de minsta nationerna i världen.

 • Från Toulouse till Andorra la Vella är det cirka 188 kilometer. Körtiden är ofta lite längre på sommaren på grund av mer trafik, men man brukar komma till den lilla stadsstaten på mindre än 3 timmar.
Vackra detaljer från ingången till klostret.

Moissac – Vacker småstad med unikt kloster

Den lilla staden Moissac är både vacker och spännande historiskt. Det stora dragkortet för besökare är Abbaye Saint-Pierre de Moissac, ett munkkloster centralt i staden. Det sägs ha etablerats tillbaka i det femte århundradet av den frankiska kungen Clovis, men byggnaden från den tiden är långt borta. Klostret har förstörts flera gånger av krig, eld och översvämningar, och det mesta du ser idag är byggt på 1100-talet. Den mest framträdande och imponerande delen av komplexet är själva kyrkobyggnaden, och portalen till kyrkans entré. Portalen består av 76 kolonner dekorerade med romanska sniderier och skulpturer du inte hittar någonstans som i världen. Klostret är en UNESCO världsarvslista, och Moissac är en av hållplatserna på den berömda pilgrimsfärdensom går till Santiago de Compostela.

 • Från Toulouse till Moissac är det cirka 72 kilometer. Körtiden där är vanligtvis runt 1 timme.

Bordeaux – Huvudstaden i Aquitaine

Bordeaux är en spännande och vacker storstad, och relativt lätt att nå med biluthyrning från Toulouse. En dagsutflykt är dock sällsynt nog, och en eller flera nätter rekommenderas. Om du har en kort tid, koncentrera dig på att utforska distrikten Saint Pierre och Saint Paul. Dessa anses vara den historiska stadskärnan i Bordeaux och är där du hittar de mest kända sevärdheterna. Place de la Bourse med Mirroir d’Eau, Cathédrale Saint-André, Musée des Beaux-Arts och Grand Théâtre de Bordeaux hör till dem som gör det bästa av det. Också överväga att stanna vid Palais Gallien. Dessa är resterna av en amfiteater som romarna byggde om mitten av det andra århundradet. Kom också ihåg att äta när du är i Bordeaux. Staden är ett eldorado för dig som uppskattar god mat och dryck.

 • Från Toulouse till Bordeaux är det cirka 245 kilometer. Utan stopp längs vägen är körtiden ca 2 timmar och 30 minuter. Det finns många trevliga små byar på väg till Bordeaux om du skulle behöva en vilopaus och en god måltid.
Place de la Bourse ligger i Bordeauxs historiska centrum.
Det är inte så svårt att navigera dig framåt, men det finns ofta köer.

Parkering och trafik med biluthyrning

När det gäller parkering på gatorna i Toulouse, är staden uppdelad i många olika zoner. Det viktigaste att tänka på i detta sammanhang är att den svarta zonen innebär att du inte får parkera där under några omständigheter. Blå zon innebär gratis parkering, men sedan tidssat till antingen 1,5 timme eller 45 minuter. Skillnaden mellan de andra zonerna (röd, orange, gul och grön) är mest priset för parkering, hur länge bilen kan stå, och vid vilka tider du måste betala avgiften för parkeringen. Detta kommer att belysas på mycket synliga skyltar.

Det finns ett tjugo dussin inomhus parkeringsmöjligheter i centrum som också kan användas, liksom de viktigaste hotellens garage. Priserna här varierar lite, men avgiften är normalt runt 3-4 Euro per timme.

Toulouse är en ganska stor stad, och därmed finns det oftast en hel del biltrafik i stadens centrum. Det är inte så svårt att navigera dig framåt, men det finns ofta köer. De flesta väljer att lämna sin hyrbil parkerad när du handlar, besöker sevärdheterna eller har en måltid i centrum.

Flygplats

Flygplatsen Toulouse–Blagnac ligger strax utanför centrum och serverar stora delar av regionen Occitanie i södra Frankrike. Totalt finns det cirka 9,5 miljoner passagerare som använder flygplatsen inom ett år. Det finns direktflyg från cirka 74 städer i Europa och Nordafrika till Toulouse-Blagnac, varav många är lågprisbolag som EasyJet och Ryanair.

De företag som erbjuder biluthyrning på Flygplatsen Toulouse-Blagnac har sina diskar samlade i mitten av ankomsthallen (Hall C) och strax utanför huvudingången. Hyrbilarna parkeras i ett separat reserverat område strax bortom. Från och med idag är Hertz, Europcar, Sixt, Enterprise, Goldcar, Avis och Budget representerade på flygplatsen i Toulouse.

 • Avståndet från flygplatsen Toulouse–Blagnac till centrala Toulouse är cirka 8 kilometer. Körtiden in till centrum är mellan 15 och 20 minuter i normal trafik på vägarna.