Hyrbil Valletta

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Malta
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Valletta

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Valletta

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Valletta genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Valletta. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Valletta guide

Biluthyrning Valletta
Hyrbil Valletta

Valletta (La Valetta) Maltas huvudstad, och det ligger på den nordöstra kusten av huvudön, på en udde mellan två vikar Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Stadens storlek är blygsam. Endast omkring 6300 människor som bor där (2006).

Företag i staden domineras av handel och turism, hamnen i färjan till Sicilien i Italien.Stadens universitet grundades 1769.

Valletta grundades 28 Mars 1556 för att fira segern över turkarna nio år tidigare. Grundaren var Jean de Vallette (1494-1568), som var stormästare av Beställa av Johan Brads. Valletta var länge sätet för Johan Brads Templar, som kännetecknar några av de gamla byggnaderna. Detta inkluderar ”Grand Master palats”, där ordens stora mästare är begravda. För närvarande även fungera som Maltas regering byggnad.

Trots Valletta skadades allvarligt under 2 Världskriget fortfarande karakteriseras staden smala, branta gator och arkitektur i barocken. Även andra epoker – inklusive Nyklassicism – är representerade. Valetta är helt på UNESCO: s världsarvslista.

Bland enskilda attraktioner inkluderar Arkeologiska nationalmuseet är ett populärt resmål. Detta ligger i en byggnad från 1500-talet, som ligger på huvudgatan, Triq ir-Republika. Här är nästan alla Maltas historia tillsammans. En annan stor attraktion är imponerande S: t Johanneskyrkan, byggd på 1570-år för riddarna av Johan Brads-ordning. Speciellt interiören är magnifik. Det finns också ett museum i domkyrkan, där sådana kan se arbetet Caravaggio – och katedralen är kryptan, stadens grundare, Jean de la Vallette, begravd.

Vid ingången till staden, på de små halvön Sciberras, är den berömda fästningen St Elmo från 1500-talet.

Maltas enda flygplats, Malta International Airport, som ligger 5 km sydväst om Valletta stad.