Hyrbil Vilnius

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Litauen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Vilnius

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Vilnius

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Vilnius genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Vilnius. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Vilnius guide

Biluthyrning Vilnius
Hyrbil Vilnius

Vilnius är huvudstad Litauens, ligger sydost om landet, på båda sidor om floden Neris.Staden, som har 560.000 invånare (2010), annars både en viktig knutpunkt och ett stort industriellt centrum. Här finns flera av landets viktigaste institutioner – inklusive ett universitet som grundades redan 1579.

Vilnius historia går tillbaka till 900-talet, och 1323 staden var huvudstad i Litauen.Senare har staden förändrats ”ägare” många gånger. Det har varit polska, ryska, tyska och sovjetiska – förrän järnridån år 1991 var återigen litauiska huvudstaden.

Vilnius har en hel del vackra arkitektur att visa upp – i olika stilar. Den historiska stadskärnan – som består av de 1500 listade byggnader –   är en UNESCO: s världsarvslista, och 2009 Vilnius också ”Europeisk kulturhuvudstad”.Strax utanför staden sträcker sig en liten del av Struves meridianbåge, som också är en UNESCO: s världsarvslista.

Bland de historiska sevärdheterna finner vi sådana Ruins of Gediminas Castle, som ligger på Castle Mountain i mitten av staden. Port Tower Ostra Brama är en kvarleva av Vilnius gamla befästningar. Annars neoklassiska St Stanislav domkyrka (1777-1801) och den sena gotiska kyrkan St Anna och St Bernadin nämnde. Andra attraktioner inkluderar Gediminas slott och katedralen, som symboliserar huvudstaden.

Av nyare attraktioner hittills den enda kända skulptur av sten legenden Frank Zappa nämns. Den är gjord av den litauiska skulptören Konstantin Bogdan och avtäcktes i centrum av Vilnius i 1995.

Det finns annars en rad teatrar och andra kulturinstitutioner i Vilnius, inklusive Den litauiska Opera och balett, Akademiska Teater, State Youth Theatre, Den ryska teatern, litauiska folk teater och Keistuoliu teater. Opera i Vilnius kan spåra sin historia tillbaka till 1636. Vilinius erbjuder också många intressanta museer. Bland dessa är Lithuanian National Museum (grundat 1855) och den nyöppnade Guggenheim Eremitage museet, där man kan uppleva många unika konstverk.

Idag Vilnius är också en modern stad, känd för sin gästfrihet och en mängd restauranger och nattklubbar. Något utanför centrum är en av de största köpcentrum i norra Europa.

Den närmaste flygplatsen är Vilnius internationella flygplats, som ligger 7 km söder om staden.