Hyrbil Zambia

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Zambia

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Zambia

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Zambia genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Zambia. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Zambia guide

Biluthyrning Zambia
Hyrbil Zambia

Zambia är ett land utan kust som ligger i södra Afrika. Det gränsar till Demokratiska republiken Kongo i norr, i öster Malawi, Tanzania nordost, Moçambique, Zimbabwe, Botswana och Namibia i söder, och Angola i väster.Landet har en befolkning av 14.309.466 (2012) invånare och är huvudstad Lusaka.Zambia är ett kristet land, men det finns flera traditionella religioner. Det officiella språket är engelska. Den huvudsakliga lokala språket, speciellt i Lusaka den Nyanja

År 1964 blev landet självständigt från Storbritannien. Zambia, tidigare Nordrhodesia, fick sitt namn efter den brittiske imperialistiska Cecil John Rhodes (1853-1902) som tjänade en förmögenhet på bekostnad av södra Afrikas naturresurser. Landet har stora problem med hiv / aids-epidemin, och cirka 70% av Zambians lever under den nationella fattigdomsgränsen. Jordbruket är viktigt för ekonomin, men landet har viktiga mineraltillgångar såsom nickel, tenn, koppar och uran, och det lockar internationella gruvföretag. I synnerhet har koppar varit viktig för ekonomin.

Victoria Falls som ligger sydväst om landet är en av Zambias största turistattraktion. Den högsta fallhöjden är 108 meter hög och en av de mest populära platserna är ”djävulens pool.” De flesta besökare kommer via Victoria Falls flygplats i Livingstone, som ligger nära gränsen till Zimbabwe. Hus i Livingstone museum på ett engagerande sätt förmedlar landets historia. Lake Kariba, vilket är 200 km lång och 50 km bred och ligger två timmar utanför Lusaka, är ett viktigt rekreationsområde perfekt för utflykter.

Zambia delar av Tanganyikasjön med tre andra länder i norr. Detta är en av de äldsta, djupaste och längsta sjöar i världen med många färgglada tropiska fiskar.

Zambia har många nationalparker, en av dem är South Luangwa National Park i nordöstra Zambia. Det erbjuder Afrikas mest intakt flodsystem, och är känd för sin rika flora och fauna. Det omfattar flodhästar och elefanter savann. Nationalparkerna är mestadels goda möjligheter till boende.

Kenneth Kaunda International Airport Ligger ca 25 miles nordväst om Lusaka.Livingstone och Harry Mwanga Nkumbula internationella flygplats är det närmaste hotellet till Victoria Falls.

Destinationer