Hyrbil Ålesund

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Ålesund

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Ålesund

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Ålesund från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Ålesund genom oss.

Ålesund guide

Bilutleie Ålesund
Ålesund Biluthyrning

Ålesund ligger på västkusten i Møre og Romsdals län, och har 44 000 invånare (2012). Staden ligger i sunnmøre landskapet, och är Norges 11: e största stad. största staden.

Ålesund är ett stort handels- och kulturcentrum för regionen, och har också en viktig exporthamn – där exportvarorna i första hand är fisk och fiskprodukter. Fartygsrutten ”Hurtigruten” (som går mellan Bergen – Kirkenes) anländer till hamnen i Ålesund dagligen, och på sommaren kan du ta Hurtigruten från Ålesund till Geiranger.

Staden sträcker sig över flera öar, och stadens centrum ligger på Aspøya och Nærvøya. Ålesund drabbades av en stadsbrand 1909, och stora delar av stadens centrum skadades helt. Idag är staden känd för sin art nouveau archicle turné med torn, spiror och prydnadsföremål.

Ålesund är känt för sin jugendarkitektur.
Atlanterhavsparken i Ålesund.

Attraktioner

Några populära turistattraktioner i Ålesund inkluderar: Ålesunds kyrka från 1909, Ålesundsmuseet – med sina kulturhistoriska utställningar inom jakt, fiske och sjöfart, Medeltidsmuseet med sina arkeologiska utgrävningar, fiskemuseet, Sunnmøre Museum – en friluftsmuseum/folkmuseum med utställningar av hus och båtar, Borgunds kyrka – med sin kärna från medeltiden samt konstmuseet KUBE.

3 km väster om stadens centrum ligger Atlantparken, som är Ålesunds Akvariumsanläggning. Detta är ett av norra Europas största saltvattenakvarier, där besökare kan lära sig mer om vilda djur i Atlanten.

Utforska Ålesund med biluthyrning

Förutom att ålesund är en av Norges vackraste städer har han mycket att erbjuda för den som vill åka på utflykter med biluthyrning. Naturen är det stora dragkortet. De som har tid bör hinna ikapp både öarna som ligger utanför staden, och de imponerande bergen och fjordarna som dominerar hela regionen. Nedan hittar du några förslag på utflykter. Den första, en bilresa till Trollstigen, tar dig längs lejonparten av sträckan som kallas Atlantic Road, förmodligen den vackraste vägen i världen.

Trollstigen – en av Norges mest kända sevärdheter

Trollstigen är en länsvägssträcka 63 som slingrar sig uppför berget, och är en del av bergspasset som förbinder Åndalsnes med byn Valldal. Vägsträckan anses vara en av landets mest kända turistattraktioner och sevärdheter. Den högsta punkten är 850 meter över havet, där du hittar en stor uppbyggd utsiktspunkt med ett spektakulärt panorama. Där hittar du också ett café, souvenirbutik,toaletter, och möjligheter till en promenad längs bergssluttningen, med bro över Stigfossen. Observera att Trollstigen är stängt för vintern och endast öppet från omkring slutet av maj till början av oktober.

  • Från Ålesund till Trollstigen är det cirka 120 kilometer om man kör via Helland i riktning mot Åndalsnes. Enheten kommer vanligtvis att ta ca 2 timmar och 15 minuter.
Spektrala Trollstigen med sina skarpa svängar upp för berget.
Alnes fyr ligger på Godøy utanför Ålesund.

Alnes fyr – en kort bilfärd från Ålesund

Denna vackra fyr ligger på Godøy utanför Ålesund. Det är möjligt att köra hela vägen genom undervattenstunnlar som leder till Ellingsøya och Valderøya, och vidare till bron till Godøya. Alnes Fyr byggdes 1869, då med en kranlampa uppe i tornet, och sin egen fyrmästare med familj som bodde där året runt. Den har byggts om flera gånger, och den version du ser idag är från 1937. Förutom att utforska den vackra fiskebyn Alnes fårdu möjlighet att ta dig upp till fyren och njuta av utsikten över havet därifrån. Kaféet som tillhör fyrhuset är berömt för sina hembakade kakor och har även en historisk utställning att erbjuda.

  • Det är inte mer än cirka 20 kilometer från Ålesund centrum till Alnes Fyr. Resan med hyrbil tar vanligtvis mindre än 25 minuter.
Atlantparken har ett unikt akvarium med fisk och havsdjur som lever längs den norska kusten.

Atlantic Park – Strax utanför centrala Ålesund

Atlanterhavsparken är Norges första vetenskapscentrum för allt som har med havet att göra. Här kan du uppleva och lära dig om alla arter som lever i våra egna vatten. Centret har ett unikt akvarium med fisk och havsdjur som lever längs den norska kusten, och Europas största utomhuspool där berg koppar (en sälart) simmar. Dessa kan ses på nära håll, bland annat från det tillhörande undervattensobservatoriet. Atlantparken har också en vattenlekparkför barn – en liten park med uttrar, en pingvinpark, ett kafé och flera aktiviteter som engagerar människor i alla åldrar.

  • Atlanterhavsparken ligger en kort bilresa västerut från Ålesunds centrum. Med bil tar resan dig mindre än 10 minuter.

Geiranger Skywalk – Se Geirangerfjorden från Dalsnibba

Denna utsiktspunkt ståtar med att vara Europas högsta som är tillgänglig på väg. Plattformen är 1500 meter över havet , meden droppe ända ner till över 500 meter. Det öppnades för allmänheten 2016, och erbjuder en fantastisk utsikt ner till Geiranger centrum och botten av fjorden. Dessutom får du fantastisk utsikt över bergen som omger fjorden, inklusive Blåbreen. Hela detta område är upp på UNESCO:s världsarvslista. Du kan köra hela vägen till Geiranger Skywalk och parkera där om du vill, eller välja att ställa bilen till parkeringen nedanför. Då får du en stor promenad på ca 350 meter. Turen går på en säker och uppbyggd stig som går längs klippväggen, vilket ger dig ett ännu bättre intryck av den magnifika omgivningen. Observera att vägen till Dalsnibba är stängd på vintern ochöppen från ca mitten av maj till början av oktober.

  • Det är cirka 116 kilometer från Ålesund till Dalsnibba och Geiranger Skywalk, och du bör beräkna ungefär 2,5 timmars körtid.
En fantastisk utsikt över dalen och fjorden från Geiranger Skywalk.
Det är lätt att ta sig med bil i centrala Ålesund.

Parkering och trafik med biluthyrning

I Ålesund kan du parkera på de flesta gator,med en avgift mellan 08:00 och 16:00 på alla vardagar, samt lördagar. Utanför dessa tider är parkering i markerade kommunala parkeringsplatser gratis. Observera att enstaka parkeringsplatser är öronmärkta för korttidsparkering,i så fall kan hyrbilen stå där i högst två timmar. De flesta hotell har egna parkeringsplatser för sina gäster, men vissa av dessa kräver en avgift. Dessutom finns det fyra parkeringshus i centrum.

Trafiken i Ålesunds centrum är som de flesta andra norska småstäder. Det är lätt att komma dit, och sällan kö eller kork. Observera att läns- och riksvägarna i regionen kan ha viss trafik på sommaren.

Flygplats

De som anländer till Ålesund med flygland på ön Vigra. Från och med 2020 är biluthyrningsföretagen Sixt, Budget, Avis, Europcar och Hertz representerade på Ålesund Airport Vigra. Deras kontor är enhetliga och lätta att hitta. Bilen du hyr står parkerad precis utanför terminalbyggnaden.

  • Det är bara 18 kilometer från flygplatsen in till Ålesund centrum. Enheten är ganska vacker, och går över öarna Valderøya och Ellingsøya, i samband med varandra och Ålesund med en bro och två undervattenstunnlar. Den tid det tar med bil är ca 15 till 20 minuter.