Hyrbil Bergen

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Bergen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bergen

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Bergen genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Bergen. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Bergen guide

Biluthyrning Bergen

Hyrbil Bergen

Bergen ligger på västkusten i Norge, och administrativt centrum i länet Hordaland.Bergen är Norges näst största stad efter Oslo.Staden har cirka 261.000 invånare (2011), medan huvudstadsregionen har en befolkning på 375.000 personer.

Bergen grundades av kung Olav Kyrre i 1070 som Björgvin – betyder “äng mellan fjordarna”. Det anses vara en av de äldsta städerna och var också den norska huvudstaden fram till 1314. Det hade lyckats grunda Nidaros ( Trondheim ) som huvudstad.

Bergen var en av de tyska Hansan viktigaste hamnstäder i över 400 år, kan man se ändå tydliga spår av Bryggen (“Tyskebryggen”), ett UNESCO: s världsarvslista. Under unionen med Danmark var Bergen “vänort” tredje största stad. Endast Köpenhamn och Altona (i Hamburg ) var större.Tills 1830-talet var det den största staden.

Bergen är också känd för sin regniga klimat, men är fortfarande en populär destination för både norska och utländska turister. Staden är omgiven av en tradition av de sju bergen (men antalet är ett definsjonsspørsmål).

Bland sevärdheterna i staden – förutom Bryggen – det finns flera historiska byggnader. Bland dessa är komplexa Bergenhus fästning kända, såsom omfatta Hakonshallen från 1200-talet och Rosenkrantz Tower från 1500-talet. Annars har staden flera intressanta medeltida kyrkor – främst Mariakyrkan, kyrkan korset och St Olavs kyrka, allt från 1100-talet. Olavs kyrka är nu identisk med Bergen katedralen.

Flera stora museer är bland stadens mest populära destinationer. Bergen Museum består av flera avdelningar, inklusive kulturhistoria samlingar, Natural samlingar History och botaniska trädgårdar. Staden har producerat flera stora konstnärer, i distriktet Fana är kompositören Edvard Griegs “Troldhaugen” – medan i grannkommunen Bergen är kompositören och violinisten Ole Bull “Lysøen” sådana. Båda dessa konstnärers hem är en del av Bergens konstmuseum, som också inkluderar Bergens konstmuseum och Västra Norge Museum of Decorative Art. Annars Bergen Maritime Museum, den största i sitt slag i Norge.

I omedelbar närhet finns det flera intressanta kloster ruiner från 1100-talet, bland annat Nonneseter och Lysekloster.

Bergen är annars en av de viktigaste kulturella städer, där den årliga festivalen har ett internationellt rykte. De flesta av konserterna äger rum sedan i “salongen”, Hall – en modern konsertsal som öppnade 1978.

Om du behöver rekreation av en annan art, en spektakulär åktur upp på en av Bergens rekommenderade sju berg. Fram till vingen kommer med “linbana”, en bergbana på räls, som öppnade i 1918 – medan toppen av Ulrikken kan nå med linbana (öppnas i 1961). Annars ett besök på imponerande akvarium på Nordnes rekommenderas.

Den närmaste flygplatsen är Bergen Flesland Airport, som ligger 20 km söder om staden.

Meny