Hyrbil Bergen

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Norge
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Bergen

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bergen

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Bergen från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Bergen genom oss.

Bergen guide

Bilutleie Bergen
Bergen Biluthyrning

Bergen ligger på Norges västkust,och är adminstrativt centrum i Vestland län. Bergen är Norges näst största stad efter Oslo. Själva staden har cirka 261 000 invånare (2011), medan storstadsregionen har en befolkning på 375 000 personer.

Den grundades av kung Olav Kyrre 1070 som Bjørgvin – vilket betyder ”äng mellan fjordarna”. Det anses vara en av Norges äldsta städer, och varockså den norska huvudstaden fram till 1314. Det hade då, vid grundande, ersatt Nidaros (Trondheim) som huvudstad.

Bergen var en av tyska Hanseatiska förbundets viktigaste hamnstäder i över fyrahundra år, som fortfarande ses vid Bryggen (”Tyska piren”), som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Under unionen med Danmark var Bergen den tredje största staden i tvillingriket. Endast Köpenhamn och Altona (på Hamburg) var större. Fram till 1830-talet var det Norges största stad.

Bergen är annars känt för sitt regniga klimat ,men är ändå ett populärt resmål för både norska och utländska turister. Staden är av tradition omgiven av sju berg (men antalet är en fråga om defination).

Det rekommenderas att besöka Bryggen i Bergen och inte minst fiskmarknaden.

Attraktioner

Bland sevärdheterna i staden – förutom Bryggen – finns flera historiska byggnader. Bland dessa är den komplexa Bergenhus fästningen mest känd, som bland annat. inkluderar Håkonshallen från 1200-talet och Rosenkrantztornet från 1500-talet. Annars har staden flera intressanta medeltida kyrkor – i första hand Mariakyrkan, Korsets kyrka och S:t Olavs kyrka, allt från 1100-talet. S:t Olavs kyrka är idag identisk med Bergens katedral.

Flera stora museer är också bland stadens mest populära stämningar. Bergen Museum omfattar flera avdelningar, inklusive kulturhistoriska samlingar, naturhistoriska samlingar och botaniska trädgården. Staden har fostrat flera stora artister, och i Fana-distriktet ligger kompositören Edvard Griegs ”Troldhaugen” – medan kompositören och violinisten Ole Bulls ”Lysøen” ligger i Bergens grannkommun. Båda dessa konstnärshem ingår i Kunstmusee i Bergen, som även omfattar konstmuseet Bergen och Vestlandske Kunstindustrimuseum. Annars är Bergens sjöhistoriska museum det största i sitt slag i Norge.

I stadens omedelbara närhet finns flera intressanta klosterruiner från 1100-talet,bland annat Nonneseter och Lysekloster.

Bergen är annars en av Norges viktigaste kulturstäder, där den årliga Festivalen åtnjuter internationellt anseende. De flesta konserterna äger rum i stadens ”stora vardagsrum”, Grieghallen – en modern konsertsal som öppnades 1978.

Om du behöver rekreation av en annan natur, kan en spektakulär resa upp en av Bergens sju berg rekommenderas. Upp till Fløyen hittar du ”Fløibanen”, som är en järnväg linbana som öppnades 1918 – medan toppen av Ulriken kan du nå med hoverpath (öppnades 1961). Annars är ett besök på det imponerande Akvariet på Nordnes absolut att rekommendera.

Ta gondolen upp till Ulriken – den högsta av ”Sju bergen”.

Utforska Bergen med biluthyrning

Hordaland är en vacker del av Norge, med många bra ställen att åka på en utflykt till. Här finns fjordar, berg och öar vart du än vänder dig, vattenfall, klippor, vackra små byar och unika naturupplevelser. Nedan har du några förslag som är enkla att genomföra med biluthyrning.

För att komma till Lysøen, ta skytteln över från Lysekloster.

Ole Bulls villa på Lysøen

Kompositören och violinisten Ole Bull föddes i Bergen, men tillbringade sina sista år på ön Lysøen, söder om staden. Under tiden stannade han i Frankrike och Tyskland,samt grundade en slags norsk koloni i det som nu är USA. Ole Bull’s Villa på Lysøen är från 1872, och har ett mycket distinkt utseende. Huvudbyggnaden är en slags kombination av schweizisk och arabisk arkitektur, med rikligasniderier och vackra detaljer. Här hittar du ett museum tillägnat musikern, ett trivsamt café, och på sommaren är det ofta konserter på fastigheten. Du parkerar din bil på Lysekloster och tar båten därifrån (båtturen tar 6 minuter). Villan är öppen från maj till september, men besök kan bokas efter säsong.

 • Det är cirka 24 kilometer från Bergens centrum upp till Lysekloster, med en körtid på cirka 35 minuter.
Baronen Av Rosendal med den magnifika renässansträdgården i förgrunden.

Baronyen av Rosendal

Rosendal är en by och administrativt centrum i Kvinnherad kommun. Här ligger det som en gång var Norges enda barony. Den danske adelsmannen Ludvig Rosenkrantz flyttade hit i samband med giftermålet med Karen Mowat, och gården i Kvinnherad var en bröllopsgåva. Han följde så småningom titeln baron. Slottet i byn byggdes 1665,och anses förmodligen vara en av de minsta i Europa. Här idag finns ett museum som berättar baronyens historia. På gården finns också en stor renässansträdgård som anses vara Norges äldsta i sitt slag. Det är möjligt att tillbringa natten på barony, inte i slottet själv, men i den tillhörande gården ligger intill trädgården.

 • Det är 118 kilometer om du tar den kortaste vägen från Bergen till Rosendal. Denna rutt går via Gjermundshamn, där du måste ta färjan till Årsnes. Om du inte måste vänta länge på färjan, kommer resan att ta ca 2 timmar och 40 minuter.

Flåm och Flåm Railway

I den lilla byn Flåm kan du ta vad som anses vara en av världens vackraste tågresor. Flåmbanan går från Flåm, belägen på botten av Aurlandsfjorden, och upp till fjällstationen Myrdal. Loket har arbetat upp nästan 900 meter på cirka 50 minuter, vilket ger passagerarna ett tåg och naturupplevelse som är unik. Det finns flera andra goda skäl att besöka Flåm, bland annat utsikten vid Stegastein, gårdsgården vid Otternes, och fantastiska naturupplevelser året runt.

 • Det är 166 kilometer från Bergen centrum till byn Flåm. Enheten tar dig genom ett vackert landskap, och stannar till med voss, bland annat. Utan att stanna, räkna med att spendera cirka 3 timmar på hela sträckan.
En annorlunda och vacker tågresa med Flåm-järnvägen.
Du kan promenera under Steindalsfossen vattenfall på en uppbyggd vandringsled.

Vattenfallet Steinsdalsfossen i Norheimsund

Norheimsund ligger väl inne i Hardangerfjorden,Norges näst längsta, och världens fjärde längsta fjord. Hela området är en naturlig pärla och erbjuder många vackra sevärdheter och upplevelser. En av de lättaste att nå från Bergen är Steinsdalsfossen vattenfall i Norheimsund. Den här har ett fall på 50 meter, och du kan gå under den en fint konstruerad vandringsled. Norheimsund är en vacker liten by som är fin att toppa på i alla fall, och precis vid vattenfallet hittar du en trevlig butik och café. Till exempel, om du vill se mer av de vackra vattenfallen i denna region, kan du köra vidare till Vøringsfossen vattenfall, som ligger längst ner på Hardangerfjorden, eller till Låtefossen precis förbi Odda. Då är du också nära den berömda Trolltunga.

 • Från Bergen till Norheimsund är det knappt 81 kilometer, och bilresan med biluthyrning tar cirka 1 timme och 30 minuter.
På ØYgårdens öar kan du hyra en stuga eller en fiskarstuga.

Øygarden och kustmuseet

Øygarden kommun består av ca 450 små och stora öar, och ligger strax väster om Bergen, precis vid havet. I detta område finns det många som har en stuga, och Øygarden är ett populärt resmål för Bergens vid bad och fiske. På många platser hittar du fiskarnas stugor eller stugor som är att hyra,centra för alla typer av båtturer och oceanupplevelser,och mycket mer. I Rong, en liten plats på en av de yttersta och nordligaste öarna, är ett museum som du bör se om du är i området. Kustmuseet i Øygarden berättar om både den traditionella vattenbruksnäringen och om oljeäventyret.

 • Det är 41 kilometer från Bergen centrum till den lilla torget Rong i Øygarden kommun. Körtiden är knappt 40 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är oftast ganska lätt att hitta parkeringsplats i centrum av Bergen. De markerade utrymmena på gatorna är sällan fulla, men här finns ofta tidsgränser för hur länge bilen kan stå. Om du behöver långtidsparkering är ett av parkeringshusen ett bättre alternativ. Kostnadsmässigt behöver parkeringshusen inte vara dyrare än om du parkerar bilen på gatorna. Om du är på en dagsutflykt och bara vill strosa lite i centrum eller längs kajerna i Vågen är klostergarasjen det bästa alternativet.

Det är i allmänhet lätt att köra i norska städer, bland annat i Bergen. Ändå, observera att stadens centrum är ganska kompakt, med en hel del smala gator, enkelriktade gator och gator som bara kan användas med spårvagn och buss.

Från motorvägen in i Bergen.

Flygplats

Bergens flygplats heter också Flesland, och är den största flygplatsen i Norge efter Oslo Flygplats Gardermoen. Det finns för närvarande 15 inrikes direktflyg till Bergen flygplats. Dessutom flygrutter till över 40 europeiska städer. Flygplatsen är därför väl trafikerad, med cirka 6,5 miljoner passagerare per år.

Det finns för närvarande 5 biluthyrningsföretag som har kontor och hyrbilar på flygplatsen. Dessa är Budget, Avis, Europcar, Sixt och Hertz.

 • Flygplatsen ligger knappt 20 kilometer från Bergens centrum. Du kör på den fyrfiliga vägen nästan hela sträckan, och vanligtvis tar körningen cirka 25 minuter.