Hyrbil Barcelona

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Spanien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Barcelona

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Barcelona

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Barcelona från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Barcelona via oss.

Barcelona guide

Bilutleie Barcelona
Barcelona Biluthyrning

Hamnstaden Barcelona ligger i nordöstra Spanien vid Medelhavet – i regionen Katalonien. Staden är huvudstad i provinsen Barcelona, och är landets näst största stad (efter Madrid).

Barcelona har själv 1,6 miljoner invånare (2011), medan huvudstadsregionen har en befolkning på nästan 5 miljoner. Staden ligger på en slätt vid foten av tibidabo bergen (532 meter över havet) och Montjuich

Barcelona är Spaniens främsta industristad och transportnav, och är också ett betydande handels- och finanscentrum. Staden har stor turism och är känd för sina utmärkta shoppingmöjligheter,sitt rika kulturliv och sina många kongresser, mässor och utställningar.

Attraktioner

Barcelonas historiska stadskärna består av smala gator omgivna av breda boulevarder (Las Ramblas). Några av de mest kända turistattraktionerna i staden är Picasso-museet, Miró museum, Park Güell, National Museum of Catalan Art, katedralen från 1448 samt kyrkan ”Templo de la Sagrada Familia”, som inleddes 1884 – och är fortfarande inte avslutad.

Även Columbus-monumentet är en berömd turistattraktion i Barcelona. Monumentet är 60 meter högt och står vid hamnen.

Staden har också ett arkeologiskt museum, ettsjöfartsmuseum, ett historiskt museum, ett akvarium, et akvarium flera parker och trädgårdar samt magnifika stränder. I Barcelona finns även Europas största fotbollsstadion ”Nou Camp” – som invigdes 1957 och 120 000 åskådare har plats för 120 000 åskådare.

Park Güell i Barcelona – ritad av den berömda arkitekten Antoni Gaudi.

Utforska Barcelona med biluthyrning

Det finns väldigt många bra platser att besöka i och runt Barcelona, både inhemskt, upp i bergen, och nere vid kusten. Du kan också enkelt nå de flesta människor med en hyrbil på kort tid, medan många av de drivande tjänster erbjuder bra omgivningar.

Den medeltida byn Pals där det ser ut som tiden har stått stilla i århundraden.

Pals – By där tiden står stilla

Den lilla medeltida byn Pals verkar ha varit tyst i århundraden. Detta är en perfekt utflykt oavsett om du vill ha en mer historisk inblick i Katalonien,eller bara vill koppla av i fridfulla och lugna omgivningar. De gamla husen är sammankopplade med stenbelagda smågator, och innanför murarna finns många spännande småbutiker med hantverk och delikatesser av alla de slag, i vissa hittar du mysiga restauranger med utsökt mat. Om det är varmt i vädret kan du köra på efteråt ner till den vackra stranden Platja de Pals, som bara ligger några kilometer österut.

 • Det är cirka 130 kilometer från Barcelona till Pals, och större delen av resan går på motorvägen. Detta tar dig ca 1 timme och 50 minuter om du inte slutar. Att stoppa kan vara svårt att undvika, för längs vägen hittar du många trevliga småstäder, och några av Spaniens bästa stränder.
En resa till huvudstaden i Furstendömet Andorra är en oförglömlig upplevelse.

Andorra la Vella – Furstendömet Pyrenéerna

Andorra la Vella är huvudstad i det lilla furstendömet som ligger på gränsen mellan Spanien och Frankrike, och uppe i Pyrenéerna. Här finns det många som reser för att få sig några oförglömliga naturupplevelser. Det finns också en hel del spännande att komma med i den lilla huvudstaden. Restaurangerna med utsökt mat är närliggande, hittar du många museer här, shoppingmöjligheterna är bra, och atmosfären i staden är mycket avslappnad. Du passerar också många trevliga små byar på vägen som kan vara värt ett stopp.

 • Avståndet mellan Barcelona och Furstendömet Andorra är 194 kilometer. Bilresan tar knappt 3 timmar, och ungefär hälften av turen går på motorvägen. Observera att det finns en liten stad inne i Spanien, väster om Barcelona, som också kallas Andorra. Detta är för information om du har en hyrbil med ett navigationssystem ombord.
Mellan november och april har du möjlighet att åka skidor i de spanska Alperna.

La Molina – Skidåkning i de spanska Alperna

Om du är i Barcelona mellan november och april har du möjlighet att ta en liten svängbar resa till skid- eller snowboard. La Molina ligger i riktning mot Andorra, och nås vanligtvis på cirka två timmar. Skidorten där börjar på 1700 meter över havet,och går upp till toppen av berget som är på 2445 meter. Snöförhållandena är oftast mycket goda. La Molina har använts till både världsmästerskapen i alpin skidåkning och snowboard,samt i världscupen. Du får hyra all utrustning du behöver där, men det kan vara en bra idé att ta med dig skidkläderna hemifrån. Skida under dagen i La Molina, och afterski på Las Ramblas i Barcelona?

 • Avståndet från centrala Barcelona upp till La Molina är 150 kilometer, där den snabbaste vägen ger dig cirka 90 kilometer på motorvägen. Körtiden kommer vanligtvis att vara ca 2 timmar.
Montserrat – en avkopplande paus från storstaden.

Montserrat – Ta en bergstur bakom Barcelona

Montserrat är namnet på bergskedjan som ligger inåt landet för Barcelona. Här är det populärt bland folket i Katalonien att gå på helgerna, särskilt för att se antingen soluppgången eller solnedgången. På vägen upp till en av de närmaste topparna vid Montserrat, ligger benediktinerklostret Santa Maria de Montserrat. Klostret är känt bland annat för att ha en staty av Jungfru Maria. Om du är i form, och önskan om en promenad ibergen , kan du gå vidare till Sant Jeroni, den högsta punkten ovanför havet i hela regionen. Det finns också många som väljer att köra till till exempel den lilla staden Montserat Vila på den östra sidan av bergstoppen, och ta benen därifrån för att komma till toppen.

 • Det är cirka 50 kilometer från centrum av Barcelona och upp till klostret. Om du inte kör nu finns det rusningstid i staden, kommer resan att ta cirka 40 minuter.
Penedes är först och fram kända för att producera cava – mousserande vin.

Vilafranca del Penedes – Upplev Spaniens bästa vingårdar

Penedes, tillsammans med Rioja och Priorat, är bland Spaniens viktigaste vinregioner. I Penedes de är främst kända för att producera mousserande cava, den spanska versionen av champagne, men de gör också andra typer av vin här. Vingårdarna ligger nära varandra, och flera av dem ordnar kurser och rundturer, medan vissa kan bo på eller njuta av måltider på gårdens egen restaurang. Vilafranca är huvudstad i regionen, med cirka 40 000 invånare. Detta är en bra utgångspunkt om du vill utforska vingårdarna, och även en trevlig stad att besöka i sig själv. I Vilafranca hittar du stor medeltida arkitektur,trevliga gator och plazas, och många bra restauranger som naturligt serverar vin och cava från gårdarna i stadsdelen.

 • Den snabbaste vägen från Barcelona till Vilafranca del Penedes går inrikes på motorvägen och är 58 kilometer lång. Resan tar cirka 40 minuter. Det är ingen dum idé att hellre välja den väg som går längs kusten, eftersom denna rutt går förbi staden Sitges, som också bör besökas.

Parkering och trafik med biluthyrning

Trafiken i Barcelona kan uppfattas som ganska intensiv. Huvudgatorna är ofta breda och med flera körfält, men det kan finnas köer speciellt under rusningstid. Rondellerna, med flera körfält, är också en liten utmaning. Om du ska fisa runt i centrum, överväga att gå eller använda kollektivtrafiken. Utanför stadens centrum är det betydligt bekvämare att köra bil.

Trafiken vid Columbus-monumentet i Barcelona.

Parkering längs gatorna kan vara en utmaning. Antalet platser är lågt, och de är oftast upptagna. Lyckligtvis finns det en hel del parkeringsgarage i staden, och dessa är normalt väl markerade, även i navigationssystemen. Du kan också använda ParClick för Barcelona app, som gör att du kan reservera parkeringsplats på över 200 olika parkeringsgarage i staden.

Ett plan lyfter från flygplatsen i Barcelona.

Flygplats

Barcelona flygplats kallas Josep Tarradellas Barcelona – El Prat Flygplats, och de flesta människor hänvisar till det bara som El Prat. Detta är en av de mest överbelastade flygplatserna i Europa (nummer 6 på listan). Praktiskt taget alla flygningar från Schengenområdets park vid terminal 1. Om du flyger med ett lågprisbolag via bland annat England och Schweiz kandu komma fram till terminal 2. De flesta biluthyrningsföretag har dock kontor i båda terminalbyggnaderna.

Från och med idag hittar du Avis, Hertz, Europcar, Budget, Enterprise, Goldcar, Thrifty och Sixt representerar på EL Prat. Observera att det finns andra företag som ligger i närheten, men om du bokar dem kanske du vill hålla dig borta från flygplatsen och till deras kontor.

 • Flygplatsen ligger 12 kilometer sydväst om stadens centrum, ansluten större delen av sträckan med motorväg. Körtiden mellan flygplatsen och stadens centrum är ca 15 minuter. Detta kommer att bero mycket på var ditt hotell / destination ligger. Inne i Barcelonas centrum kan det ibland finnas en del trafik.