Hyrbil Beirut

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Libanon
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Beirut

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Beirut

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Beirut genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Beirut. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Beirut guide

Biluthyrning Beirut
Hyrbil Beirut

Beirut, huvudstad i Libanon, och också en av de viktigaste hamnarna i östra Medelhavet. Mycket av Beirut ligger på en halvö som skjuter ut i Medelhavet.

Beirut är en gammal stad, som redan nämnts 1400 år f.Kr. Kr. – Och i romartiden hade stor betydelse som handelscentrum. Sedan medeltiden stadens historia, men (ibland) varit mycket turbulent. Även under senare delen av 1900-talet, har Beirut upplevt turbulenta tider, inklusive i 1975-1976 (den libanesiska inbördeskriget) och 1982-1985 (konflikten med Israel).

Den politiska konflikter och krig har haft en negativ inverkan på ekonomin – och även orsakat en del skador i staden. Efter krigsslutet 1989 arbetade regeringen hårt för att göra Beirut ett centrum för kunskap, kultur, turism och mode. Under 2006 staden bombades av Israel, eftersom de ockuperande delar Libanon att bekämpa Hizbollah – och som ett resultat finns det fortfarande ett fåtal stora flyktingläger i staden.

Beirut är en delad stad, där Öst Beirut domineras av en kristen befolkning, medan västra Beirut är främst muslimer. Gränsen mellan de två distrikten kallas ”gröna linjen”.

Staden har flera uppmärksammade museer, bland annat Den Beiruts nationalmuseum (som är Libanons främsta arkeologiska museum) och det arkeologiska museet i Det amerikanska universitetet i Beirut (den tredje äldsta museet i Mellanöstern). Annars en av Libanons mest populära destinationer runt. 88 km öster om huvudstaden: De imponerande romerska tempel ruinerna vid Baalbek stad i Bekaadalen.

Annars Beirut har investerat en hel del litteratur, och under 2009 Unescos bokhovedstad.

Den närmaste flygplatsen är Beirut Rafic Hariri International Airport, som ligger 9 km söder om staden.