Hyrbil Ecuador

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Ecuador

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Ecuador

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Ecuador genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Ecuador. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Ecuador guide

Biluthyrning Ecuador
Hyrbil Ecuador

Ecuador ligger nordväst om Sydamerika vid ekvatorn, och inkluderar även Galapagos öarna i Stilla havet. Det lilla landet gränsar Colombia och Peru och har kust mot Stilla havet. Det officiella språket är spanska, men det talas av mer inhemska språk Quichua och Shuar. Huvudstaden är Quito.Befolkningen i Ecuador är 15 223680 (2011) invånare.

Ecuador är ett bergigt land där Anderna bisects landet med två parallella bergskedjor. Geografiskt och klimatmässigt landet är trefaldigt i en varm kustområde, en mild highland och en våt och varm regn. Landskapet öster om Anderna har stora områden tropisk djungel eller Amazonas tillhör. Förstörelsen av regnskogen är ett stort problem, och fram till 1990 Ecuador har förlorat 30 procent av den ursprungliga skogen. Det har också lett till ökenspridning. Men den nya konstitution 2008 är en av de första i världen att erkänna rätten för naturen.

Ecuador är ett land rikt på naturtillgångar, är särskilt oljeproduktion viktig. Klimatet ger goda förutsättningar för jordbruk i låglandet i väst kör en exportinriktad produktion av bananer, kaffe, kakao och räkor. Landet är världens största banan exportör.

Galapagosöarna ligger i Stilla havet utanför fastlandet är känd för sina unika arter, och är en UNESCO: s världsarvslista. Öarna är en magnet för turister.  De flesta båtar avgår från Guayaquil är Ecuadors största stad och hamn. Huvudstaden Quito var en viktig stad i Inkariket och senare kolonialmakten. Den byggdes på ruinerna av Inka imperiet och har en rik förkolumbianska historia. Det kom på UNESCO: s världsarvslista år 1970 för att ha den bäst bevarade antika staden i Latinamerika. En annan attraktion är de många vackra stränderna på Stillahavskusten, där man kan få mat och logi till ett billigt pris.

Befolkningen i Ecuador kännetecknas av etnisk mångfald, som består av urfolk och ättlingar till spanjorer och afrikanska slavar. Det har blomstrande högkultur i Ecuador så tidigt som 3000: s FKr. Ecuador var på 1400-talet den norra delen av den antika Inka imperiet. Spanjorerna kom 1534, och den satte stopp för den mäktiga Inkariket. Ecuador blev självständigt 1830.

Den största flygplatsen är huvudstad och den Mariscal Sucre International Airport. Jose Joaquin de Olmedo International Airport i Guayaquil är den näst största och den tredje och Mariscal Lamar flygplats i Cuenca.

Destinationer