Hyrbil Bosnien Hercegovina

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bosnien Hercegovina

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Bosnien Hercegovina genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Bosnien Hercegovina. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Bosnien Hercegovina guide

Biluthyrning Bosnien Hercegovina
Hyrbil Bosnien Hercegovina

Bosnien och Hercegovina omgiven av Kroatien i väster och Serbien och Montenegro i öster, och har bara en kustremsa på 26 km i den södra delen av Adriatiska havet.Dess befolkning är 3.839.737 (2011) invånare.

Bosnien och Hercegovina Hercegovina kan delas in i tre geografiska zoner. Från nordväst till sydost om landet driver Dinariska Alperna med Maglic, landets högsta topp, på 2386 meter. Centralt i landet, är de låga bergen, och området är rik på skog och mineraler.   Vid norra gränsen Kroatien är høyslettelandskap och floden Sava ger bördiga jordbruksområden.De flesta av Bosnien och Hercegovina och Hercegovina har kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar.

Jugoslavien bildades 1918 genom en Världskriget slut och fram till 1992, blev Bosnien och Hercegovina en republik i Socialistiska förbundsrepubliken Jugoslavien. År 1989 uppenbarad samarbete i Jugoslavien och Bosnien och Hercegovina Hercegovina blev självständigt några år senare, 1992. Serberna motsatte sig detta eftersom de ville med våld och attackerade den närliggande 6 april 1992. En av de mest kända händelserna i kriget, folkmordet i Srebrenica 1 Juli 1995, där serbiska styrkor dödade 8000 civila. Händelsen står som en av de värsta krigsförbrytelser efter kriget i Europa. Kriget varade i tre år till 14 December 1995 kostade 100.000 liv och 2,5 miljoner fördrivna.

Landet påverkas fortfarande av det krig som har orsakat enorma ekonomiska förluster. Den ekonomiska situationen i Bosnien och Hercegovina-Hercegovina är svårt med låg ekonomisk tillväxt, handelsunderskott och hög arbetslöshet.   Men landet är rikt på naturresurser och har potential att bli en viktig ekonomi.

Turism växer i landet. Bosnien och Hercegovina är känd för sin intressanta arkitektur med en blandning av romansk, medeltida, ottomanska och österrikisk-ungerska inflytande. I vintern för skidåkning är mycket bra, och den korta kusten finns vackra stränder som kan avnjutas under sommarmånaderna. Neum är en vacker kuststad. Andra attraktioner är Međugorje som är en av de viktigaste pilgrimsfärd destinationer i Europa med omkring en miljon besökare vallfärdar varje år.  Sarajevo är en fantastisk stad att besöka med nattliv, marknader, kyrkor och moskéer, bland annat har rekommenderats av Lonely Planet.

Den största flygplatsen är Sarajevos internationella flygplats Beläget strax utanför Sarajevo.Den näst största är Banja Luka internationella flygplats, 18 km utanför staden Banja Luka.