Hyrbil Casablanca

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Marocko
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Casablanca

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Casablanca

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Casablanca genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Casablanca. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Casablanca guide

Biluthyrning Casablanca
Hyrbil Casablanca

Kuststaden Casablanca är Marockos största stad – och även en av de största på den afrikanska kontinenten. Det ligger väster om landet på Atlanten, och bildar en egen provins. Befolkningen är cirka 3 miljoner (2010).

Casablanca är den största kommersiella, industriella och hamnstad i Marocko.Hela fjärdedelar av landets utrikeshandel passerar Casablanca hamn. Staden är också centrum för landets järnvägsnät, med länkar till alla andra städer i Marocko.

Casablanca byggdes 1515 av den portugisiska – och hette då Casa Branca. År 1755 gjordes ett utbrott av en förödande jordbävning som nästan förstörde det, men det byggdes av en mäktig, marockansk sultanen. År 1907 Casablanca ockuperade av fransmännen 1907, och under perioden 1912-1956 var föremål franska protektoratet.

Bland sevärdheterna i Casablanca finner vi flera moskéer, inklusive den mycket utsmyckade Hassan II-moskén, en av världens största.

Casablanca är full av motsägelser. Trafikstockningar, föroreningar och sociala problem präglar delar av staden, men parallellt med detta, finner vi eleganta, breda boulevarder, välskötta trädgårdar, fontäner och vackra byggnader koloniala. Arkitekturen består annars av en blandning av franska och marockanska traditionen – som ofta kallas ”Mauresque” stil. Det är starkt påverkad av 1930-talet Art Deco. Stadens sociala livet är motsägelsefullt. Här kan du både träffa ett pulserande nattliv med restauranger, barer och klubbar samt personer med ett mer traditionellt muslimskt sätt att leva.

Hjärtat är Place Mohammed V, som är omgiven av ett antal stora byggnader med dekorativa fasader. De flesta är byggda i början av 1900-talet, och många av dem är vackert renoverade. I andra delar av staden som domineras av en mer modernistisk arkitektur. Allt detta står i skarp kontrast till de grå slummen i utkanten av staden.

Om du vill ha en uppfattning om Casablanca innan den franska ockupationen, bör en besöka medina – den äldsta stadsdelen. Det har dock inte den medeltida medina karakteriseras som i många andra marockanska städer, eftersom de flesta av byggnaderna uppfördes på 1800-talet. Gatorna, men traditionellt smala och utbudet av produkter i små basarer är stora.

På norr om Medina återstår av Casablanca befästningar från 1700-talet. Det finns inte mycket kvar av slottet, men utsikten över staden och havet är imponerande i gengäld.

För familjer med barn är Yasmine Amusement Park ett populärt resmål. Det ligger i den västra delen av staden.

Den närmaste flygplatsen är Casablanca Mohammed V International Airport, som ligger 30 miles sydost om centrum.