Hyrbil Edinburgh

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Skottland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Edinburgh

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Edinburgh

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Edinburgh från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Edinburgh genom oss.

Edinburgh guide

Bilutleie Edinburgh
Edinburgh Biluthyrning

Edinburgh är skottlands huvudstad, och ligger på östkusten vid fjorden Firth of Forth. Staden har 486.000 invånare (2010), och är Skottlands kulturella, administrativa och finansiella centrum.

Edinburgh är ett världsarv på UNESCO i sin helhet. Staden har en stor turisttrafik, med så många som 13 miljoner besökare årligen.

Edinburgh University grundades 1583 och är världsberömd för sin medicinska fakultet.

Attraktioner

Gamla stan har smala gator och ett antal byggnader från 1500-talet. Här finns även universitetet, rådhuset, katedralen St. Giles från 1400-talet och parlamentsbyggnaden från 1640. Nybyen (Nya staden) har breda gator och stora torg/torg, och här hittar du bland annat. National Portrait Gallery, St Mary’s Cathedral från 1879 och stadsbanker.

Edinburgh Castle är stadens främsta turistattraktion. De äldsta delarna av fästningen är från 1000-talet och ligger på kullen Castle Rock (133 m.). Fästningen är öppen för allmänheten, och här finns ett antal museer – bland annat. Skottlands kronregalier (”Skottlands gamla hedersbetygelser”).

Stadens museer och gallerier inkluderar National Museum of Scotland, Scottish National Gallery, City Art Centre och Museum of Childhood.

Edinburgh har en djurpark och botanisk trädgård,bra shopping och ett stort antal pubar och nattliv alternativ. Staden är värd för en årlig populär sommarfestival – ”Edinburgh Festival” – med fokus på konst, drama och musik.

Från Calton Hill med härlig utsikt över Edinburgh.

Utforska Edinburgh med biluthyrning

Skottland är ett av de bästa länderna i Europa att uppleva med biluthyrning. Det är säkert och enkelt att köra här, och landet erbjuder många spännande möjligheter. Från Edinburgh har du mycket att välja på, utan att resorna behöver ta lång tid. Ändå kan vi rekommendera på de varmaste rekommenderade något längre resor, såsom skotska högländerna. Här är en massa förslag.

Rosslyn Chapel – delar av Da Vinci-koden utvecklas här.

Rosslyn Chapel – Historic Chapel nära Edinburgh

Inte alltför långt från Edinburgh, i sydlig riktning, hittar du Rosslyn Chapel. Denna kyrkobyggnad har en central plats i historien om skottar och är tillägnad Saint Matthew. Kapellet byggdes på 1400-talet. Det har mestadels undgått skador från olika krig, och idag verkar ungefär som det gjorde ursprungligen. Du kanske har läst om kapellet, eller sett det på film, som delar av Da Vinci-koden utvecklas här.

 • Från centrala Edinburgh till byn Roslin, där Rosslyn Chapel ligger nära, är det 11,5 kilometer. Turen tar dig cirka 20 minuter med biluthyrning.
Loch Lomond sett från ett av bergen i Trossachs.

Loch Lomond och Trossachs nationalpark

Loch Lomond är den största sjön på de brittiska öarna. Det ligger i Nationalparken Trossachs, som präglas av storslagna berg, stora skogsområden, många sjöar,och ett antal härliga byar. Många reser hit för att vandra i bergen och skogarna, eller bara för att uppleva den autentiska skotska landsbygden. Det finns flera slott i området som kan besökas, du kan fiska på sjön, du kan hoppa över båtturer, och det finns flera aktivitetsparker som passar för människor i alla åldrar.

 • Från Edinburgh till byn Balloch, som ligger vid södra och närmaste änden av Loch Lomond, är det cirka 105 kilometer. Sedan kör du ca 70 kilometer på motorvägen via Glasgow, och resten på landsvägar. Detta kommer att ta ca 1 timme och 30 minuter.

Besök ett Whisky Distillery nära Edinburgh

Du bör besöka ett destilleri när du besöker Skottland. Whisky, trots allt, är så scotch som det kan vara. Att välja är dock inte lika lätt. Vissa föredrar att besöka destillerier som producerar Whisky de gillar eller vet från tidigare, medan andra väljer det kortaste och enklaste alternativet. Här är tre bra destillerier som du kan nå med bil från Edinburgh.

 • Glenturret Distillery – Här single malt whiskyproduceras , och den mest kända märket av destilleriet är The Famous Grouse. Glenturret ligger cirka 86 kilometer från Edinburgh, nära byn Crieff. Du kommer att spendera ca 1 timme och 15 minuter på enheten.
 • Glenkinchie Distillery – Detta är kanske det enklaste alternativet om du inte vill köra så långt. Glenkinchie ligger utanför byn Pencaitland, bara 25 kilometer öster om Edinburgh, med en körtid på cirka 30 minuter.
 • The Borders Distillery – Destilleriet är en magnifik byggnad, mitt i centrum av den lilla gränsstaden Hawick. Här hittar du mycket bra turer ,och Hawick är i sig värt ett besök. Du kör 50 miles söderut från Edinburgh och resan tar ca 1 timme och 20 minuter.
På Glenturret Distillery producerar de single malt whisky. Det mest kända varumärket härifrån är The Famous Grouse.
I North Berwick hittar du milstal med inbjudande stränder.

North Berwick – Härlig stad vid kusten

North Berwick är en av Skottlands mest pittoreska småstäder. Det ligger vid kusten väster om Edinburgh, ungefär där fjorden börjar. Här flanerar man bland vackra små hus som ligger runt sandstränderna,eller så sitter man i något av de många trevliga och familjeägda caféerna och restaurangerna. I North Berwick upplevs det mesta som vackert och fridfullt. I närheten hittar du också Tantallon Castle, många bra golfbanor, och milsvida inbjudande stränder att bosätta sig på. Besök också sjöfågelcentrumet som ligger i utkanten av stadens centrum.

 • Det är inte mer än 40 kilometer från Edinburgh till North Berwick. Med bil spenderar du ca 40 minuter på enheten.
Den berömda sjön där sjömonstret Nessie förmodligen bor.

Loch Ness och högländerna

Den mystiska Loch Ness, där sjöodjuret Nessie enligt uppgift bor, är en av de mest populära utflykterna i Skottland. Den långa och smala sjön ligger i skotska högländerna. Detta område är mycket vackert, med många trevliga byar utspridda runt. Det finns också ett antal andra saker värda att ta till enheten, såsom Urquhart Castle,byn Drumnadrochit och staden Fort Augustus. Uppleva Högländerna och sjön är något du bör överväga att spendera lite tid på, helst med en övernattning eller två.

 • Från Edinburgh till Loch Ness är det cirka 270 kilometer om du kör den kortaste vägen via Perth. Utan att stanna tar körningen cirka 3 timmar och 25 minuter. Observera att endast en liten del av sträckan går på motorvägen.
Det är inte svårt att hitta parkeringsplats i Edinburgh.

Parkering och trafik med biluthyrning

I allmänhet finns det lite svårt att hitta en parkeringsplats i Edinburgh, men inte alltid på gatorna. Staden är relativt liten och tydlig, med bra märkning. Centret är indelat izoner , och du du betalar annorlunda i förhållande till den zon du befinner dig i. Det finns också olika tider med gratis parkering i de olika zonerna. Du kan hitta detta genom att titta på skyltarna.

Om du vill undvika stressen att hitta gatuparkering, en av de många parkeringshus är bättre alternativ. I utkanten av stadens centrum hittar du också flera så kallade park-and-ride. Här är det billigt eller gratis att parkera bilen, och du har bra förbindelser in till stadens centrum med buss.

Att köra i Skottland är i allmänhet enkelt och okomplicerat. Vägarna är bra, skyltningen är bra, och trafikbilden som du är van vid hemifrån. Den största utmaningen är att komma ihåg att du måste köra på vänster sida av vägen.

Flygplats

Edinburgh Airport (på skotsk-galliska det kallas Port-adhair Dhùn Èideann) är den största flygplatsen i Skottland, med cirka 14 miljoner passagerare årligen. Här spelar det ingen roll var ditt flyg kommer ifrån, eftersom alla hamnar i flygplatsens enda terminal.

Alla biluthyrningsfirmor hämtas på ett separat centrum. Från och med idag finns det 9 operatörer som erbjuder biluthyrning där, inklusive Alamo, Avis, Sixt, Eropcar och Hertz, och deras bilar är parkerade i närheten.

 • Avståndet från flygplatsen till edinburghs centrum är 11,5 kilometer. Körningen kommer att ta ca 15 till 20 minuter, beroende på trafiken på vägen.
Edinburgh Airport är Skottlands största flygplats.