Hyrbil Frankfurt

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Frankfurt

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Frankfurt

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Frankfurt från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Frankfurt genom oss.

Frankfurt guide

Bilutleie Frankfurt
Frankfurt Biluthyrning

Frankfurt am Main ligger i sydvästra Tyskland – i delstaten Hessen – och har sitt centrum på båda sidor av floden Main. Dess befolkning är drygt 650 000 (2010), men hela storstadsregionen (som även omfattar grannstäderna Wiesbaden, Darmstadt och Mainz) är Frankfurts centrum i ett storstadsområde (Rhein-Main), som har en total befolkning på över 5 miljoner.

Frankfurt är annars ett viktigt finanscentrum – både för Tyskland och för EU. Med sin stora flodhamn och väginfrastruktur (väg och järnväg) är staden också ett stort kommunikationsnav. Dessutom anses Frankfurt av många vara den tyska ”litteraturhuvudstaden”. Också som en industriell stad, Frankfurt är viktig. Här finns allt från bilfabriker till tryckerier.

Frankfurts historia går tillbaka till det första århundradet. Kr., när romarna byggde en kast på stranden av Main – och i slutet av 8: e århundradet Charles höll den stora nationalförsamlingen i ”Franconofurd”.

Delar av det moderna Frankfurt domineras av enorma kongress- och utställningshallar, där olika årliga evenemang äger rum. Mest kända är förmodligen den internationella bokmässan, som samlar förlag och författare från hela världen. Annars är staden hem för ett av Tysklands största universitet – uppkallat efter poeten Johann Wolfgang von Goethe.

Attraktioner

Frankfurt har ett rikt kulturliv med museer (bland annat Städels konstmuseum, Goethe-museet och Naturhistoriska museet), bibliotek och teatrar, zoologiska och botaniska trädgårdar.

Frankfurt var en av de tyska städer som förstördes mest under andra världskriget. Världskriget. Stora delar av det gamla medeltidscentret – altstadt – pulveriserades. Många av byggnaderna har dock rekonstruerats under efterkrigstiden. Det gäller bland annat det magnifika rådhuset, ”Der Römer”, ursprungligen uppfört 1405. Gothes barndomshem – Goethehaus – har också byggts om, liksom den vackra Paulskirche-kyrkan. Bland de arkitektoniska sevärdheterna i Frankfurt måste även katedralen från 1300-talet nämnas. Det var bland de få gamla byggnader som undvek stora skador när staden bombades.

Som ett exempel på modern monumental arkitektur har 1997 Commerzbank Tower en dominerande plats i stadsbilden. Vid tidpunkten för föreställningen var detta Europas högsta byggnad. Tornet i sig är 259 meter högt, men antennen beräknas vara 300 meter.

I Sachsenhausen-distriktet (inte att förväxla med det tidigare koncentrationslägret norr om Berlin) hittar du Frankfurts största nöjeskvarter.

Frankfurt var en av de tyska städer som förstördes mest under andra världskriget. Världskriget. Många av byggnaderna har dock rekonstruerats under efterkrigstiden.

Utforska Frankfurt med biluthyrning

Det är mycket spännande att tänka på för dig som har Frankfurt som utgångspunkt och som vill utforska omgivningarna med hyrbil. Körning är både enkelt och bekvämt i Tyskland, liksom det faktum att du brukar komma dit snabbt. Här är några tips för lätt att implementera och där du får unika upplevelser.

Tyskarna beskriver Heidelberg som en av landets vackraste städer.

Heidelberg – En av Europas vackraste och mest romantiska städer

Heidelberg är idag känt för att ha ett av kontinentens bästa universitet, och är även ett centrum för avancerad forskning inom ett antal områden. Staden har också långa traditioner inom konst och kultur. Tyskarna själva beskriver Heidelberg som en av landets vackraste städer, särskilt Gamla stan (Altstadt). Den gamla staden har många magnifika byggnader som byggdes under tidig medeltid ochdomineras av en fästning som reser sig 200 meter över centrum. Allt detta kombineras med vänliga invånare och en romantisk och trevlig atmosfär.

 • För att ta sig från Frankfurt till Heidelberg, kör cirka 87 kilometer söderut. Hela sträckan går på motorvägen, utom in och ut ur de två städernas centrum. Den tid du kommer att spendera på enheten är cirka 1 timme.
Kurorten Baden-Baden ligger på toppen av varma källor.

Baden-Baden – Historiska Spa

Som namnet anger är Baden-Baden en kurort som ligger ovanpå varma källor. Staden var ett viktigt centrum i denna del av Europa redan några hundra år före vår tideräkning. Det något märkliga namnet beror på att staden Baden ligger i det distrikt som kallas samma. Här reser människor för att få spabehandling, bada i de termiska källorna,promenera i de vackra parkerna, titta på stadens imponerande arkitektur och njuta av en lugn och trevlig atmosfär. Bland stadens främsta attraktioner finns linbanan som leder upp till berget Merkuruisberg. Banan anses vara både den brantaste och längsta i Tyskland. Både resan upp, och din vistelse på toppen, ger dig en underbar utsikt över landsbygden.

 • Från Frankfurt till Baden-Baden, kör cirka 175 kilometer söderut och passerar Heidelberg. Du kör hela scenen i ca 1 slips och 50 minuter om du håller dig till motorvägen.
Den historiska medeltida staden Rothenburg ob der Tauber.

Rothenburg ob der Tauber – Pittoresk medeltida stad

Rothenburg är ett mycket välbevarat mittderby som ligger i den frankiska delen av den tyska fria staten Bayern. Stadens vackra centrum ligger på en kulle ovanför floden Tauber och består av en äventyrlig bosättning. Här finns det många mysiga kullerstensbelagda smågator, med kaféer, restauranger och butiker dekorerade med blommor, och många sevärdheter värda att hinna ikapp. Bland höjdpunkterna finns stadens imponerande rådhus från 1200-talet, stadsmurarna som omger gamla stan, slottsträdgården och den pittoreska stadsdelen Plönlein.

 • Rothenburg ob der Tauber ligger cirka 170 kilometer sydost om Frankfurt, och är ansluten praktiskt taget hela sträckan av motorvägen. Utan att stanna tar körningen med hyrbil ca 2 timmar.

Bamberg – Trevlig medeltida stad med gamla bryggerier

Bambergs Gamla Stan är en av de finaste i Tyskland och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Förutom att Bamberg är en särskilt ganska liten stad, är det känt för en av landets bästa julmarknader, föratt inte tala om traditionerna att brygga god öl. Här ligger små bryggerier nära i centrum, och flera av dem har gjort i många århundraden. Detta distrikt har under lång tid bryggt ölsorter som kännetecknas av att malten är rökt, och ölen får därmed en ganska unik smak. Om du tar en utflykt från Frankfurt här, bör du unna dig själv minst 24 timmar. Placera din hyrbil i hotellets garage och utforska de vackra smågatorna. Stanna av de legendariska bryggerierna och smaka på maten och dryckerna.

 • Det är knappt 200 kilometer mellan Frankfurt och Bamberg. Praktiskt taget hela enheten går på motorvägen, och du spenderar ca 2 timmar och 30 minuter.
Bamberg
Burg Eltz är nästan 900 år gammal!

Burg Eltz – Imponerande slott

Burg Eltz är en av de mest kända bland Tysklands många imponerande slott och slott. Det anses också vara en av de mest romantiska. De flesta av oss har förmodligen sett bilder på det nästan 900 år gamla slottet– men kanske utan ytterligare kännedom om det. Om du är i Frankfurt, har du möjlighet. Även om Eltz är avlägsen är det fullt möjligt att köra hela vägen. Placera hyrbilen på motsvarande parkeringsplats. Du kan också parkera under toppen, och sedan promenera upp till slottet genom skogen. Observera att Burg Eltz är stängt på vintern och normalt öppet från början av april, till början av november. Den guidade turen på in och ut ur Eltz startar var femtonde minut.

 • Det är cirka 140 kilometer från Frankfurt till Burg Eltz. Cirka 110 kilometer går på motorvägen mot Koblenz, och sedan på en landsväg till byn Moselkern. Därifrån finns en körbar liten väg upp till slottet.
I Frankfurt är det fördelaktigt att sätta bilen i ett parkeringsgarage, eftersom det finns få parkeringsplatser utomhus.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är ibland mycket utmanande att hitta parkering på gatorna i Frankfurt. Liksom många andra tyska städer görs mycket för att begränsa biltrafiken i centrum, för miljöns och invånarnas hälsa. Antalet parkeringsplatser är lågt, och det finns olika zoner som reglerar var man kan parkera, och vid vilka tidpunkter. Liksom många andra ställen är det bäst att satsa på parkeringshusen här också.

Körning i staden är inte särskilt utmanande, men i Frankfurt möter du också smala gator, enkelriktade vägar och återvändsgränder. Utanför centrum, både på landsvägar och motorvägar, är det lätt att köra i större delen av Tyskland. Observera att bilisterna kör högre fart på motorvägarna än många är vana vid, och att du snabbt blir långsammare om du befinner dig i vänster körfält.

Flygplatsen i Frankfurt är uppdelad i två terminaler.

Flygplats

Frankfurt am Main Airport kallas också Flughafen Frankfurt am Main, och är den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Europa. Det finns cirka 70 miljoner passagerare per år som serveras här. Flygplatsen har två terminalbyggnader,och var du hamnar beror på vilket flygbolag du har använt, oavsett var du flög ifrån. Detta till skillnad från de flesta andra flygplatser som delar sig i inhemska och internationella flygningar. Terminal 1 är den största, med cirka 75% av all trafik.

För närvarande finns det 11 biluthyrningsföretag på Flygplatsen i Frankfurt, och alla finns representerade vid båda terminalerna. Företagen inkluderar de mest välkända och internationella aktörerna, inklusive Budget, Hertz, Thrifty, Sixt och Avis. Observera att leveransen av en hyrbil normalt kan göras vid båda terminalerna, med några få undantag. Fråga företaget du hyr från om du har några tvivel (vanligtvis får du detta på bokningsbekräftelsen), och du kommer inte att behöva spendera tid att räkna ut vad som är rätt plats för returen.

 • Flughafen Frankfurt am Main ligger strax under 9.3 mi från Gamla stan i centrala Frankfurt. Körtiden är ca 20 till 25 minuter, beroende på trafiken på vägen.