Hyrbil Funchal

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Portugal
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Funchal

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Funchal

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Funchal genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Funchal. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Funchal guide

Biluthyrning Funchal
Hyrbil Funchal

Funchal är ”huvudstad” i den portugisiska ögruppen Madeira Atlantic. Den ligger på den södra kusten av huvudön, och har ca 112.000 invånare (2011).

Funchals främsta industrin är turism (särskilt på vintern). Annars har staden ett betydande vinproduktion och sockerindustrin. Dessutom är det en hektisk hamn i Funchal, där det finns viss export, särskilt av vin och frukt – förutom ett stort antal kryssningsfartyg dockning här.

Funchal grundades 1421 och är uppkallad efter anläggningen fänkål, som på portugisiska kallas ”Funcho”. Staden har sedan 1960 satsat hårt på turisttrafik – men också fått fram många besökare, särskilt från den europeiska aristokratin.

Funchal är kanske mest känd för sina spektakulära fyrverkeri varje nyårsafton. När porten är ofta full av utländska kryssningsfartyg. Annars har staden ett mycket vackert läge i en brant terräng där smala gator och vitkalkade hus som sträcker sig från havet och upp i bergen. Funchals högsta punkten är över 1200 meter De flesta av gatorna i den äldsta delen av staden är kantad med kullersten, och det är också Funchal mest dominerande byggnader – katedralen Sé de Funchal, som byggdes på 1500-talet.

En annan populär attraktion i Funchal gamla stan är fästningen Sao Lourenco från 1500-talet. Det finns också ett antal intressanta museer i staden, och flera stora parker.

Uppe i bergen, cirka 600 meter över staden kan du besöka den vackra kyrkan Nossa Senhora do Monte från 1741, med dess två spiror syns från havet. Härifrån kan du uppleva den speciella och berömda resor med korg slädar med förare (Carros de Cesto) längs gatorna mot centrum. Det är också möjligt att använda gondol till / från berget.

Staden har en egen internationell flygplats Funchal Airport – Santa Cruz (även känd som Madeiras flygplats), ligger cirka 13 miles öster / nordost om centrum.