Hyrbil Portugal

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Portugal

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Portugal

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Portugal från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Portugal genom oss.

Portugal guide

Bilutleie Portugal
Portugal Biluthyrning

Portugal ligger på Iberiska halvön i sydvästra Europa, och gränsar i norr och öster till Spanien. Landet har kust mot väster och söder mot Atlanten. Portugal har omkring 10,7 miljoner invånare (2010).
Huvudstaden Lissabon ligger i sydvästra delen av landet och har 475.000 invånare. Lissabon är vackert beläget på norra stranden av floden Tejo – ca 15 km från Atlanten.

Andra större städer i Portugal är Porto (235.000 inb.) och Amadora (182.000 inb.).

Portugals natur är varierad, och floden Tejo – som delar landet i två delar – markerar en distinktion mellan norra Portugals bergslandskap och södra Portugals slätter. Långt söderut, stiger landskapet igen i ett par höga bergskedjor, innan sjunka igen i Portugals sydligaste område – Algarve kusten. Förutom det portugisiska fastlandet, omfattar landet också de vulkaniska öklagen i Asorene och Madeira i Atlanten.

Portugal är ett välbesökt semesterland. Många vill uppleva den kulturella staden Lissabon, som också är känd för sina många museer och för sina spännande historiska byggnader med kloster och fästningar. De mest populära turistmålen på andra ställen finns på Algarvekusten och på ön Madeira.

Portugals största flygplats, Lissabons internationella flygplats,ligger precis intill huvudstaden. Annars är Faros flygplats på Algarvekusten och Madeiras internationella flygplats på Funchal på Madeira viktiga flygplatser för många charterbolag.

Huvudstaden Lissabon är känd för sina många museer och för sina spännande historiska byggnader med kloster och fästningar.

Körning i Portugal

Körningen i Portugal har blivit betydligt enklare och säkrare under de senaste åren. Landet har lagt stora resurser på att uppgradera vägnätet, och myndigheterna har genomfört åtgärder som t.ex. Ändå bör du köra lite defensivt på portugisiska vägar, med särskild uppmärksamhet på landsvägar som går i bergen och längs kusten. Där kan knappa svängar, diskreta bergstoppar och väderförhållanden göra turen lite mer utmanande.

All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång om du inte använder handsfree.

Trafikregler i Portugal

 • I Portugal, kör på höger sida av vägen.
 • Körljus är obligatoriskt på bilen i tunnlar och genom minskad sikt på dagtid.
 • Det är obligatoriskt med varselljus efter mörkrets inbrott.
 • All användning av en mobiltelefon är förbjuden när motorn är igång, utom handsfree.
 • Det är obligatoriskt med säkerhetsbälte för förare och passagerare.
 • Barn under 12 år (eller kortare än 150 cm) bör alltid använda godkänd fasthållningsutrustning för barn som är lämplig för barnets längd och vikt.
 • Barn ska inte sitta i framsätet.
 • Barn under 3 år som sitter i godkänd barnstol kan placeras i framsätet om bilens krockkudde på denna sida är rörelsehindrad. Stolen ska då vara vänd med ryggen mot färdriktningen.
Hastighetsbegränsningarna i Portugal är 90 km/h om inget annat anges.

Hastighetsbegränsningar i Portugal

Om annat inte anges gäller följande gränser:

 • Städer: 50 kilometer/h
 • Landsvägar: 90 kilometer/h
 • Fyrfiliga vägar i tätorter: 100 kilometer/h
 • Motorvägar: 120 kilometer/h

Alkoholgräns i Portugal

I Portugal är körning inte tillåten om alkoholhalten i blodet överstiger 0,5° (0,5 g/l). Om du har en alkoholnivå över 0,5 får du böter och du riskerar att förverka körkortet.

Rekommenderad biluthyrning biluthyrning tjänster

En av de största fördelarna med att utforska Portugal med biluthyrning är att avstånden är oftast korta. Vägarna är också genomgående bra, och du behöver oftast inte slösa tid på köer och tung trafik. Landet har vacker och varierad natur, många vackra städer och byar, och unika sevärdheter värda ett besök. Här är några av de mest populära rider.

Kustvägen mellan Lissabon och Porto

Kanske den bästa enheten du kan ta med din hyrbil i Portugal går mellan landets två största städer, Lissabon och Porto. Det är möjligt att köra sträckan inrikes på bara 2 timmar och 30 minuter, men då du råna dig själv för en mängd bra upplevelser. Om du börjar i Lissabon, ta en ledtråd mot Sintra först och utforska de vackra villorna, palatsen och parkerna där. Då kan du köra med Cabo da Roca, som är den punkt som ligger längst väster om det europeiska fastlandet. På vägen norrut mot Porto har du ett nästan oändligt urval av pittoreska byar både vid kusten och inrikes, stränder, slott, kyrkor och kloster, och andra sevärdheter du kan köra förbi. Ta till exempel ett bad på Praia Baia Beach i Espinho, se den medeltida staden Obidos,utforska de mer än 150 miljoner år gamla grottorna i Mira de Aire, och besök kyrkan i Tomar, som var säte för Tempelherreorden på 1100-talet och är en UNESCO världsarvslista.

Den medeltida staden Obidos har en hel del spännande historia.

Bergskedjan Serra da Estrala är den högsta i Portugal. Guidade turer kan avnjutas både till fots och till häst.

Serra da Estrela

Serra da Estrela är den högsta bergskedjan i Portugal, och den enda platsen i landet där du kan åka skidor vintern. Nationalparken är känd som extremt vacker, med höga toppar, djupa dalar,strömmande floder med många laguner som är utmärkta att bada i på sommaren. Djur- och växtlivet är varierat i den orörda naturen. Området är bland de mest populära destinationerna i Portugal. Det finns flera läger där som erbjuder guidade turer i nationalparken, antingen till fots eller till häst,och det finns ett antal vackra byar vid foten av bergen. Avståndet till serra de Estrela är inte heller avskräckande, nästan oavsett var i landet du befinner dig. Från Lissabon spenderar du knappt 3 timmar med biluthyrning.

Costa Vicentina

Området på Portugals sydvästra spets, och mellan byarna Odeceixe och Burgau, kallas Costa Vicentina. Mycket av detta tillhör Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina National Park. Här hittar du ett landskap som för det mesta är helt orört och som beskrivs som oerhört vackert. Det är särskilt de många stränderna som lockar människor. Sanden är ren och gyllene, det finns oftast små människor där, och stränderna är omgivna av kalkstensklippor som ger skydd mot vinden. Människor reser också hit för att vandra eller rida hästar längskusten , och för att besöka några av de lugna och pittoreska fiskebyarna utspridda i Costa Vicentina. Kör man från Lissabon tar resan drygt ett par timmar, medan från Algarvekusten är avståndet betydligt kortare.

Stranden i Odeceixe ligger idylliskt med gyllene fin sand.

Dourodalen är känd för sina vingårdar. Här finns möjlighet till vinprovning och kurser.

Vingårdarna och byarna i Dourodalen

Vale do Douro är dalen som går där Dourofloden flyter på väg till Porto. Området har ett mikroklimat som gör det extremt bördigt, och delar av området är särskilt väl lämpade för odling av vinrankor. Denna del av dalen, Douro Vinhateiro, anses vara en av Portugals viktigaste vinregioner och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Många av gårdarna har boende och restauranger, och ordnar givetvis vinprovning och vinkurser. Det är också populärt att köra förbi de många byarna som ligger i dalen, som peso da Régua där du hittar ett mycket bra vinmuseum, Lamego som är en av Portugals vackraste städer, och Pocinho, där du kan besöka den arkeologiska parken Vale do Coa. Där kan du se flera tusen grottmålningar som är upp till 24 000 år gamla och som också är erkända som en del av vårt världsarv.

Algarvekusten

Det är lätt att åka på utflykter med biluthyrning på Algarvekusten, dels för att du ka

Algarve kusten är ett populärt resmål för solsemestrar.

n få snabbt mellan platserna på den goda A22 motorvägen som går längs större delen av kustremsan. Vid havet hittar du allt från stora semesterorter och städer som Faro, tillpittoreska och små fiskelägen. Det finns också vackra stränder med behaglig badtemperatur, vilket är välkommet när man har suttit i bilen ett tag. Om du vill ha avledning från havet, stränder och badorter,kan du ta korta omvägar till byarna och nationalparkerna som ligger uppe i bergen längs kusten. Där är livet och sevärdheterna helt olika, och visar en fin kontrast till det du annars upplever i regionen. Om du har tillräckligt med tid, kan du också överväga en omväg till Spanien– till exempel till städerna Cadiz och Sevilla– eller badorterna ligger på vackra stränder som Playa de Castilla och Playa de Mazagon.

Företag du kan hyra en bil från i Portugal

I Portugal hittar du ett antal lokala och nationella företag som erbjuder biluthyrning och som du kanske aldrig har hört talas om. Bland de största nationella aktörerna finns till exempel Portugalrent, Auto Rent Algarve, Realcar och Amoita Biluthyrning. På flygplatserna, i städerna, och på de destinationer som har flest turister, hittar du nästan alltid de största och mest kända internationella företagen. Detta inkluderar Hertz, Sixt, Avis, Budget, Europcar, National och Thrifty.

7 vanliga frågor om biluthyrning i Portugal

Vilka försäkringar behöver jag i Portugal?

När du hyr en bil genom GoAutos ingår alltid obligatoriska försäkringar i priset. Detta är kollisionsförsäkring, stöldförsäkring och ansvarsförsäkring. Dessutom behöver du normalt inte någon ytterligare försäkring, förutsatt att du har en tillräcklig reseförsäkring med personskador. Men många väljer att ha avdragsgill försäkring. Du kan tjäna det gratis genom att betala med vissa kreditkort, eller genom reseförsäkring. Tänk på att teckna extra försäkring över disk när du hämtar bilen är oftast den dyraste lösningen.

Måste jag leverera bilen på samma ställe som jag hyr den på?

Enkelriktad uthyrning accepteras vanligtvis av alla biluthyrningsföretag, men med vissa förbehåll. Vanligtvis beror det på att biluthyrningsföretaget är representerat på båda platserna. En avgift för envägshyra krävs. Storleken på avgiften kan variera en hel del, både från företag till företag, och när det gäller var du vill lämna tillbaka bilen. Normalt är envägshyra billigare än att leverera bilen i ett annat land. Kostnaden visas när du fyller i beställningsformuläret.

Kan jag ta med min hyrbil till exempelvis Spanien?

Normalt går det bra att köra hyrbil till andra länder inom EU och EES, med undantag för vissa stater i Östeuropa. Det kan dock finnas begränsningar i förhållande till den kategori av bil som är inblandad. Fråga alltid företaget du hyr på i förväg.

Vilken åldersgräns gäller för att hyra bil i Portugal?

I Portugal har vissa biluthyrningsföretag en åldersgräns på 21 år, medan andra har den lägsta gränsen. Biluthyrningsfirmor kan också kräva att föraren måste ha haft ett körkort under en viss tid, normalt minst 1 år. Förare under 25 år debiteras vanligtvis en extra avgift per dag. Du får den exakta kostnaden för denna avgift i beställningsformuläret.

Vilken typ av bil ska jag hyra i Portugal?

I Portugal, det små frågor vilken typ av bil du väljer. Vägarna är bra, och det är mycket ovanligt att köra på isiga eller snöiga vägar i detta land. Välj din bil i form av behov av utrymme, och helst med en bra luftkonditionering apparat om du är i Portugal på sommaren.

Är det vanligt att vägtullar bås i Portugal?

I Portugal är många av motorvägarna avgiftspliktiga. På vissa av dessa kan du betala med kort eller kontant. Under de senaste åren har många av motorvägarna fått elektronisk avgiftsövergång, och där kort och kontanter inte är ett alternativ. Det finns flera lösningar för betalning på vägar med elektronisk avgiftsövergång lämplig för besökare med biluthyrning. De flesta företag erbjuder checkers för vägtullar korsning, där summan läggs till räkningen för hyresavtalet. Alternativet till detta är att betala vägtullavgifter i förväg, något du kan göra på postkontoren över hela landet.

Vem kontaktar jag om jag är inblandad i en biluthyrningsolycka i Portugal?

Larmnumret i Portugal för ambulans, brandkår och polis är 112. Du ska bara ringa detta om du har varit inblandad i en olycka där det förekommit personskador, vid brand, eller i andra allvarliga fall och nödsituationer. Du bör också kontakta biluthyrningsföretaget och/eller försäkringsbolaget du använder.

Destinationer