Hyrbil Helsingfors

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Finland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Helsingfors

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Helsingfors

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Helsingfors från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Helsingfors via oss.

Helsingfors guide

Bilutleie Helsinki
Helsingfors Biluthyrning

Helsingfors, eller Helsingfors, är Finlands huvudstad och ligger längst i söder av Finland vid Finska viken, en gren av Östersjön. Staden har en befolkning på 604.380 (2012) invånare. Både finska och svenska är officiella språk. Helsingfors är ortens ursprungliga namn och vad den heter på svenska.

Helsingfors grundades 1550, 300 år efter att svenskarna hade kommit in i landet, av den svenske kungen Gustav Vasa. Men det fanns en liten befolkning i staden och detta ändrades inte förrän Ryssland erövrade Finland 1808 och Finland kom under den ryska tsaren. Finland blev självständigt 1917 efter den ryska revolutionen samma år.

Attraktioner

Staden har ett rykte om sig att vara bra på design,och 2009 valdes staden till World Design Capital 2012. The Contemporary Art Museum designad av Steven Holl är ett intressant exempel på modern arkitektur. Det är också populärt att besöka den fashionabla Nokia-butiken i Aleksandergatan mitt i stadens centrum.

Många karakteriserar staden som ”befriande annorlunda ”,den är avslappnad med ett bra nattliv, har goda shoppingmöjligheter och många museer. Bastu och badmöjligheter är också bra, till exempel i den vackra simhallen Yrjönkatu från 1928.

Strax utanför staden på några öar ligger slottet Sveaborg, som är ett av världens största kustfort och påbörjades av svenskarna 1748. UNESCOs världsarvslista är ett populärt resmål speciellt på sommaren.

Många karakteriserar Helsingfors som befriande annorlunda.

Utforska Helsingfors med biluthyrning

Helsingfors är en spännande stad att besöka, men man har inte upplevt Finland förrän man sett skärgården, skogarna, sjöarna och de många medeltida städerna. Med biluthyrning kan du enkelt nå många bra platser nära huvudstaden. Vägnätet är väl utveckat, och de viktigaste sträckorna har oftast en bra motorväg. Här är några förslag på körvägar när du vill utforska Suomi.

Den medeltida staden Borgå etablerades i slutet av 1300-talet.

Borgå – Medeltids stad nära Helsingfors

Den medeltida staden Borgå ligger inom kort köravstånd från Helsingfors, vid kusten öster om huvudstaden. Den etablerades i slutet av 1300-talet, men den bevarade bosättningen du ser idag är mestadels från 1700- och 1800-talen. I centrum av den vackra Gamla stan hittar du en av Finlands finaste kyrkobyggnader,Borgå domkyrka från år 1410. Förutom de idylliska smågatorna och arkitekturen är Borgå känt för att ha många trevliga matställen och kaféer, samt flera spännande museer. Om du kommer förbi ska du smaka på stadens berömda Runeberg-tårta, uppkallad efter den finska nationalpoeten J.L. Runeberg som bodde här.

 • Det är bara 51 kilometer från Helsingfors till Borgå, och du kör nästan hela sträckan av motorvägen. Med en hyrbil spenderar du ca 40 till 45 minuter varje väg.
Nuuksio National Park har flera små sjöar och vatten, du har tur du kan få se en flygande ekorre!

Nuuksio – Nationalpark med flygande korn och vargar

Nuuksio nationalpark visar upp några av de vackraste sakerna om den finska naturen. Det är också mycket nära Helsingfors, och är därför en perfekt plats att titta förbi om du vill ha lite bort från stadslivet. I Nuuksio tenderar du att vandra i skogarna som löper genom dalarna och succulables som bildades under den senaste istiden. Träden är gamla och sagolika– det finns massor av små sjöar och vatten där, och om du har tur ser du några av de djur som bor i nationalparken. Förutom vargar, rävar och älgar finns det också flygande ekorrar i Nuuksio. Besök också Haltia Nature Centre om du stannar till nationalparken. Det finns intressanta utställningar som beskriver livet i parken, och ett trevligt café och restaurang.

 • Från Helsingfors till Haltias naturcentrum i Nuuksio nationalpark är det 32 km. Resan går förbi grannstaden Esbo och tar ca 1 timme och 5 minuter med bil.
Sapokka Vattenpark i Kotka.

Kotka – En viktig stad i Finlands historia

Ett bra avstånd förbi Borgå, och österut från Helsingfors, ligger kuststaden Kotka. Traditionellt anses Kotka vara ett av landets viktigaste centrum för sjöfart och handel, och även som en viktig plats i försvaret. I dag har utbildning och kultur en mer central position. Här hittar du många spännande museer, mestfokuserade på militär- och sjöfartshistoria. Staden är också ganska vacker. Inte lika gammal och ärevördig som Borgå, men med trevliga kvarter där du hittar trevliga kaféer att slå sig ner på. Besök en eller flera av stadens berömda parker om du besöker Kotka, som till exempel vattenparken Sapokka,Sibeliusparken, eller Katariinaparken vid fästningsruinerna i slottet i Svenska sundet.

 • Från Helsingfors till Kotka är det 133 kilometer, och du kör nästan hela sträckan av motorvägen. Resan kommer att ta ca 1 timme och 45 minuter varje väg.

Hämeenlinna – Berömd fästning och Sibelius födelseplats

Hämeenlinna är en stad strax norr om Helsingfors, som kallas Tavastehus på svenska. Det anses vara en av landets viktigaste städer på flera sätt. Det är också bland de äldsta, och var ett centrum redan på vikingatiden. När svenskarna styrde Finland på medeltiden byggde de en imponerande fästning på en ö nära Tavastehus. På finska heter fästningen Hämen Linna, därav stadens namn. Fästningen flyttades senare till sjön Vanajavesi, som ligger strax norr om staden. Fästningen anses vara en av landets bästa sevärdheter. I anslutning till fästningen finns en stor park, med badmöjligheter och aktiviteter som passar människor i alla åldrar. Hämeenlinna är också känt som den store finländske kompositören Jean Sibelius födelseplats, och staden har naturligtvis ett bra museum för musikentusiasterna.

 • För att ta dig från Helsingfors till Hämeenlinna kör du rakt norrut på E12-motorvägen. Sträckan är cirka 100 kilometer lång, och resan tar normalt 1 timme och 5 minuter med bil.
Fästningen Hämen Linna – därav namnet på staden.
Åbo var tidigare Finlands huvudstad.

Åbo – Finlands livligaste stad

Åbo heter i svenska Åbo, och var tidigare Finlands huvudstad. Staden är också den äldsta i landet. Det fick troligen stadsstatus någon gång under 1200-talet, i en tid då denna del av landet var en kastboll mellan stormakterna Sverige och Ryssland. Staden är känd för att vara både vacker och spännande. En stor del av stadens arkitektur är från medeltiden, här finns en stor katedral, och i Åbo finns väldigt många festivaler, konserteroch andra kulturevenemang. Förutom att besöka några av stadens många museer,sevärdheter och bra restauranger kan du titta på de vackra omgivningarna, parkerna och skärgården. Har du barn med dig ska Mumilandet besökas, ett eldorado för alla som gillar Tove Jansons barnböcker.

 • Det är 167 kilometer från Helsingfors till Åbo. Du kör i stort sett hela sträckan av motorvägen och kommer normalt tillbringa ca 2 timmar på resan.
Det är sällan våldsamma köer i Helsingfors.

Parkering och trafik med biluthyrning

Relativt stora städer som Helsingfors är oftast inte det lättaste att hitta gatuparkering i. Staden har tre zoner för parkering,där zon 1 och 2 är i stadens centrum. Priset på parkering är dyrast i zon 1, och sänks när du flyttar längre bort från centrum. Som i de flesta andra länder och städer är det bara tillåtet att parkera på markerade platser. Det finns bra skyltning som talar om vilka tider som gäller för gratis parkering. Du betalar antingen i automaterna som finns på trottoarerna, eller med din mobiltelefon. Med mobil betalning måste du registrera dig först hos ett av de företag som erbjuder denna lösning (EasyPark, eParking, Parkman eller Spottery).

Att köra i Helsingfors centrum är relativt enkelt. Det är sällan våldsamma köer, men naturligtvis tätare trafik när människor ska till och från arbetet. Gatorna är väl skyltade, men det finns en hel del enkelriktade körningar här, och det rekommenderas att ha navigering i hyrbilen.

Flygplats

Helsingfors-Vanda internationella flygplats ligger strax norr om centrum av Finlands huvudstad. Detta är den överlägset mest överbelastade flygplatsen i landet, med över 20 gånger fler passagerare än flygplatsen i Oulo, som är nästa på listan. Från de flesta av de större städerna i Europa finns direktflyg till Finlands huvudstad. Helsingfors-Vanda är en välsprungen och tydlig flygplats. Det röstas upprepade gånger en av de bästa och mest användarvänliga i Europa.

Det finns också ordning vid biluthyrningsföretagens skrivbord och kontor. Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Avis, Sixt, National och Europcar är samlade i samma område av korridoren mellan terminal 1 och terminal 2. Det gör det enkelt för både dem som kommer att leverera biluthyrning, och de som hämtar bilen när de kommer till Helsingfors. Undantaget är lågprisflygbolaget Hyrbilar, som har en disk i samband med flygplatsens parkeringsmöjligheter.

 • Från Helsingfors stadskärna till flygplatsen är det cirka 21 kilometer. Den snabbaste vägen är när du tar Europaväg 12 så fort du kommer ut från stadens centrumgator. Tiden blir då cirka 40 minuter.
Helsingfors-Vanda internationella flygplats – ett plan går ner för landning.