Hyrbil Kairo

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Egypten
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Kairo

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kairo

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Kairo genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Kairo. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Kairo guide

Biluthyrning Kairo
Hyrbil Kairo

Kairo är huvudstad i Egypten, och med sina nästan 8 miljoner invånare (2010) Afrikas största stad.Med förorter, stiger dess befolkning till omkring 16 miljoner. Kairo är världens längsta flod, antog Nilen och Egypten (och arabvärlden) viktiga kulturella och politiska centrum. Staden grundades av befälhavaren i fältet Gohar i 969

Turistnäringen är stor och betydande i Kairo, men på grund av den ”arabiska revolutionen” som äger rum i 2011, är säkerhetsläget under ständig översyn.

De flesta av Kairo centrum ligger på östra stranden av Nilen, medan många av förorterna är spridda över Västbanken. Den äldsta delen av staden består av smala, slingrande gator. Här hittar du många av stadens vackraste byggnader, inklusive hundratals moskén – den äldsta av perioden ca. 640 – 1000 e.Kr.Kr. Också den stora citadellet, som inleddes 1179 av den berömde Saladin, ligger här. Nämnas måste också vara vackra Muhammad Ali moské från 1857.

Öster om gamla staden är Kairos främsta turistattraktion – ”Döda City” – där vi bland annat Den antika kalifer gravar är medan den nya förorten Heliopolis bevarade ruiner från antiken.

”Gamla Kairo” (Misr al-Qadimah), som ligger söder om huvudstaden, är också värt ett besök. Här är områdets största attraktioner kristna – inklusive Den koptiska museet och två koptiska kyrkor i 500-talet.

Cairo International Airport – Almaza ligger 25 km nordost om centrum.