Hyrbil Kreta

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Grekland
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Kreta

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kreta

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Kreta från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Kreta genom oss.

Kreta guide

Bilutleie Kreta
Kreta Biluthyrning

Kreta (621.000 invånare i 2011) ligger mellan Egeiska havet och Medelhavet, och är den största och folkrikaste av de grekiska öarna.
Kreta har 3 bergsområden, och den högsta toppen – Idhi Óros – mäter 2545 meter över havet.

Kreta tar emot cirka 3 miljoner turister årligen, och öns huvudsakliga affärsväg är turism, handel och service. Det behagliga klimatet, stränderna och de många arkeologiska minnesmärkena har gjort Kreta sedan 1970-talet till en mycket populär semesterort.

Huvudstaden på Kreta – Iraklion (Heráklion) – som ligger på öns norra kust, och har 173.000 invånare (2011). Staden är alltså den 4: e staden. störst i Grekland. Från Iraklions hamn finns en bilfärja till bl.a. Pireus – ligger strax utanför Aten.

Andra större städer på Kreta är Chania och Rethymnon.

Attraktioner

Några av de mest kända sevärdheterna på Kreta inkluderar den antika staden Knossos– det arkeologiska museet i Iraklion, ruinerna av den minoiska staden Gournia och Samariak Gorge – som är Europas längsta.

Samariaravinen är en ravin och nationalpark på Kreta. Ravinen är 18 km!

Rekommenderad hyrbilsuthyrning

Kreta är bland favoriten av européer som vill gå till södra breddgrader, och särskilt för charter turister. Ön är ganska stor, sträcker sig längst ca 250 kilometer i flygbolaget. Sevärdheterna och upplevelserna är många, men hur lättillgängliga de är beror på vilken del av ön du befinner dig på. De avstånd och körtid vi har inkluderat räknas fram från Heraklion respektive Chania.

Spinalonga – tidigare ön spetälska

Spinalonga – Spetälsens koloni

Spinalonga är en liten ö strax utanför kusten på Kretas nordöstra sida, nära den lilla staden Elounda. Det finns också en halvö med samma namn alldeles intill, men det är den lilla ön som är av allra mest intresse. Det var en gång används för att stuva undan fattiga människor infekterade av bakterien Mycobakterium Leprae, och därmed var spetälska. Stränderna runt ön användes också för utvinning av salt. Spinalonga är känd från både böcker och filmer, och är idag en av Kretas största turistattraktioner. Om du har en biluthyrning kan du köra till Elounda, där du hittar parkering, kaféer, restauranger och allt annat du behöver. Det finns också små båtar och guider i hamnen som tar dig med på en intressant resa ut till spetälskas koloni.

 • Från Heraklion till Elounda är det 70 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 5 minuter.
 • Från Chania till Elounda är det cirka 210 kilometer. Utan att stanna tar disken cirka 3 timmar.
På Elafonisi hittar du stranden som anses vara en av de vackraste sandstränderna i världen.

Elafonisi – En av världens finaste sandstränder

Elafonisi är en liten holme eller ö bara några meter från kusten på Kretas sydvästra ände. Här finns också det som anses vara en av världens finaste sandstränder. När det är lågvatten kan du gå över tillön , och där hittar du ett minnesmärke över en brutal händelse som ägde rum under det grekiska självständighetskriget i början av 1800-talet. Det finns också ett kors på ön som ett minnesmärke över ett skepp som förliste här 1907. De flesta människor, dock, resa hit för att njuta av den vackra stranden och det azurblå havet.

 • Från Heraklion är det 212 kilometer till Elafonisi. Körtiden är cirka 3 timmar och 20 minuter om du kör utan att stanna.
 • Från Chania till Elafonisi är det cirka 74 kilometer. Runtime är ca 1 timme och 30 minuter.
Knossos palats byggdes nog för mer än 3500 år sedan.

Knossos – Kretas största arkeologiska utgrävning

Knossos är namnet på ett palats som troligen byggdes för över 3500 år sedan. Den hittades i en arkeologisk utgrävning 1878, och är idag en av Kretas viktigaste sevärdheter. Man tror att slottet var centrum för en stad som låg här, där befolkningen kan ha varit så många som 100.000 personer. Storleken på själva palatset motsvarade förmodligen det område som behövs för två fotbollsplaner. Det rekommenderas att anlita en guide när du besöker Knossos. Undvik också att ta resan när solen är som högst om du är där på sommaren, för här kan det bli ganska varmt. Om du är intresserad av grekisk historia, överväga att besöka det arkeologiska museet i Heraklion i samma örfil.

 • Knossos ligger bara 3,4 mi från Heraklion Port. Med biluthyrning tar cirka 10 till 15 minuter.
 • Från Chania till Knossos är det ca 142 kilometer, med en körtid på ca 2 timmar.
Den vackra fiskebyn Khóra Sfakión.

Khóra Sfakión – Idyllisk fiskeby

Om du har en biluthyrning medan semester på Kreta, överväga att stanna till vid en eller flera av de många vackra fiskelägen. Ett av de bästa valen blir då Khóra Sfakión på öns södra sida. Den lilla staden har vitmålade och ganska små hus, en trevlig hamn och strand, några bra fiskrestauranger,och trevliga invånare. I närområdet hittar du flera arkeologiska utgrävningar,ruiner av en gammal fästning, och grottor som kan utforskas. Bilresan till fiskebyn beskrivs också som mycket vacker, och du anländer till havet och kusten på sidan av det vita berget Pakhnes, som är öns näst högsta.

 • Från Heraklion till Khóra Sfakión är det 145 kilometer om du kör den kortaste vägen, det vill säga du kör först i riktning mot Chania. Du spenderar normalt ca 2 timmar och 15 minuter på resan.
 • Från Chania till Khóra Sfakión är det 73 kilometer, med en körtid på ca 1 timme och 20 minuter.
Enligt den grekiska mytologin sägs Zeus ha vuxit upp i denna bergsby.

Anogia – Bergsbyn där Zeus växte upp

Enligt den grekiska mytologin sägs Zeus ha vuxit upp i byn Anogia. Byn ligger uppe i bergen en bit väster om Heraklion, i ett bländande vackert landskap. I Anogia är det trevligt att sitta i en av de många restauranger och kaféer med uteservering, njuta av utsikten, och äta lokala delikatesser. Kockarna är stolta över att servera utsökt mat baserad på ingredienser som finns i omedelbar närhet, och rätter av lamm är huvudfokus. I byn hittar du flera intressanta museer och gallerier, och konserter och festivaler hålls ofta här.

 • Från Heraklion till Anogia är det knappt 37 kilometer, med en körtid på knappt 1 timme.
 • Från Chania till Anogia är det cirka 120 kilometer. Körtiden är knappt 2 timmar om du inte stannar längs vägen.

Parkering och trafik med biluthyrning

I de större städerna på Kreta är det inte alltid lika lätt att hitta parkeringsplats utomhus. I Chania och Heraklion hittar du många parkeringsgarage öppna dygnet runt. Gatuparkering i de flesta städer är uppdelad i tre zoner, markerade i blått, gult och vitt. På blå markeringar kan du parkera mot en avgift. På gula markeringar, bara polis och myndigheter kan parkera, medan på vita markeringar parkering är tillåtet och gratis för alla.

Vägarna på Kreta är oftast i gott skick.

Trafiken mellan städerna och städerna på Kreta är inte så dålig, och det är relativt lätt att köra hit. Även om det inte finns så många sträckor av motorvägen, vägarna är oftast i gott skick och lyckas köra på. Inne i städer som Chania och Heraklion kan det vara besvärligt att komma med bil på vissa ställen. Det finns många smala gator, och det finns köer från tid till annan.

Soluppgång på Heraklions internationella flygplats.

Flygplats

Det finns tre civila flygplatser på Kreta som för närvarande används. Dessa är Chania International Airport, Heraklion International Airport,och Sitia Public Airport. De två första, Chania och Heraklion, är de med överlägset mest trafik. Här anländer de allra flesta turisterna från Europa. Sitia har mycket mindre trafik jämfört med dessa två, men det ingår här eftersom vissa charterbolag flyger dit från flera europeiska städer under sommaren.

Biluthyrning på Heraklion International Airport

På flygplatsen utanför Heraklion kan du hyra en bil från Sixt, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Eurodollar, Holiday Auto och Tourent.

 • Heraklions internationella flygplats – flygplatsen ligger ca 3 km utanför stadens centrum. Körtiden är mellan 5 och 10 minuter.

Biluthyrning på Chania International Airport

På flygplatsen i Chania är Sixt, Hertz, Thrifty, Avis och Budget representerade, samt ett par grekiska biluthyrningsföretag.

 • Chanias internationella flygplats – flygplatsen ligger cirka 12 kilometer från centrala Chania. Körtiden är ca 15 minuter.

Biluthyrning på Sitia International Airport

Bara Hertz har ett kontor på flygplatsen i Sitia.

 • Sitia Public Airport – flygplatsen ligger precis utanför den lilla staden, men du måste köra runt banan för att komma till terminalbyggnaden. Rutten är ca 4 kilometer, med en körtid på ca 5 minuter.