Hyrbil Kutná Hora

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Tjeckien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Kutná Hora

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Kutná Hora

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Kutná Hora genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Kutná Hora. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Kutná Hora guide

Biluthyrning Kutná Hora
Hyrbil Kutná Hora

Kutna Hora (tyska: Header Berg) är en stad i Tjeckien floden Elbe i sentralbøhmiske området i mitten av landet.Den ligger cirka 70 miles öster om Prag.

Sedan 1995, var centrum förklarades UNESCO: s världsarvslista. Hem till 21 064 (2009) invånare i staden.

Staden har sina rötter långt tillbaka i historien med både upp-och nedgångar. Redan i 1142 inlämnade sistersienserordenen ett kloster där. Kutna Hora var från 1200 – till 1700 är en viktig sølvgruveby, och det utvecklades som ett resultat av industrin i området. För en tid var det en av de rikaste städerna i Europa. Idag finns en gruvdrift museum i staden. På grund av närheten till Prag är det vanligt att gå på dagsturer till Kutna Hora, men det finns flera bra hotell och restauranger i den lilla staden.

Staden ligger på en kulle med stora mängder silver malm i marken. Till skillnad från andra gruvstäder, var staden ovanpå malmen, så alla gruvenedgangene ligger inne i staden. Under den medeltida staden gjort flera försök att överträffa Prag både ära, rikedom och makt. Staden har haft flera motgångar med erövringar och bränder i 1770 brann ner stora delar.

Den italienska domstolen från slutet av 1200-talet är den äldsta byggnaden. Det fungerade både som festvåning / domstol, kungligt residens och mynt gjuteri. En annan vacker byggnad är Santa Barbarakatedralen från 1300-talet är ett bra exempel på høygotisk arkitektur. Korsfararna förde jorden från Jerusalem och detta gjorde staden en föredragen kyrkogård eftersom det skulle ha helig mark.

Den närmaste flygplatsen är Pardibice flygplats 47 km från stadens centrum. Prag Václav Havel flygplats Beläget 97 km från centrum.