Hyrbil Lublin

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Polen
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Lublin

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Lublin

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Lublin genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Lublin. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Lublin guide

Biluthyrning Lublin
Hyrbil Lublin

Lublin handlar om. 160 km söder om Polens huvudstad Warszawa, och har ca 350.000 invånare (2008).Staden är också ett centrum för handel och utbildning, och den berömda Marie Curie University är här.

Staden Lublin nämndes först på 1200-talet – och hade sin storhetstid på 1500-talet, på grund av sitt strategiska läge mellan Kraków (Polen tidigare huvudstad) och Vilnius (huvudstad Litauen ).Det hade då en mångkulturell karaktär, och var ett viktigt centrum för både judendomen och den kristna reformationen rörelsen. Enligt 2 Andra världskriget var en av de värsta nazistiska koncentrationsläger – Majdanek – byggt precis vid staden. Under kriget minskade den judiska befolkningen i Lublin från över 42.000 till omkring 4.500 – en ofattbar tragedi.

Många av Lublin vikstigste sevärdheter ligger inom gångavstånd från varandra i stadens centrum. Detta inkluderar den gamla Lublins slott Medeltida (restaurerades på 1800-talet) och den Heliga Treenigheten kapell från 1300-talet. I kapellet finns de unika bysantinska väggmålningar från tidig 1400-talet, och några nyare konstverk. Nära stadens Gamla stan, där de har upptäckt grunden till en gammal 1300-tals kyrka (St Mikaels kyrka). Det finns också ett antal intressanta kyrkor i Lublin.

Den historiska stadskärnan är annars mer av de gamla stadsportarna bevarade och härligt – och de tjänar som en symbol för Lublin.

Bland stadens många museer och monument är mer kopplade till 2. Världskriget. Det gäller främst Majdanek, som dokumenterar de grymheter koncentrationslägren – men också Gestapo museet (även känd som Martyr Museum).

Lublin utses till europeisk kulturhuvudstad 2016, och innan dess marknadsföring av ett antal planerade händelser lämnar sin prägel på stadsbilden.

Lublin är också en shopping stad, där en av stadens historiska centrum hittar du många små specialaffärer som säljer souvenirer och lokala specialiteter. Dessutom kan nämnas att i utkanten av staden finns flera stora köpcentra.

Lublin ligger mellan två internationella flygplatser: Warszawa flygplats handlar om. 160 km nordväst om staden, medan Rzeszow flygplats är en liknande avstånd söder om Lublin.