Hyrbil Madeira

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Portugal
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Madeira

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Madeira

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Madeira genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Madeira. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Madeira guide

Biluthyrning Madeira
Hyrbil Madeira

Madeira är en portugisisk ögrupp i Atlanten, som ligger cirka 600 miles väster om Marocko kust.

Madeira har cirka 250.000 invånare (2010). De flesta bor på Madeira, men det finns också en del människor (om 4500) om den näst största ön – Porto Santo.

Det bevarade karta över Madeira från 1300-talet, men skärgården sedan ”glömt” tills det återupptäcktes av den portugisiska i 1418. Sedan dess har det varit Madeira del av Portugal – med undantag för en period under Napoleonkrigen i början av 1800-talet, då skärgården var ockuperat av britterna.

”Kapitalet” Funchal ligger på södra kusten av huvudön, och har ca 112.000 invånare. De andra städer är relativt små. Funchal är centrum för Madeiras turism – som idag är skärgårdens största inkomstkälla. Turist fokus inleddes under senare delen av 1800-talet, sedan med överklassen i Europa (särskilt Storbritannien) var den huvudsakliga måltavlan. Efter 2 Världen – främst efter flygplats utanför Funchal öppnade 1964 – har Madeira utvecklats ytterligare som populär destination även för ”normala” turister.

I 1400 – och 1500-talet var stora investeringar inom sockerhandeln, vilket banade väg för en avsevärd förbättring på Madeira. Under denna period byggdes flera stora byggnader, inklusive Sé katedralen i Funchal. På 1600-talet, tog över fokus på vinproduktionen del för socker odling – och det var slutligen utvecklat sin alldeles egna vin tradition på Madeira.   Termen ”Madeira” har sitt ursprung i 1700-talet och är fortfarande en av skärgårdens mest förknippas med.

Huvudön Madeira domineras av berg och mycket av ön är mer än 500 meter Den högsta toppen är Pico Ruivo, som toppar vid 1861 meter över havet. Mellan bergen finns flera vackra dalar och raviner. Kusten domineras av branta klippor, med den högsta – Cabo Girao, strax väster om Funchal – störtar 580 meter rakt ut i havet.

Landskapet på den näst största ön – Porto Santo – är något annat. Det är den högsta punkten på 520 meter och kusten är 9 km sandstrand.

Madeiras internationella flygplats – Funchal Airport – ligger vid Santa Cruz, 12 km nordost om Funchal.