Hyrbil Pisa

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Pisa

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Pisa

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Pisa från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Pisa genom oss.

Pisa-guide

Bilutleie Pisa
Pisa Biluthyrning

Pisa ligger i regionen Toscana i norra Italien ochhar cirka 90 000 invånare (2010). Staden ligger mer specifikt vid floden Arno – 10 km från utloppet av Liguriska havet.

Pisa är en viktig trafikknutpunkt för norra Italien, och är också en viktig handels- och sjöfartsstad. Många turister besöker Pisa, och stadens universitet (grundat 1343) har cirka 60 000 studenter.

Pisa är världskänt för sitt lutande torn – ”Torre pendente di Pisa” – som byggdes mellan 1175 och 1350. Tornet är 55 meter högt på ena sidan och 56 meter högt på den andra. Det är en möjlighet för allmänheten att komma upp i tornet.

Attraktioner

Det lutande tornet i Pisa står på ”Piazza del Duomo” (katedraltorget) eller ”Piazza del Miracoli” – stadens främsta kulturella, religiösa och turistiska centrum. Platsen är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du också se Pisa domkyrkan ”Duomo di Pisa” från 12-talet– den runda Baptistry i vit marmor från 1150-talet samt kyrkogården – som byggdes 1278.

Den baptistry symboliserar en av de tre faserna av mänskligt liv – födelsen.

Staden har också flera intressanta museer – bland annat ”Museo del Opera del Duomo” – ett katedralmuseum med utställningar av skulpturer och målningar.

Konstentusiaster bör också bege sig till ”Museo di San Matteo” – ett konst- och historiemuseum som ligger i klostret ”San Matteo”.

Utforska Pisa med biluthyrning

Det finns mycket att uppleva i Pisa, och ännu mer om du tar några utflykter i samma region. Med en hyrbil kan du enkelt nå vackra och relativt okända byar vid havet och uppe i bergen, och till mer kända städer som Siena och Florens. Regionen är också ett mecka för dig som gillar god mat och dryck. Här är några förslag för att köra med Pisa som utgångspunkt.

Lucca – Vacker medeltida stad

Lucca är en vacker stad med en välkomnande och vänlig atmosfär. Det är inte alltför långt från Pisa, och är lätt att nå om du har en hyrbil. Centrum av Lucca är omgiven av en medeltida stadsmur som är helt intakt. Inom murarna hittar du härliga gamla hus, kullerstensgator,stora kyrkobyggnader,och massor av trevliga restauranger och kaféer. Denna stadsdel är känd för att producera utmärkta viner och grönsaker, särskilt oliver. Om du letar efter olivolja som du vill ta hem, är Lucca definitivt en plats att fokusera. I mitten av Lucca är också dekorerad med olivträd, som för att betona den punkt.

 • Den snabbaste vägen från centrum av Pisa till Lucca är via San Guiliano Terme, med ett avstånd på endast 20 kilometer. I normal trafik tar körningen mellan 25 och 30 minuter.
Piazza i Lucca med trevliga restauranger och kaféer.
Katedralen Santa Maria del Fiore i Gamla stan i Florens.

Florens i Toscanas pärla

Du kan inte besöka Pisa och Toscana utan att ta en bilresa från Florens. Staden anses vara renässansens vagga, och är bland de vackraste i Italien. Att få alla sevärdheter är nästan omöjligt på en resa, och många väljer att ta minst en övernattning när de besöker Florens. Höjdpunkterna inkluderar Duomo, stadens största katedral, Uffizigalleriet där skapelserna av kända konstnärer som Leonardo da Vinci och Michelangelo visas, Boboli-trädgården, den gamla bron Ponte Vecchio, torgetPiazza della Signoria och Villa Medici, gården som var hem för Medici-familjen, och även senare italienska kungar.

 • Det är cirka 85 kilometer från Pisa till Florens om du väljer att köra via Empoli. Resan tar då ca 1 timme och 15 minuter.
 • Kör via Lucca och Pistoia, avståndet är cirka 114 kilometer, med en körtid på 1 timme och 30 minuter.
Domkyrkan La cattedrale di Santa Maria Assunta e di San Genesio.

San Miniato al Tedesco

San Miniato är en liten och historisk stad som ligger ungefär halvvägs mellan Pisa och Florens. Här är det bra att ha ett litet stopp om du kör från Pisa i den riktningen. Centrum av San Miniato ligger inom en bevarad fästning vägg som först byggdes på 12-talet, och senare utvidgas och förbättras. Staden var belägen vid den tiden mitt i trafikartären som passerade mellan romarrikets huvudstad och norra Europa. Platsen innebar alltså att området ofta besöktes av fiendens befälhavare, på väg till något krig eller plundring. Idag är det fred och bedrägeri som regerar i San Miniato. I gamla stan kan man se flera stora torg,katedralen La cattedrale di Santa Maria Assunta e di San Genesio och flera andra kyrkobyggnader, stadens rådhus från 1300-talet ochmycket mer.

 • Avståndet mellan Pisa och San Miniato är cirka 48 kilometer. Körtiden vid normal trafik kommer att vara cirka 40 till 50 minuter.

Monte Cimone – Skiddestination som är lika stor sommartid

Monte Cimone är det högsta berget i området alperna kallas Apenninerna, med en höjd av 2165 meter över havet. Runt berget finns flera vackra byar, och här reser många för att njuta av naturen. På vintern är Monte Cimone ett populärt skidmål,med bra spår och välsprungna skidliftar. På sommaren går folk på vandring till toppen för att njuta av utsikten över den vackra landsbygden. Det mest speciella med berget är att de italienska väpnade styrkorna hade militära anläggningar inne i berget på bergstoppen, och området stängdes av för civila under det kalla kriget. Om du vill uppleva den vackra naturen är byn Sestola en bra utgångspunkt. Där hittar du bra matställen och en trevlig atmosfär, och staden är ett nav för stolliftarna och linbanorna som går upp till toppen av Monte Cimone.

 • Från Pisa till Sestola på norra sidan av Monte Cimone är det cirka 140 kilometer. Körtiden utan stopp kommer att vara ca 2 timmar och 20 minuter.
Monte Cimone är det högsta berget i området av Alperna som kallas Apenninerna.
Hamnen i fiskebyn Porto Venere.

Porto Venere – Lillebror till Cinque Terre

Porto Venere jämförs ofta med den mer kända Cinque Terre-regionen, och ligger också i närheten. Båda områdena finns med på UNESCO:s världsarvslista, och båda omfattar flera byar. För Porto Veneres del gäller detta Fezzano, La Grazie, och fiskebyn som kallas samma som distriktet. Här hittar du pittoreska bosättningar i ett härligt landskap, precis vid havet,och en mer avslappnad atmosfär än i Cinque Terre. Porto Venere erbjuder helt enkelt mycket av samma sak, men med färre turister. Författare, poeter, konstnärer och konstnärer av olika slag har haft detta område som en favorit i många decennier, och du kommer att se varför om du stannar till.

 • Det är cirka 90 kilometer från Pisa till Porto Venere. Med biluthyrning tar bilresan cirka 1 timme och 20 minuter.
 • Om du vill fortsätta till provinsen cinque terre är det bara 44 kilometer. Vägen är dock ganska slingrande, och bilresan från Porto Venere kan ta nästan 1 timme och 20 minuter.

Parkering och trafik med biluthyrning

Området inom den medeltida muren som omger centrum av Pisa är en så kallad ZTL zon (Zona Traffico Limitato). Det vill säga, du kan inte köra hit om du inte har fått tillstånd i förväg. Parkering på gatorna måste därför utföras utanför stadsmuren. De flesta av sevärdheterna, inklusive det berömda lutande tornet, har egna parkeringsplatser som kan användas mot en avgift. Det finns också flera gratis parkeringsplatser på utsidan av stadsmuren,samt parkeringsmöjligheter.

Att köra utanför ZTL-zonen i Pisa är enkelt och okomplicerat. Det kan finnas vissa trafikstockningar under rusningstid, men jämfört med många andra italienska städer finns det lite att fördröja trafiken i denna stad. Pisa är inte heller en särskilt stor stad, och det är lätt att ta sig in och ut ur centrum när du ska till de andra spännande platserna i Toscana.

Området inom den medeltida muren som omger centrala Pisa är en så kallad ZTL-zon, vilket innebär att du inte kan köra här. Parkering på gatorna måste därför utföras utanför stadsmuren.
Flygplatsen i Pisa är den största flygplatsen i regionen Toscana.

Flygplats

Flygplatsen i Pisa kallas i italienska Aeroporto Internazionale di Pisa, Pisa Internationella flygplats på engelska, men kallas också Galileo Galilei flygplats lokalt. Detta är den största flygplatsen i regionen Toscana. Totalt betjänas cirka 5,5 miljonerpassagerare per år. Även om denna del av Italien har många populära destinationer, inte många av de stora företagen har direktflyg till Pisa. Men många av lågprisflygbolagen flyger hit, och särskilt Ryanair.

Biluthyrningsfirmorna är samlade på ett separat centrum vid parkeringen P5, bara 500 meter från terminalbyggnaden. Du tar dig dit genom att ta pendelbussen som stannar precis utanför huvudingången till ankomsthallen, eller så kan du promenera. Från och med idag hittar du internationella aktörer som Hertz, Sixt, Avis, Budget, Goldcar och Europcar här, samt ca 10 italienska och mindre biluthyrningsföretag.

 • Från Aeroporto Internazionale di Pisa till centrum av Pisa är det bara 4 kilometer. Körtiden vid normal trafik är vanligtvis mellan 5 och 10 minuter.