Hyrbil Florens

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Florens

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Florens

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Florens från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Florens genom oss.

Florens guide

Bilutleie Firenze
Florens Biluthyrning

Florens ligger i norra Italienoch är huvudstad i både regionen och provinsen Toscana. Staden har cirka 400.000 invånare (2009), och ligger på båda sidor av floden Arno, vid foten av Den Appenniene bergskedjan.

Florens är en av världens främsta kulturstäder och turistplatser, och är också ett viktigt handels- och finanscentrum för regionen. Staden – som finns med på UNESCO:s världsarvslista – är känd för sina magnifika konstsamlingar, sina historiska minnesmärken och sin vackra medeltida arkitektur.

Ett antal broar över floden Arno binder distrikten tillsammans, och den mest kända är ”Ponte Vecchio” från 1345 – där du hittar de många juvelerarens bås.

Attraktioner

En av de viktigaste sevärdheterna i Florens är den berömda katedralen ”Santa Maria del Fiore” från slutet av 1200-talet. Domkyrkans kupol (som är cirka 100 meter hög) är från 1461. Utanför katedralen står en kopia av Michelangelos staty ”David”, som också är värt att komma ikapp.

Andra populära turistattraktioner i staden inkluderar: Klocktornet i marmor från 1180-talet, det vackra åttkantiga Baptisterium (baptistkyrkan) med sina 3 berömda bronsdörrar, fästningen Forte di Belvedere, stadsmuren från slutet av 1200-talet och Uffizierna – ett av världens mest kända konstmuseer. Här kan besökarna se utställningen av verk gjorda av bl.a. Giotto, Rafael, Leonardo da Vinci och Michelangelo.

Området runt Florens är också känt för sin vackra natur, och många turister hittar sig upp till kullarna, där du har fantastisk utsikt över staden.

Ponte Vecchio-bron över floden Arno.

Utforska Florens med biluthyrning

Även om Florens är värt ett långt besök i sig, bör du passa på att även se andra delar av regionen. Nedan hittar du ett litet antal förslag. Tänk på att många städer i Italien är helt eller delvis stängda för privata fordon. Till exempel måste du parkera din hyrbil utanför Sienas Gamla Stan om du vill besöka. Detta är oftast inte ett problem, och du hittar parkeringshus och parkeringsplatser överallt.

Hela centrum av Siena är en UNESCO världsarvslista.

Siena – Italiens vackraste gamla stad?

Det finns många vackra städer i Italien, men Siena är fortfarande något speciellt. Hela centrum är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, vilket inte är svårt att förstå när man ser staden för första gången. Här finns sagolik arkitektur överallt, magnifika piazzaer,kullerstensgator, och ett hav av monument och andra sevärdheter. Staden är också känd för sina utmärkta mattraditioner, många museer, konstgallerier och trevlig atmosfär. Siena är en stad du bör avsätta en tid för, helst mer än en dag. Både för att det finns mycket att uppleva i staden, och eftersom det finns många besökare där, vilket gör att det finns köer vid sevärdheterna.

 • Den snabbaste vägen till Siena från Florens är mestadels på motorvägen, och är 73 kilometer. Resan tar 1 timme och 10 minuter om du inte stannar längs vägen.
Det lutande tornet i Pisa.

Pisa – Mer än ett snett torn

De flesta känner till det lutande tornet i Pisa, men staden har mycket mer än tornet att erbjuda. Centret delas av floden Arno som mynnar ut i havet ca 9 kilometer västerut. Läget gjorde Pisa till en kraftfull och viktig stad redan under romartiden. Den gamla staden domineras av medeltida arkitektur. I en jämförelse med till exempel Siena, kommer de flesta människor att finna pisa mer monumental, och sevärdheterna bär intrycket av att staden var rik och mäktig. Förutom det lutande tornet, Piazza dei Miracoli, många kyrkor och katedraler, och flera palats är bland de viktigaste sevärdheterna.

 • Den snabbaste rutten mellan Florens och Pisa är cirka 92 kilometer lång, varav två tredjedelar går på motorvägen. Körtiden är normalt 1 timme och 10 minuter.

Castiglione del Lago – Lejonet fästning

Castiglione del Lago ligger ungefär mitt i sjön Trasimeno sjön ,sydost om Florens. Ursprungligen var staden belägen på en liten ö, men eftersom tiden har gått, och staden har vuxit, har den vuxit till fastlandet. Nu ser centret mer ut som en udde. Gamla stans bosättning omges av en medeltida fästningsmur,med vackra små hus i ena änden, och fortet i slutet som ligger precis vid havet. Den lilla staden är känd inte bara för sin antika historia och magnifika byggnader, men också för sina lokala specialiteter i matvägen. Du kan uppleva dem på en av stadens många bra restauranger.

 • Det är cirka 120 kilometer från Florens till Castiglione del Lago, varav 100 av dem går på motorvägen. Du kör normalt detta i 1 timme och 20 minuter.
Castiglione del Lago
Greve i Chanti är en medeltida stad i chantivinsregionen.

Greve i Chianti – Vacker medeltida stad i vindistriktet

Chianti är en av de bästa vinregionerna i Italien, och även ett område som kan beskrivas som mycket vackert. Här reser människor för att smaka på vin på vingårdarna, äta utsökt mat och för att njuta av landsbygden. Många kända konstnärer under åren tillbringade långa perioder i Chianti, och inspirationen hämtades inte bara från naturen, men också från de många och vackra småstäderna i området. Regionen är ganska stor, och omfattar bland annat städerna Pisa, Florens, Siena och Livorno. Kärnan i regionen ger dig dock det bästa intrycket av i medeltida byar,såsom Greve i Chianti. Detta anses vara den viktigaste staden när det gäller regionens vinframställning, och är omgiven av många av de mest kända vingårdarna.

 • Från Florens centrum är det 28 km till Greve i Chianti. Du kör på en landsväg, och resan tar normalt 45 minuter.

Montalcino – Härlig bergsby känd för sina viner

Montalcino är en gammal by med medeltida bosättningar. Den ligger på 564 meter över havet på en kulle i Val d’Orciadalen, en bit söder om Siena. Högst upp finns en fästning som byggdes 1361, med byns andra bebyggelse belägen strax nedanför. Här får du uppleva en äkta italiensk bergsby som har en spännande historia, med suverän utsikt över den vackra dalen. Detta område anses också bland de bästa vindistrikten i Italien. En av landets mest kända viner, Brunello di Montalcino kommer härifrån.

 • Det är 107 kilometer från Florens till Montalcino, varav cirka 70 kilometer går på motorvägen. Körrutten tar dig förbi Siena. Utan att stoppa du kommer att spendera ca 1 timme och 50 minuter.
Bergsbyn Montalcino, här kan du se fästningen på toppen av kullen och byn nedanför.
I florens centrum bör du lämna bilen och istället använda dina ben eller kollektivtrafik.

Parkering och trafik med biluthyrning

De flesta av centrum av Florens är inom en så kallad ZTL zon (zona a traffico limitato). Det innebär att de flesta människor får köra hit, förutom de som ska till eller från sitt hotell. Om detta gäller dig, vänligen kontakta hotellet i förväg och be dem att hjälpa dig med tillstånd. Observera att tillståndet vanligtvis endast gäller för avlämning med ditt bagage, och bilen måste vanligtvis parkeras utanför zonen ändå, om hotellet inte har egen parkering.

Vissa zoner är sådana att du kan köra dit inom vissa tider. Du bör fortfarande överväga att undvika och köra, eftersom staden är trångt och trångt. Du riskerar också att förirra dig in i en zon där du ändå inte får köra. Det bästa är att använda dina ben och kollektivtrafik. Du kan sätta på en av de många parkeringsgarage som ligger utanför ZTL-zonen.

Flygplats

Flygplatsen i Florens heter Aeroporto di Firenze-Peretola, eller Amerigo Vespucci Flygplats. Det tjänar Florens, och hela Toscana regionen tillsammans med flygplatsen i Pisa (Aeroporto Internazionale di Pisa). Det finns cirka 5,3 miljoner passagerare årligen. Om du landar i Florens du kanske har flugit via en europeisk stad, eftersom det inte finns så många direktflyg här som till exempel Milano. Mycket av trafiken till Florens går via flygplatserna i Köpenhamn, Frankfurt, Bryssel, Rom, München Roma och Zürich. Zürich

Biluthyrningsfirmorna är samlade på en separat parkering intill terminalbyggnaden (Palagio degli Spini). Där kan du ta dig på pendelbussen som går var 20:e minut. Från och med idag hittar du Avis, Budget, Europcar, National, Hertz, Thrifty och Sixt där, samt ett antal italienska biluthyrningsföretag. Observera att flera av företagen delar diskar.

 • Avståndet från Amerigo Vespucci flygplats till florens centrum är ca 8 kilometer. Körningen tar cirka 15 till 20 minuter.