Hyrbil Port Elizabeth

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Port Elizabeth

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Port Elizabeth genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Port Elizabeth. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Port Elizabeth guide

Biluthyrning Port Elizabeth
Hyrbil Port Elizabeth

Port Elizabeth är beläget i den sydafrikanska provinsen Eastern Cape, särskilt i Algoa Bay (Indiska oceanen), ca 700 km öster om Kapstaden.Staden har 1,2 miljoner invånare, inklusive förorter (2010).

Port Elizabeth är en av Sydafrikas viktigaste hamnar, och utöver intäkterna från exporten är betydande, är turismen en viktig näring.

Port Elizabeth grundades 1820 av brittiska bosättare – och staden fick sitt namn efter den första guvernörens fru, Elizabeth. Britterna hade också varit där innan, och hade redan 1799 byggde ett fort på platsen – ”Fort Frederick”. Detta finns fortfarande och är idag en av de största attraktionerna.

Det hade dock varit människor runt Algoa Bay i hundratals år. Också européerna hade varit där i slutet av 1400-talet – inklusive Portugals upptäcktsresanden Bartholomew Diaz och Vasco da Gama.

En av de populäraste attraktionerna i Port Elizabeth, är de inbjudande stränderna. En lite utanför stan, finner vi också en berömd nationalpark – Addo Elephant National Park. Det grundades i 1931 som en fristad för de elva återstående elefanter i området. Parken har visat sig vara mycket inflytelserik i arbetet med att förebygga utrotning av elefanten befolkningen och idag finns mer än 450 personer – förutom ett stort antal andra däggdjur. Den ursprungliga parken har sedan utökats till att omfatta Woody Kap naturreservat, som inkluderar St Croix Island och Bird Island – där det finns ett rikt fågelliv.

Den närmaste flygplatsen är Port Elizabeth Airport, som ligger 11 km sydost om centrum.