Hyrbil Sandefjord

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Sandefjord

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sandefjord

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Sandefjord genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Sandefjord. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Sandefjord guide

Biluthyrning Sandefjord
Hyrbil Sandefjord

Granbury är en kommun i Vestfold län – med en befolkning på cirka 41.600 (2011). Stadens centrum ligger i toppen av Sandefjord fjorden. Med halvöar Østerøya och Vesterøya kommun har en total kuststräcka på hela 146 km, som tillsammans med alla stränder gör Sandefjord en populär turist-och semester-området.

Sandefjord gränsar i norr av Stokke, i väster till Andebu, i sydväst till Larvik och österut till Tønsberg Fjord och Tjøme.

Sandefjord har en mycket gamla hamnen och laddning rum redan 1680. Staden var en känd spa och bad efter det konstaterades i 1837 svavelhaltiga vatten och lera i området. År 1845 staden var församlingen, men allt från 1837 kommun. Frakt och valfångst var de viktigaste industrierna i staden – och Sandefjord var landets ledande valfångst förrän valfångst i Antarktis slutade på 1960-talet.

Det har funnits flera intressanta arkeologiska fynd från bronsåldern och Viking perioder i kommunen. Den mest berömda enda konstaterande Gokstadskeppet – resterna av ett vikingaskepp, som grävdes 1880. Detta har omsorgsfullt restaurerats och är idag på Viking Ship Museum i Bygdøy av Oslo.

Sandefjord är idag till stor del som en modern stad. En stor brand 1900 förstörde stora delar av den äldre arkitekturen. Centret blev också föremål för omfattande reglering.

Flera av Sandefjord mest berömda sevärdheter är i eller i anslutning till äventyrsbad mitt i stan, som är byggd på den plats där en av de gamla kurorter låg. Här finner vi sådana landmärke i staden – Valfångst Monument (genomfördes 1961 av skulptören Knut Steen) och valfångst hus. I närheten, den Whaling Museum – som är värd ett antal spännande utställningar för både barn och vuxna. Inom samma område finns också Sandefjord stadsmuseum och sjöfartsmuseet – och Museum Wharf, kan en besöka ”Gaia”, som är en kopia av den Gokstadskeppet.

Från Sandefjord går passasjerfesrje till Strömstad i Sverige.

Den närmaste flygplatsen är Sandefjords flygplats Torp, som ligger 8 km nordost om staden.