Hyrbil Sardinien

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Italien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Sardinien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Sardinien

Jämför priser och hitta billig biluthyrning på Sardinien från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning på Sardinien genom oss.

Sardinien guide

Bilutleie Sardinia
Sardinien Biluthyrning

Sardinien är en italiensk ö som ligger i Medelhavet och har cirka 1,6 miljoner invånare (2010). Ön ligger söder om Korsika, väster om det italienska fastlandet och norr om Tunisien. Sardinien är den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien.

Ön är känd för sitt varma medelhavsklimat, sina vackra stränder och utmärkta dykmöjligheter – med både färgglada fiskar och gamla romerska skeppsvrak. Sardinien har stor turism, och den vackra naturen med tropisk vegetation, den rena turkosblå havet och de många vita badstränder är förmodligen den största dragkort.

Landskapet på ön består av slätter, kullar och berg – och den högsta toppen ”Punta la Marmora” mäter 1834 meter över havet.

Attraktioner

Huvudstaden på Sardinien heter Cagliari och ligger på öns sydöstra kust. Staden har 165.000 invånare (2010), och från hamnen finns färjeförbindelser till bland annat Tunisien och Sicilien. Populära turistattraktioner i Cagliari inkluderar fästningen,Det nationella arkeologiska museet, en romersk amfiteater och en vacker botanisk trädgård.

Andra större städer på ön inkluderar Sassari, Quartu Sant’ Elena, Olbia och Alghero. Kända turistorter på Sardinien inkluderar Costa Esmeralda på nordkusten, Alghero på nordvästra kusten och Bosa på västkusten.

Vacker natur med tropisk vegetation, drar den rena turkosblå havet och vita stränder många turister till ön.

Utforska Sardinien med biluthyrning

Sardinien har många vackra små städer att visa upp, härliga stränder, och flera unika sevärdheter. För att komma från plats till plats är du nästan beroende av att ha ett eget fordon, eftersom ön är ganska stor. Vi har valt ut några av de mest populära kör outs. Innan du planerar din resa rekommenderar vi att du även tittar på kartan. Längs vägen kommer du nästan säkert att gå om flera platser värda ett besök, och kanske en av de många arkeologiska utgrävningar hittar du på Sardinien.

Om avstånd och körtid

Längre ner i guiden hittar du information om avstånd och körtid mellan de tre städer som har flygplatser på Sardinien. Dessutom är det inte lämpligt att ange avstånd och körtid i förhållande till de rekommenderade utflykterna. Avstånden kommer att vara mycket olika eftersom du har platsen på Sardinien som utgångspunkt.

Alghero omges av en imponerande befästning.

Alghero – Sardiniens spanska fästningsstad

I Alghero talar många av invånarna katalanska, som de gjorde i den katalanska delen av Spanien för flera hundra år sedan. Anledningen är att den spanske kungen Aragonien regerade i detta område av Sardinien på 1400-talet och Alghero var en sorts spansk koloni. Språket är delvis bevarat och detsamma gäller vissa andra traditioner som har sitt ursprung i Spanien. Staden är mycket vacker, omgiven av en imponerande befästning från tidigare tider och med pittoreska hus i stadens centrum. Det finns också många andra sevärdheter i Alghero, inklusive en katedral från 1300-talet,små och vackra kyrkor, arkeologiskt museum ochmycket mer. Maten som serveras på de många bra restaurangerna är också värd att nämna. Här får du läckra rätter av speciellt skaldjur, tillagade på ett traditionellt sätt, med en touch av Spanien i den.

De rika människorna förankrar sina enorma yachter i Porto Cervo.

Porto Cervo – Fiskarbyn för filmstjärnor och oligarker

Om du är på norra sidan av ön, stanna till vid Porto Cervo. Detta är ursprungligen en gammal fiskeby, som nu tas över av kändisar och rika människor. Bland annat har Italiens tidigare premiärminister ett palats i ett fritidshus, där han håller omstritt och omtvistat företag som tidningarna glatt skriver om. De rika människorna förankrar sina enorma yachter i bukten, handlar i Porto Cervos exklusiva verksamhet och äter middag på de många bra restaurangerna i staden. Det finns naturligtvis golfbanor i området och ett antal mycket vackra stränder. Även om det ibland finns prisvärt boende i denna semesterort, är Porto Cervo känt för att ha några av de dyraste hotellen i världen. En sån där, Hotel Cala di Volpe, har många sett i James Bond-filmen ”Älskade spion”.

Sassari är känd för sin vackra bosättning i pastellfärger, där husen sträcker sig upp mot en klippa mot havet.

Castelsardo – Pittoresk fästningsstad

Om du väljer någon av de små fiskelägena på Sardinien bör Castelsardo ingå i bedömningen. Det ligger på norra kusten av ön, inte långt från staden Sassari. Castelsardo är mest känd för sina härliga byggnader i pastellfärger, där husen sträcker sig upp mot en klippa som vetter mot havet. På toppen finns en fästning som tros ha byggts i början av 1100-talet. Förutom en lugn och bekväm atmosfär, och många goda matställen i den lilla staden, hittar du ett antal andra sevärdheter där. Bland annat kan du se ruiner av byggnader kvar från nuragher kultur, ett folk som bodde på Sardinien över 3.000 år sedan. I staden hittar du också ett par små palats, fleravackra kyrkor, och några spännande museer.

La Maddalena – Sardiniens vackraste öar

La Maddalena är namnet på den största staden på ön som har samma namn. Ön tillhör återigen arkipelagen Arcipelago di La Maddalena, belägen i Bonifaciosundet på nordöstra Sardinien. Här hittar du ett härligt naturområde, trevligabyar, många fantastiska stränder och en avslappnad atmosfär. Det har funnits människor på de sju öarna i tusentals år och dess invånare har inkluderat kända namn som Napoleon Bonaparte och Giuseppe Garibaldi. Garibaldis hus ligger på grannön La Maddalena, och det är möjligt att både gå och köra dit. Huset är idag ett museum och en av La Maddalenas största sevärdheter. Det kan också se en hel del befästningar på ön som finns kvar från 1700-talet. För att komma till La Maddalena, kör till Palau och ta en bilfärja därifrån. Med biluthyrning kan du besöka både huvudön och grannön Caprera. Om du också vill se en av de andra sju öarna,måste du lämna bilen och hoppa ombord på en av de små båtar som avgår från staden.

La Maddalena tillhör arkipelagen Arcipelago di La Maddalena, som ligger i Bonifaciosundet på nordöstra Sardinien.
Bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen, där du får oslagbar utsikt över staden och havet utanför.

Castello distrikt cagliari

Det finns mycket att uppleva i Cagliari, Sardiniens största stad. Många av höjdpunkterna finns i stadsdelen Castello, gamla stan och fästningen. Här finner du bland annat ett museikomplex som ligger i fästningens citadell, dvs den innersta delen av fästningen. Flera av museerna får internationellt erkännande, särskilt Museet för arkeologi, etnografiska museet, och Nationalgalleriet. I gamla stan finns också flera små kyrkor, en katedral, ett gammalt rådhus, flera små palats, teater,brunnar, utsmyckade portar, med mera. Befästningen i sig är dock det som kanske imponerar mest. Höjdpunkterna inkluderar elefanttornet som byggdes 1307– 1305 St Pancras Tower och Bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen– där du får oslagbar utsikt över staden och havet utanför.

Parkering och trafik med biluthyrning

I städerna Sardinien, parkering på gatorna är vanligtvis krävs varje dag utom söndag och helgdagar. Du betalar vid parkeringsautomater eller genom att köpa parkeringstillstånd i tobakskiosker och liknande. I städerna är markerade beskattade parkeringsplatser med blå linje. Gul linje är reserverad för personer med nedsatt rörlighet (måste ha eget tillstånd). Om det är fritt att parkera kommer detta normalt att märkas med vita linjer. Många stränder och sevärdheter har egna parkeringsområden. På några av dessa är det gratis att parkera, medan någon annanstans måste du betala en parkeringsavgift, vanligtvis med kontanter.

Observera att i Alghero, Cagliari, Sassari och några av de mindre städerna finns det så kallade ZTL-zoner i delar av stadens centrum. Det vill säga området är bilfritt och dukommer att få böter om du kör dit utan tillstånd.

Generellt sett är det lätt och bekvämt att köra en hyrbil på Sardinien. Trafiken är mindre aggressiv än annars i landet, men du bör fortfarande köra försiktigt och uppmärksamt. Många av vägarna slingrar sig– särskilt de små vägarna vid kusten. Från Cagliari i söder, till Porto Torres norr om Sassari, finns en tvåfilig motorväg över hela sträckan. Det finns sträckor av tvåfilig motorväg mellan Olbia och Alghero, liksom ingångarna till dessa två städer och Cagliari, bland andra. I mindre överbelastade områden kan vägarnas kvalitet variera.

Trafiken är mindre aggressiv på Sicilien än annars i landet, men du bör fortfarande köra försiktigt och uppmärksamt.

Flygplats

Det finns tre flygplatser på Sardinien, och alla tre hanterar både internationell och inrikes trafik från resten av Italien. Ön är stor, och vilken flygplats du använder har därför mycket att säga när det gäller var du ska bo.

  • Avståndet mellan Olbia och Alghero är cirka 138 kilometer. Körningen tar normalt ca 1 timme och 30 minuter.
  • Avståndet mellan Olbia och Cagliari är 274 kilometer om du kör den snabbaste rutten. Körtiden utan stopp tar då ca 2 timmar och 45 minuter.
  • Avståndet mellan Alghero och Cagliari är 247 kilometer om du kör den snabbaste rutten. Körtiden blir då ca 2 timmar och 30 minuter.
Olbia Costa Smeralda flygplats är det bästa valet om du ska på semester i den nordvästra delen av Sardinien.

Olbia Costa Smeralda flygplats

Flygplatsen strax utanför Olbia är det bästa valet om du ska på semester i den nordvästra delen av Sardinien. Härifrån är det en relativt kort sträcka till Maddalena skärgård, och att tillgripa städer som Porto Rotondo, Porto Cervo, Palau, Santa Teresa Gallura och Golfo Aranci.

Biluthyrning på Olbia Flygplats

Flygplatsen Olbia ligger cirka 50 meter utanför terminalbyggnaden. Alla biluthyrningsfirmor har sina skrivbord samlade där. Hyrbilarna står parkerade i närheten och ingen transport behövs. Från och med idag hittar du nästan 20 företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Olbia. Detta inkluderar internationella aktörer som Hertz, Europcar, Goldcar, Avis och Sixt, samt italienska företag som SicilienByCar, Maggiore och Ruvoli Hyr en bil.

Biluthyrningsföretagen på flygplatsen i Alghero är samlade utanför ankomsthallen i terminalbyggnaden.

Alghero Riviera del Corallo flygplats

Om du ska på semester på öns nordvästra sida är flygplatsen utanför Alghero det bästa valet. Förutom den vackra staden Alghero, du kan hittas inom räckhåll från platser som Sassari, Castelsardo, Stintino, Porto Torres och Bosa.

Biluthyrning på Alghero Flygplats

Alla biluthyrningsföretag på flygplatsen Alghero är samlade utanför ankomsthallen till terminalbyggnaden. Från och med idag gäller detta för ett 20-tal företag, däribland de mest kända internationella aktörerna som Avis, Budget, Hertz, Europacar, National, Alamo och Sixt. Utöver dessa finns det också många italienska företag att välja mellan. Hyrbilar parkeras i omedelbar närhet av ett separat reserverat område.

Totalt finns det 20 aktörer som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Cagliari.

Cagliari Elmas flygplats

Flygplatsen utanför Cagliari är det bästa valet om du ska på semester i södra Sardinien. Det ligger cirka 7 kilometer utanför stadens centrum. Den kortaste sträckan är att platser som Pula, Porto Pinetto, Costa Rei, Porto Corallo, Oristano, Sant’ Antioco och Carloforte.

Biluthyrning på Cagliari flygplats

Alla biluthyrningsfirmorna är här samlade i området på framsidan av terminalbyggnaden. Totalt finns det 20 aktörer som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Cagliari. Dessa inkluderar välkända företag som Sixt, Avis, Hertz, Europcar och Goldcar, samt ett antal italienska företag som Maggiore, Sardinya Rent a Car, Ruvioli och Dinamica Rent.