Hyrbil Stockholm

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Sverige
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Stockholm

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Stockholm

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Stockholm från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Stockholm via oss.

Stockholmsguide

Bilutleie Stockholm
Stockholm Biluthyrning

Stockholm ligger på Sveriges östkust vid Östersjön, och är Sveriges huvudstad och största stad – med en befolkning på 870 000 (2011). Räknar man med huvudstadsregionen stiger befolkningen till nästan 2,1 miljoner.

Huvudstaden ligger i Stockholms län, och tillhör landskapet i Södermanland.

Staden är Sveriges kulturella, ekonomiska och politiska centrum, och är också ett mycket populärt turistmål – med över 1 miljon besökare årligen. Stockholm utsågs till Europeisk kulturhuvudstad 1998 och som Europas miljöhuvudstad 2010.

Staden är känd för sin vackra skärgård, med nästan 30.000 öar, holmar och rev.

Attraktioner

Stockholm har otaliga sevärdheter och turistattraktioner, och några av de mest besökta är bland annat. Gamla Stans centrum med Stockholms 1700-talsslott, Storkyrkan – ursprungligen från 1200-talet, Riksdagshuset, Stockholms Stadshus – stadshuset från 1923 och Stockholm Medeltidsmuseum – ett historiskt museum med fokus på medeltiden.

Gamla Stan i Stockholm.

Andra populära intressanta platser är Riddarholmskyrkan – original från 1300-talet, Naturhistoriska museet, skulpturparken ”Millesgården”, Vasamuseet – med det restaurerade skeppet Vasa från 1628, Skansen – ett friluftsmuseum och ett zoo, Moderna museet – med utställningar av nordisk och internationell samtidskonst samt Nationalmuseum – med konstutställningar, där du också kan se verk av Rembrandt, Renoir, Degas och Goya.

Utforska Stockholm med biluthyrning

Stockholm är utan tvekan en av Skandinaviens vackraste storstäder, där du hittar massor av spännande sevärdheter och aktiviteter. Regionen runt huvudstaden är minst lika spännande, och om du har tid bör du unna dig några utflykter medan i staden. Det finns flera små städer nära Stockholm som är värda ett besök, för att inte tala om alla de stora platserna längs skärgården. Här är några förslag på utflykter som är lätta att slutföra med biluthyrning.

Det lyxiga och ärevördiga Grand Hotel Saltsjöbaden.

Saltsjöbaden – Spa och badort strax utanför Stockholm

När det är varmt i Stockholm är det bra att veta att den svenska huvudstaden är omgiven av många magnifika holmar, öar och småste badorter. Saltsjöbaden är en av de allra bästa platserna att njuta av sommaren, och staden ligger bara en kort bilresa från Stockholm. Ursprungligen var Saltsjöbaden en plats där rika människor gick till sanatoriet, förutom att många av dem hade sina exklusiva sommarhus här. Staden är idag en livlig och trevlig plats på sommaren, med många kulturella evenemang,aktiviteter för unga och gamla, och ett antal stora stränder att bosätta sig på. Du hittar alla möjliga boenden i Saltsjöbaden, från detoöverskådliga och ärevördiga Grand Hotel,till prisvärda sommarstugor. Restaurangerna och kaféerna erbjuder traditionella svenska rätter, och flera är mycket bra på fisk och skaldjur.

 • Det är inte mer än 19 kilometer från centrum i Stockholm till badparadiset Saltsjöbaden. Gångtiden är normalt 25 till 30 minuter.
Medeltidsstaden Sigtuna är Sveriges äldsta stad.

Sigtuna – Sveriges äldsta stad

Den lilla medeltida staden Sigtuna har verkligen för få invånare för att åberopa stadsstatus. Trots det anses det vara en av de mest historiskt viktiga städerna i Sverige. Sigtuna var landets centrum för administration, handel och religion i nästan 300 år. Här tillverkades Sveriges första mynt, stadshuset svenska ärkebiskopar, Sveriges första kristna kung kröntes i Sigtuna, och man tror att flera svenska kungar styrde härifrån under perioder. Idag sigtuna lockar många besökande turister, och särskilt de som är intresserade av historia och vackra små städer. Förutom den vackra bosättningen av de intima gatorna, ståtar Sigtuna med att ha den största samlingen av runstenari världen. Stanna också till vid det imponerande slottet Skokloster, som ligger några kilometer norr om staden. I slottet fanns den svenske generalen i en tid då landet var en av Europas mäktigaste stater. Den byggdes i mitten av 1600-talet och är exceptionellt välbevarad.

 • Från Stockholms centrum till Sigtuna är det cirka 48 kilometer om man kör större delen av sträckan på E4:an. Körtiden kommer att vara cirka 45 minuter.

Drottningholms slott – Kungafamiljens residens

Den svenska kungafamiljen bor mest på Drottningholms slott strax utanför Stockholms centrum. Slottet byggdes på 1600-taletoch är det bäst bevarade i sitt slag i landet. Idag är slottet en av Sveriges främsta sevärdheter, och det mesta är öppet för allmänheten. Endast en flygel används privat av den kungliga familjen. Om du följer med på en rundtur i slottet ser du salar från olika tidsepoker, ett galleri med unika skulpturer av konstnären Adriaen de Vries, den svenske målaren Evert Lundquists ateljé, vackra trädgårdar,ett tillhörande kapell, och slottets egen teaterbyggnad. I den senare sätts både pjäser och opera upp, oftast i samband med den sommarfestival som hålls i slottsparken.

 • Från centrum i Stockholm till Drottningholms slott är det bara 11 km att köra bil. Körtiden brukar vara mellan 20 och 30 minuter, beroende på trafiken på vägen till slottet.
Drottningholms slott har guidade turer och en vacker trädgård att gå i.
Gripsholmens Slott byggdes första gången på 1300-talet som fästning.

Mariefred – Idyllisk småstad med unika byggnader

Den lilla staden Mariefred har bara några tusen invånare, men anses vara en av Sveriges viktigaste städer i historiskt sammanhang. Staden ligger idylliskt vid en av Mälarens fjordarmar, med ensmåbåtshamn och en maritim känsla. Bosättningen består till största delen av små och vackra trähus, varvat med flera historiska byggnader från medeltiden. Den mest centrala av dessa är Gripsholmens Slott. Slottet byggdes först på 1300-talet som fästning, och har byggts ut och byggts om ett antal gånger sedan dess. Att besöka Mariefred är som att åka tillbaka i tiden. Förutom att besöka Gripsholmens slott och slottets vackra trädgårdar kan du bland annat ta en tur på sjön med ångfartyget S/S Mariefred,resa i närområdet med ett gammalt ångdrivet tåg,besöka flera intressanta museer, och promenera i den kungliga hjortparken.

 • Mariefred ligger cirka 66 kilometer väster om Stockholm, i riktning mot Eskilstuna. Körtiden är normalt knappt 1 timme.
Öland har goda badmöjligheter på vackra stränder.

Öland – Ett äkta svenskt semesterparadis

Öland är den näst största ön i Sverige, som bara förbigåtts av Gotland. Det ligger nästan helt till fastlandet, med broanslutning öppen året runt. Bron går från den historiskt kända staden Kalmar, som också är värt en resa med. På Öland har den svenska kungafamiljen sitt sommarhus– många svenskar reser hit för att semestra på sommaren. Förutom att Öland har utmärkta badmöjligheter på vackra stränder,är känt för sina arkeologiska utgrävningar och historiska byggnader. Det finns flera ruiner av gamla fästningar och så kallade byslott (befästa bosättningar från järnåldern och bronsåldern) på ön, och även mer intakt och modern medborgare, inklusive Borgholms slott. Du hittar också modernare arkitektur som är imponerande, som den svenska kungafamiljens sommarresidens på Öland. Detta är ön att köra till om du är intresserad av konst, natur och ett bekvämt semesterliv.

 • Från Stockholm till Kalmar,där bron över till Öland ligger, är den 407 kilometer. Körtiden utan stopp tar cirka 4 timmar och 45 minuter.
 • Från en bit söder om Norrköping kör du längs skärgården, passerar ett antal trevliga småstäder som lämpar sig för en vilosemester.
Parkering längs gatorna är inte så lätt att hitta i Stockholm.

Parkering i Stockholm

Att hitta en parkeringsplats på gatan i stockholms centrum är inte alltid lika lätt, och definitivt inte i Gamla Stan. Avgifterna är också ganska höga. I bostadsområdena nära centrum, som Södermalm, är det mer prisvärt, men här är det stor konkurrens om parkeringsplatserna. Om du hittar utrymme att parkera på ett markerat område på en gata, måste du betala en avgift på en automat som är på trottoarerna. Maskinerna accepterar mynt, bankkort och kreditkort. Kvittot ska synas tydligt i bilens vindruta.

Det bästa alternativet är som regel att utnyttja de många Park-and-Ride-anläggningarna. Dessa är offentligt drivna parkeringsplatser som ligger i nära anslutning till kollektivtrafiken in till centrum. Priserna här är betydligt lägre än vad du måste betala i parkeringshus inne i själva centrum. Lägsta pris är om du kommer till parkeringen mellan 05.00 och 09.00. Observera att det tillkommer en separat avgift för körning i centrum under dagen under vardagstimmarna.

Trafiken i Stockholm

Tekniskt sett är det lättare att köra i Stockholms centrum än i de flesta andra europeiska städer. Trafiken är relativt låg, och förare mestadels artig och vänlig. Som besökare är det inte troligt att du blir stressad när du kör hyrbil på Stockholms gator. Svenska förare bryter sällan trafikregler, de brukar hålla hastighetsgränsen, och de stannar för fotgängare.

Att köra utanför Stockholm och andra större städer i Sverige är ännu enklare och bekvämare. Vägarna är genomgående bra, trafiken ganska bekväm, och detta är en av de säkraste länderna i Europa att köra i.

Alla internationella flygningar använder terminalerna 2 och 5.

Flygplats

Stockholm Arlanda Airport ligger norr om centrum av Sveriges huvudstad, och är nordens tredje största flygplats. Omkring 27 miljoner passagerare använder Arlanda per år. Majoriteten av dessa reser på internationella flyg till europeiska städer, men det finns även direktflyg till bland annat USA, Asienoch Mellanöstern som går till och från Stockholm. Flygplatsen har fyra terminaler, numrerade från 2 till 5. Inrikesflyg använder terminalerna 3 och 4, medan alla internationella flygningar använder terminalerna 2 och 5. Alla terminaler är dock anslutna.

Alla biluthyrningsfirmor är monterade i ett separat centrum vid flygplatsens parkeringsanläggning som kallas P2 Beta (långtidsparkering). Det är fullt möjligt att gå där, men du kan också använda sig av den buss som går från utgången till alla terminaler. Bussen är tydligt märkt med ”P2 Beta”, och går kontinuerligt. Från och med idag erbjuder Hertz, National, Sixt, Alamo, Europcar, Budget, Enterprise och Avis biluthyrning på Stockholms flygplats.

 • Det är cirka 40 kilometer från centrum i Stockholm till Stockholm Arlanda flygplats. De flesta av de kör går på E4 motorvägen, och körtiden är ca 35 minuter.