Hyrbil Thessaloniki

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Grekland
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Thessaloniki

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Thessaloniki

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Thessaloniki genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Thessaloniki. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Thessaloniki guide

Biluthyrning Thessaloniki
Hyrbil Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland, efter huvudstaden Aten.Det ligger i toppen av Thessaloniki Bay och har en befolkning på cirka 360 tusen (2010). Om hela stadsområdet med stigande antalet invånare till över 800.000.

Thessaloniki är en viktig handels-och knutpunkt – ett av de viktigaste industriella städer i Grekland. Dessutom är turismen en viktig inkomstkälla. Dessutom Thessaloniki en hektisk hamn, där det både krävs en betydande export av exportvaror och där färjetrafiken är tung.

Staden grundades redan under antiken – nämligen, år 315 f.Kr. Kr. – Och var länge huvudstad i den romerska provinsen Makedonien.

Bland sevärdheterna finns flera intressanta byggnader. Några av de mest kända är Sofia katedralen från 700 e.Kr., St Dimitrios kyrka från 400-talet (som grundligt restaurerades 1917 efter en större brand), Rotunda (George Church) från 300-nummer, Galeriusbuen från omkring 300 och venetianskt citadell 1400-talet (som inkluderar ruinerna av Marcus Aurelius Arch). Dessutom Thessaloniki ett antal intressanta museer, däribland ett arkeologiskt museum, en etnologisk museum och en konst och kultur museet.

Thessaloniki har upprepade gånger drabbats av stora skador på grund av brand och jordbävningar (den sista i 1978), men har byggts om varje gång. En del av den historiska arkitekturen, dock försvunnit eller allvarligt skadade. Staden 1997 som europeisk kulturhuvudstad.

Det finns också många andra sevärdheter i Thessaloniki. Många turister gillar att få sina intryck av den berömda matmarknaden Modiano, som ligger vid Aristotelis Square och shoppinggatan Venizelou. Här kan du välja och vraka från alla typer av köttprodukter samt frukt och grönsaker från regionen.

Den närmaste flygplatsen är Thessaloniki Airport ( Makedonien ), som ligger 16 km sydost om staden.