Hyrbil Tønsberg

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Norge
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Tønsberg

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Tønsberg

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Tønsberg genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Tønsberg. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Tønsberg guide

Biluthyrning Tønsberg
Hyrbil Tønsberg

Tønsberg är en kommun och en stad i Vestfold Oslofjorden. I väster kommunen mot Stokke, i nordväst till Re, i norr från Horten, i östra delen av Oslofjorden och södra mot Sem. Staden har 41 237 (2013) invånare.

Slottsfjelltårnet på Castle Rock i Tønsberg landmärke i staden. Stenen tornet uppfördes 1888.

På grund av den vackra platsen på Oslofjorden öarna och marina Tønsberg är en mycket besökta staden under sommarmånaderna. Men stadens rika historia och kulturliv lockar också många besökare.  Enligt Snorris sagor, var staden grundades före slaget vid Hafrsfjord (ca 872). Om så är fallet innebär det att Tønsberg är den äldsta staden. År 1201 var Tunsberghus fästning belägrades av kung Sverre och Birkebeiner och slutligen från Baglers som hade platser i Tønsberg.

Staden hade sin storhetstid under medeltiden då flera kungar bodde i fästningen Tunsberghus. Castle Rock har idag Tunsberghus ruiner och rester av Mikaels kyrka. Ursprungligen staden i området under 63 meter höga Castle Rock ner till fjorden. Här finns ruinerna av flera kyrkor, St Olavs Abbey och ett kungligt residens från 1200-talet. Från 1700-talet, blev en central Tønsberg av den norska sjöfarten och valfångst.

Gatunätet och torv i Tønsberg är strukturer som härrör från medeltiden. Tønsbergs har bevarat mycket av den gamla stadskärnan med trähus från 1800-talet.

Det finns många monument i Tønsberg. En av dem är Osebergsskeppet, en viking från 820 närvarande på Viking Ship Museum i Oslo. Oseberg är ett mångkulturellt med hotell, arenor och konferensanläggningar där det uttryckligen hölls många konserter och evenemang under sommaren.

Sandefjords flygplats Torp, som ligger 26 miles nordost om centrum.