Hyrbil Albanien

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Albanien

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Albanien

Hitta det bästa priset på biluthyrning i Albanien genom att använda formuläret till vänster. Goautos.se jämför priser från flera olika företag samtigt och hittar det bästa priset på er hyrbil i Albanien. När ni beställer genom oss så är det inga dolda avgifter eller kreditkorts kostnader.

Albanien guide

Biluthyrning Albanien
Hyrbil Albanien

Albanien är ett land i sydöstra Europa som ligger på Balkanhalvön vid Adriatiska havet och Joniska havet. I nordväst gränsar Albanien Montenegro, till nordost om Kosovos har Republiken Makedonien i öster och Grekland i söder och sydost.Det är ca 70 km från Italien som är på andra sidan av havet.Albaniens huvudstad, Tirana, och befolkningen är mycket homogen och tala albanska, är 2.821.997 (2011) invånare.

Mellan 1468 och 1912 Albanien var under det ottomanska imperiet. Det ockuperades av både italienska fascister och nazister under 2 Världskriget. År 1944 etablerade Enver Hoxha och arbetet partiet en kommunistisk folkrepublik, en regering som varade fram till 1991 då Republiken Albanien skapades.

70 procent av Albanien är täckt av berg, och den största berget Korab ligger 2764 meter. Mot kusten finns det fler lägenheter. Här är ett typiskt medelhavsklimat med milda vintrar med kraftigt regn och torra somrar med många soldagar. Turismen är rebound, men ändå sysselsätter jordbruket mer än hälften av arbetskraften. Albanien är särskilt viktig producent av fikon, oliver, vete, majs och tobak. Albanien har lite olja och gas, och är rik på mineraler som koppar, järnmalm och bauxit.  På grund av ekonomiska problem och korruption är hög utvandring.

Under 2010 lade Lonely Planet Albanien på toppen av sin lista över rekommenderade länder att besöka. Albanien har både historiska städer, vackra stränder och stora möjligheter för vandring.

Speciellt vacker är den albanska rivieran, ett kustområde i söder sträcker sig från Vlore till Saranda. Havet är azurblå och km efter km sandstränder avbrutna av klippor, stenar och pittoreska vikar med små skyddade stränder i mellan. Både Saranda och Vlore, kuststäderna som det är värd att besöka.

För dem som vill ha mer liv och vitalitet som präglade staden Dhermi, som ligger på Rivieran, Albanien Ibiza.Även huvudstaden Tirana kommer att ha en stor nattliv med många barer och klubbar. Den gamla mytiska staden Gjirokastra en UNESCO: s världsarvslista. Berat är en gammal borgby med smala, romantiska gator.

Tirana International Airport är den enda internationella flygplatsen.

Destinationer