Hyrbil Bergamo

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Bergamo

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bergamo

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Bergamo från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Bergamo genom oss.

Bergamo guide

Bilutleie Bergamo
Bergamo Biluthyrning

Bergamo är huvudstad i provinsen Bergamo, som ligger i den italienska landsbygden i Lombardiet – 40 km nordost om Milano. Det är en kort bit från Alperna, ochde vackra dalarna i Valle Brembana och Valle Seriana ligger i Bergamos närhet. Omkring 115 000 invånare bor i Bergamo (2010), som har viss industri (särskilt inom textil, mat och elektronik). Staden har också ett eget universitet, som öppnade 1968.

Bergamo, som så många andra italienska städer, grundades i antiken av romarna – och det sedan bar namnet Bergomum. I modern historia var staden föremål för olika regel. Bland annat är det inte första gången som The New York det tillhörde Venedig 1428-1797 – och senare Österrike– tills det blev italienskt 1859. Venezia

Attraktioner

Det berömda torget Piazza Vecchia i Bergamo

Gamla stan, Città alta, är i sig en viktig turistattraktion – och här finns också flera av stadens arkitektoniska pärlor – bland andra. Piazza Vecchia-torget. Vid torget hittar vi 1190-talet Palazzo della Ragione – som är Italiens äldsta rådhus – och Palazzo della Biblioteca från början av 1600-talet. Andra viktiga byggnader är Palazzo Broletto och kyrkan Santa Maria Maggiore, båda från högmedeltiden.

Den nya stadsdelen, Città bassa, kännetecknas av ett hektiskt affärsliv – och det finns också flera köpcentrum. Gatorna domineras annars av ett brett utbud av affärs- och finansinstitut.

Utforska Bergamo med biluthyrning

Staden Bergamo är intressant nog, men de flesta människor som flyger hit antingen går till Milano, eller utforska regionen. Detta är en mycket bra utgångspunkt för det förflutna. Avståndet från Bergamo och till vackra dalar med härliga byar, är bara några kilometer. De vackraste sjöarna i Italien ligger också i närheten. Här är några förslag på körrutter.

San Pellegrino Terme ligger i en vacker dal.

San Pellegrino Terme – Källvattnet i du kan bada i

Detta är den lilla staden där det berömda källvattnet du ofta serveras på restauranger kommer ifrån. San Pellegrino Terme ligger bara en kort bilresa från Bergamo, i en vacker dal, inklämd mellan bergen. Källvattnet kan du bada i, samtidigt som du undrar över det faktum att det tar nästan 30 år att komma från Alperna ner till staden där det dräneras på flaskor. Eftersom vattnet är förment hälsosamma, hittar du flera bra spa i San Pellegrino, även på några av hotellen i staden. Det äldsta termalbadet är från 1840. I San Pellegrino Terme promenerar du på lugna gator, omgivna av magnifika byggnader i jugendstil.

 • Det är bara 26 kilometer på en landsväg från Bergamo till San Pellegrino Terme, som du kör på cirka 40 minuter. Detta är början på en trevlig körväg som tar dig genom bergen, och till exempel till norra sidan av Comosjön.
Runt Comosjön finns många härliga byar.

Comosjön – Kanske Italiens vackraste sjö

Como är den tredje största sjön i Italien, och anses ofta vara den vackraste. Det ser ut som bokstaven Y vände på huvudet. Längs hela sjön hittar du härliga små byar, förutom de större städerna Como och Lecco som är i varje ände av armarna på sjön. På Comosjön tar du en båttur,du tittar på arkitekturen,sitter på trevliga kaféer, barer och restauranger, simmar, njuter av barnen oavsett om de är med, eller bara njuter av det lugna livet i ett av Italiens vackraste områden. Den lilla staden Bellagio anses av många vara Comosjöns pärla. Den finns på spetsen där havets två armar har förgrenat sig ner till Como respektive Lecco.

 • Från Bergamo är det 57 kilometer till Bellagio, och hela resan går på landsväg. Du spenderar normalt 1 timme och 20 minuter med biluthyrning. Du passerar sedan Lecco på vägen. För Como är det ungefär samma avstånd, och lika lång körtid.
Instrumentmakare i Cremona.

Cremona – Po-dalens musikstad

Staden Cremona i Po-dalen är främst känd för sin musikhistoria,och särskilt för sina århundraden gamla traditioner att göra musikinstrument. Det är härifrån bland annat de artikel med ensamrättviolinerna av stradivarifamiljen komme från, mer bekant som Stradivarius. Totalt finns det över 150 olika instrument beslutsfattare i Cremona. Naturligtvis finns det konserter här nästan kontinuerligt, det finns regelbundna festivaler, och folklivet beskrivs som trivsamt och välkomnande. Staden är också bland de vackraste i regionen.

 • Den snabbaste rutten mellan Bergamo och Cremona går på motorvägen via Brescia. Rutten är då 98 kilometer, som du normalt skulle tillbringa 1 timme körning.
 • Om du har tid och vill se mer av landskapet, kan du köra på en landsväg närmast den raka linjen mellan de två städerna. Detta tar vanligtvis en halvtimme till, trots att avståndet är nästan 20 kilometer kortare.
För naturälskare är Serianadalen platsen att gå både sommar och vinter.

Val Seriana – Superba naturupplevelser

Serianadalen är ett mecka för alla som är intresserade av naturen, oavsett årstid. I bergen längs dalen hittar du 5 skidorter som har goda förutsättningar på vintern och som är stora strövområden när snön inte ligger på marken. Utspridda längs dalen finns vackra byar med medeltida byggnader,och mellan dessa är vingårdarna och gårdarna nära. Var du än slutar hittar du trevliga matställen med regionala delikatesser, fint vin och vänliga människor som älskar att besöka. Om du följer dalen hela vägen in, kommer du så småningom att behöva vända, för här vägen slutar i bergen. En trevlig väg är att först uppleva några av byarna Val Seriana, och sedan gå österut mot sjön Lake d’Iseo.

 • Från Bergamo till Villa d’Ogna, byn där du kan ta av ner mot Lago d’Iseo, är det 37 kilometer. Körtiden är vanligtvis ca 45 minuter.

Gardasjön – Här är livet bekvämt

Lago di Garda är Italiens största sjö, och välkänd för många norska turister. Det milda klimatet i dalen är unikt på denna latitud, och även oliver växer här. Det i sin tur gör sjön till ett populärt resmål året runt. Precis som med Comosjön finns det vackra byar och städer längs de flesta av havets banker. Det finns hav av dem att välja mellan, och de allra flesta är mycket trevliga och trevliga att bo i. Bland de viktigaste besökta platser hittar du den lilla fästningen Castello Scaglieri i Sirmione, städerna Desenzano del Garda, Riva del Garda (i den mycket norra änden), Malcesine och Bardolino.

Idylliska sjön Garda – Italiens största sjö.
 • Gardasjön är lång, och avstånd och körtid beror helt på vilka platser du vill besöka. Till exempel kör först från Bergamo till Sirmione, som ligger på ett utsprång vid södra änden av havet. Avståndet här är 87 kilometer, resan går på motorvägen, och är gjort i 1 timme.
 • Då kan du köra runt havet om du har tid och lust. Från Sirmione till Riva del Garda är det 89 kilometer när du kör på sjöns östra sida, vilket tar 1 timme och 20 minuter om du kör utan att stanna.

Parkering och trafik med biluthyrning

Som många andra städer i Italien har Bergamo zoner som är bilfria. Dessa zoner kallas ZTL, och är oftast väl märkta med skyltar. Om ditt hotell ligger inom en ZTL-zon,är detta oftast löst genom att kontakta hotell innan du anländer med hyrbilen. Hotellet ger då ett undantag, men vanligtvis gäller detta endast vid ankomst och avresa, och inte för att du ska kunna köra runt i zonen.

Parkering utanför ZTL-zonerna går oftast alldeles utmärkt i Bergamo. Det finns många parkeringshus där, och även utrymmen längs gatorna. Du får en anständig översikt över tillgängliga utrymmen med olika appar som kan laddas ner till telefonen, eller användas via en webbläsare, till exempel Parkopedia.

Trafiken i Bergamo är relativt trevlig att köra i, men kom ihåg att italienarna har en något mer stressande körstil än norrmän.

Körning inne i Bergamo är inte svårt, men gatorna kan vara smal, och körstilen hos de flesta italienare är något mer stressande än vi är vana vid. På landsvägarna som går mellan städerna i regionen kan det finnas en hel del trafik, inklusive bussar och lastbilar. Ha tålamod, kör säkert, och helst lite defensivt. Observera att det kan finnas många cyklister på landsvägarna.

Flygplats

Det finns två officiella namn på flygplatsen i Bergamo, respektive Orio al Serio International Airport, och Il Caravaggio International Airport. Vissa flygbolag hänvisar också till flygplatsen som Milano-Bergamo. Detta är en tre flygplatser som betjänar Milano, där de andra är Linate flygplats och Malpensa flygplats.

Biluthyrningsfirmor har kontor och diskar i ankomsthallen på flygplatsen. Från och med idag omfattar detta internationella företag som Hertz, Budget, Avis, Europcar, och Sixt, samt lokala företag som Autoeuropa, Autovia och Maggiore Rent.

 • Avståndet från Il Caravaggio till Bergamo är knappt 4 kilometer, med en körtid på cirka 10 minuter. Från flygplatsen till centrum av Milano är det ca 45 kilometer, och med en körtid på ca 1 timme och 5 minuter.