Hyrbil Bologna

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Italien
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Bologna

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Bologna

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Bologna från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Bologna genom oss.

Bologna guide

Bilutleie Bologna
Bologna Biluthyrning

Bologna är huvudstad i den italienska regionen Emilia-Romagna,norr om bergskedjan Apennines. Runt staden – som har cirka 375.000 invånare (2010) – det finns en bördig slätter landskap. Bologna kallas ofta för husdjursnamnet ”La dotta” (forskaren), eftersom stadens universitet är en av Europas äldsta (grundat 1119). Andra kallar staden ”La grassa” (det feta) på grund av Bolognas berömda kök.

Det ursprungliga namnet var Felsina, och staden nämns som romersk koloni så tidigt som 189 f.Kr. Kr.

Attraktioner

Den välbevarade historiska stadsmiljön är Bolognas främsta sevärdhet. Det domineras av två stora öppna platser (Piazza Maggiore och Piazza del Nettuno), samt flera kyrkor och palats. På Piazza del Nettuno står den berömda Neptunfontänen från mitten av 1500-talet. På en annan av Bolognas torg, Piazza di Porta Ravenna, finns två lutande torn från 1100-talet (Garisenda och Asinelli), som drar till sig turisternas uppmärksamhet.

Byggnader värda att besöka är Palazzo Comunale (Rådhuset) och Palazzo del Podestà – båda medeltida – samt några av de många magnifika kyrkorna. Bland dessa måste två nämnas specifikt: katedralen San Pietro och den gotiska San Petronio. Den senare har en underbar entré portal som gjorts av skulptören Jacopo della Quercia. Denna kyrka är också känd för påven kröna kejsar Karl 5. där i året 1530.

Bologna är berömt för sin historiska stadsmiljö – här från Piazza Maggiore.

Utforska Bologna med biluthyrning

Även om Bologna kan vara en spännande småstad, reser de flesta hit eftersom staden är en bra utgångspunkt för att resa runt i regionen. Bologna är centralt beläget, inom räckhåll för städer som Milano, Venedig, Florens och Firenze Rimini, ochäven platser som Lago di Garda. Med biluthyrning från Bologna flygplats når du många av Italiens populäraste städer på bara en timme eller två.

Den antika staden Modena har flera magnifika byggnader.

Modena – Mysig stad för matmonument

Modena är en gammal stad, och området var bebott redan under järnåldern. En enhet förbi här är säkert att rekommendera, särskilt om du är intresserad av historia, kultur, vackra byggnader, och god mat. Staden är känd bland annat för sina mattraditioner och trevliga restauranger, produkter som aceto balsamico tradizionale, festivaler på piazzaerna, goda shoppingmöjligheter (särskilt mode), och det faktum att både Luciano Pavarotti och Enzo Ferrari föddes och växte upp här.

 • Det är inte mer än 44 kilometer från Bologna till Modena. Om du kör motorvägen större delen av sträckan, kommer du att ta ca 50 minuter.

Florens – Kulturcentrum i Italien

Florens är oftast på planen för de flesta människor som besöker regionen Bologna. Detta är en av världens vackraste medeltida städer , ochden historiska stadskärnan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Florens har varit huvudstad i Italien, härifrån kommer många av landets mest kända konstnärer, och miljontals turister reser varje år för att uppleva pärlan i Toscana. Du bör avsätta mer än en dag för att komma ikapp med allt Florens har att erbjuda.

 • Det är cirka 105 kilometer från Bologna till Florens, och de flesta av enheten går på motorvägen. Med regelbunden trafik tar resan ca 1 timme och 20 minuter. I området kring Florens, och längs rutten från Bologna, finns det många mysiga byar och vingårdar som kan vara värt ett stopp.
Florens – här ser du Duomo Santa Maria Del Fiore.
Riminis strand är 15 kilometer lång.

Rimini – En av Europas största badorter

Riminis strand är 15 kilometer lång, med gyllene sand så långt ögat når. Staden är också mycket gammal, grundad av romarna redan i år 268 före vår tideräkning. Här hittar du en perfekt kombination av spännande stadsliv och bekväma stränder. Den gamla stadskärnan erbjuder arkitektur från många olika epoker,sevärdheter överallt, bra restauranger, bra shopping, och mycket mer. Om du är på en hyrbil resa i Italien på sommaren, bör resan stanna vid Rimini.

 • Det är cirka 120 kilometer mellan Bologna och Rimini, och nästan hela resan kommer att gå på motorvägen. Utan att stanna kommer enheten att ta ca 1 timme och 20 minuter.
San Marino är världens äldsta republik.

San Marino – Mini-putttillståndet du upplever på en dag

Den lilla republiken San Marino är en av världens minsta stater, med en befolkning på endast 33 tusen invånare. I Europa är bara Vatikanen och Monaco mindre. Detta är också världens äldsta republik. Det ligger söder om Bologna, upp i bergen, och rätt in i landet från badorten Rimini. Staden San Marino är koncentrerad kring en gammal fästning. Här finns smala och mysiga gågator, fantastisk utsikt, trevliga och små restauranger, och mer än tillräckligt med museer och sevärdheter att ta itu med. Mini-putt staten kan upplevas på en dag, men det är inte fel att ta itu med några av byarna i området när du är där. Kom ihåg att ta med passetoch be om att få det stämplat vid gränsövergången.

 • Från Bologna kör du på motorvägen ända till Rimini, och sedan finns det en landsväg upp till San Marino. Sträckan är totalt ca 140 kilometer och du spenderar ca 1 timme och 45 minuter om du inte har några stopp på vägen.
Ravenna var huvudstad i det västromerska riket för cirka 1600 år sedan.

Ravenna – Här hittar du det goda livet

Ravenna är något avskilt från de vackra stränderna längs kusten, men är fortfarande ett populärt resmål för dig som reser på solsemestrar. Vad är stadens största dragkort är dock kulturen. Detta var huvudstad i västra romerska riket ungefär 1600 år sedan. Staden har en mycket vacker stadskärna, flera arkitektoniska pärlor (8 byggnader finns med på UNESCO:s världsarvslista), och är känd för sina många musik- och kulturfestivaler. Liksom på andra håll i Italien, det finns inte heller någon god mat erfarenhet i denna region, och särskilt när det gäller skaldjur.

 • Det är 81 kilometer mellan Bologna och Ravenna, och större delen av resan går på samma motorväg som den som tar dig till Rimini. Körningen tar ca 1 timme.
Det är inte särskilt tillgänglig med bil i stadens centrum, så det rekommenderas att parkera utanför.

Parkering och trafik med biluthyrning

Det är inte särskilt tillgängligt med bil i Bolognas historiska centrum. Gatorna är smala, och det finns en snabb kork och kö här. Om du utforskar sevärdheterna bör du därför parkera på utsidan. Parkering längs gatorna är markerad med antingen vitt eller blått. Vit märkning innebär att invånarna kan parkera där, medan blått innebär att alla kan parkera.

Observera också att de flesta italienska städer har så kallade ZTL-zoner. Vissa områden kan vara stängda för all trafik, antingen permanent, eller vid vissa tidpunkter. Om hotellet du bor på ligger inom en sådan zon, bör du förse hotellet med registreringsnumret för hyrbilen. Då de se till att du har ett undantag att köra till och från hotellet.

Trafiken är mer aggressiv i Italien än många andra länder i Europa. På motorvägarna är detta oftast inte en faktor, men i städerna och på landsvägarna bör du vara extra uppmärksam. Kör defensivt, men beslutsamt.

Flygplats

Flygplatsen i Bologna kallas Bologna Guglielmo Marconi flygplats. Även om Bologna inte är bland Italiens mest populära resmål, använder många människor staden som utgångspunkt. Speciellt de som utforskar på egen hand med biluthyrning. Därför finns det över 8 miljoner passagerare per år som reser via Guglielmo Marconi flygplats.

Det finns för närvarande 20 biluthyrningsföretag representerade på flygplatsen i Bologna. De välkända internationella hyresvärdarna Avis, Budget, Hertz, Sixt, National, Europcar, Thrifty och Alamo är några av dessa. Dessutom hittar du ett antal italienska och mindre kända företag, såsom Sicilien av Bil, Maggiore och Autovia. Alla diskar och uthyrningskontor ligger i ankomsthallen på flygplatsen, och hyrbilar parkeras alldeles i närheten.

 • Flygplatsen ligger endast 6 kilometer nordväst om stadens centrum, med en körtid på mindre än 10 minuter.