Hyrbil Faro

 1. Hem
 2. chevron_right
 3. Hyrbil Portugal
 4. chevron_right
 5. Hyrbil Faro

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Faro

Jämför priser och hitta billig biluthyrning i Faro från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Faro genom oss.

Faro guide

Bilutleie Faro
Faro Biluthyrning

Faro är en hamnstad i södra Portugal, närmare bestämt på Algarvekusten. Den har cirka 50 000 invånare (2010), och anses ofta vara Algarves ”huvudstad”.

Vid sidan av turismen, som är den dominerande industriella vägen i Faro, spelar också fiske- och fruktexporten en betydande roll. Staden har en stor fiskehamn.

De flesta historiska sevärdheter ligger i Gamla stan, men de äldsta byggnaderna lades mestadels i ruiner under en större jordbävning som drabbade området 1755.

Attraktioner

Bland attraktionerna i Faro finns det stora naturreservatet Ria Formosa (som också är en rastplats för ett antal fågelarter under flyttningar varje vår och höst) och den långa stranden (som ligger cirka 7 km från centrum). Det varma, behagliga klimatet är också ett viktigt bidrag till att göra Faro till ett mycket populärt turistmål. Hit kommer runt 5 miljoner besökare varje år, i första hand på sol- och badsemester.

Den långa sandstranden frestar många turister att bege sig till Faro för sol och sol semester.

Annars är det arkeologiska museet ”Museu Arqueologico” det mest kända kulturella landmärket i Faro. Det ligger i Gamla stan – i en byggnad från 1518. I närheten ligger katedralen Sé de Faro, som byggdes om efter jordbävningen 1755. Av den ursprungliga gotiska kyrkan är endast tornet bevarat.

Det finns flera intressanta museer i bland annat Faro. Museo Maritima museet Museo Maritima i hamnområdet och ett etnografiskt museum – Museu Etnografico – som erbjuder regelbundna utställningar med anknytning till lokal kultur och hantverkstraditioner.

Utforska Faro med biluthyrning

Faro är ett bra ställe att hyra en bil när du är på semester i södra Portugal. Härifrån kan du ta många spännande utflykter, och variationen mellan dem är stor. Det finns mycket att se både längs kusten och uppe i bergen. Dessutom är det en kort bit till Spaniens sydkust, Spaniaoch du kan komma till platser som Sevilla,Gibraltar och Marbella. Här har vi plockat ut några exempel på de mest populära åkattraktionerna med Faro som utgångspunkt.

Den populära Caldas de Monchique Spa med Varm källvatten

Monchique – Vacker bergsby

Den lilla bergsbyn Monchique är en av de vackraste och grönaste i Portugal. Det är bara en kort bilresa från Faro och är idealisk för en dagsutflykt med bil. Här är de vackra små husen målade i fräschafärger , gatorna är mysiga att vandra i, atmosfären vänlig, och utsikten över landskapet superb. Inne i stadens centrum finns flera bra matställen som serverar lokala specialiteter. För den som vill använda sina ben lite i vacker natur finns det många stigar som passar både promenader och cykling. En av de populära rutterna går till Caldas de Monchique, ett berömt spa som erbjuder varmt källvatten.

 • Den kortaste och snabbaste vägen till Monchique går först på motorvägen till Portimão, innan du tar av upp mot bergen. Sedan kör du ca 85 kilometer, och spenderar ca 1 timme.
 • Om du vill se mer av bergen kan du istället köra via São Bartolomeu de Messines. Avståndet blir då cirka 5 kilometer längre, och körtiden 1 timme och 20 minuter.

Farol de Sagres – Besök världens ände

Fyren på ydlandet Ponta de Sagres var i forna tider kallas världens ände. Det ser man när man står där. Tornet ligger på kanten av en över 60 meter hög klippa, med det vilda Atlanten skummande nedanför. Tydligen, Henry navigator, Portugals prins och viktigaste upptäcktsresande, sägs ha planerat många av hans expeditioner på Farol de Sagres. Dagens upplaga av fyren är delvis från 1846, byggd på marken som en gång var ett munkkloster. Besök också staden Sagres som ligger strax öster om fyren. Det finns många bra fiskrestauranger,en livlig småbåtshamn, och bra badmöjligheter. Om du vill se fler stora fyrar samtidigt, överväga att köra 5 kilometer längre västerut, där Farol do Cabo de São Vicente ligger.

Fyren står på kanten av en över 60 meter hög klippa med Atlanten nedanför.
 • Från Faro till Farol de Sagres är det 118 kilometer, där cirka 80 kilometer av sträckan är motorväg. Körtiden är ca 1 timme och 35 minuter.
Den enda naturliga koloni av apor i Europa finns på bergstoppen i Gibraltar.

Gibraltar – En liten bit av England

Det brittiska territoriet Gibraltar ligger inom räckhåll om du vill ta en annan utflykt från Faro. Beläget vid foten av en stenig bergstopp, omfattar bosättningen ett antal spännande sevärdheter, inklusive en morisk fästning,sena 1700-talstunnlar, en stor katedral,flera museer och vackra trädgårdar. Men den stora draglappen är bergstoppen. Där hittar du den enda naturliga koloni av apor i Europa. Utsikten är oslagbar, och man ser över till Afrika om det inte är dåligt väder.

 • Det är 390 kilometer på motorvägen mellan Faro och Gibraltar. Utan att stanna är runtime ca 4 timmar.

I Loulé finns goda shoppingmöjligheter, speciellt lördagar när den stora marknaden är öppen.

Loulé – Staden med den bästa marknaden på Algarvekusten

Att köra till den lilla staden Loulé tar en kort tid från Faro. Där hittar du ett härligt centrum med bra mat- och shoppingmöjligheter. Mitt i staden har du också slottet Castelo de Loulé som morerna byggde på 700-talet. Stämningen är lugn och annorlunda, och inte särskilt präglas av turism. Det är speciellt på lördagar som det passar med en körning till Loule. Sedan finns det en stor marknad där, där lokala producenter och konstnärer säljer delikatesser, hantverk och konst. Måndagar är den minst gynnsamma dagen, eftersom de flesta sevärdheterna är stängda.

 • Från Faro till Loulé är det knappt 18 kilometer. Du kommer att ta cirka 20 minuter att köra.

Sevilla – Hemstad för spanska tapas

Sevilla i Spanien är inte längre borta från Faro att en dagsutflykt är fullt möjligt, men du bör överväga att ta minst en övernattning när du väl är där. Detta är en av Spaniens mest spännande städer. Sevilla är känt för sin rika historia, stora arkitektur ochlivliga kultur. Staden är också en av de bästa ställena att stanna till om du älskar mycket god mat. Många anser Sevilla huvudstad i världen när det gäller tapas, och utmärkta restauranger kan hittas överallt. Pulsen i staden är annorlunda än vi är vana vid. Invånarna har relativt lång siesta, och äter middag sent på kvällen. I Sevilla brukar man oftast inte gå och lägga sig förrän sent på kvällen. Kort sagt, livet är ganska underbart i Sevilla.

 • Det är 195 kilometer mellan Faro och Sevilla, och så gott som hela sträckan går på motorvägen. Tiden med biluthyrning är ca 2 timmar. Var noga med att kontrollera med din biluthyrningsfirma vad reglerna är för att korsa gränser.
Små människor att se mitt på dagen, har invånarna nämligen en relativt lång siesta.

Parkering och trafik med biluthyrning

På sommaren finns det många turister i staden och det omgivande området. En hel del av dessa får en hyrbil, så det blir ofta svårare att hitta parkering på gatorna i centrum. Lyckligtvis har staden ett antal parkeringshus och privat köra parkeringsplatser. Dessa kostar lite mer än gatuparkeringen, men det är lättare att få plats där.

I centrum av Faro finns ett stort antal smala gator, och tillgängligheten är inte lika bra överallt under dagen. Samtidigt finns det inte mer än 120 000 invånare i staden, så jämfört med till exempel Lissabon, är det relativt lätt att köra i Faro. I allmänhet bör man ägna lite extra uppmärksamhet åt vägarna i Portugal, och gärna köra lite defensivt.

Körningen utanför tätbefolkade områden har förbättrats i Portugal under de senaste åren. Motorväg A22, som går längs hela Algarvekusten, är en gåva för den som vill flytta effektivt. Det är lite trafik här eftersom vägen är avgiftspliktig. Om du inte har något emot att betala vägskatten, kommer du dit mycket snabbt, och utan stressig trafik.

Det rekommenderas att ägna extra uppmärksamhet åt vägarna i Portugal och gärna köra lite defensivt. På motorvägen är det lite trafik, eftersom vägen är avgiftspliktig.

Algarve Airport är liten och tydlig.

Flygplats

Aeroporto Internacional de Faro kallas också algarve flygplats. Flygplatsen är ganska liten och tydlig, och hanterar inte mer än cirka 6 miljoner passagerare per år. Samtidigt är det betydligt mer hektiskt på flygplatsen i Faro mellan april och oktober. Naturligtvis gör de flesta människor som reser till Algarve kusten det under de hetaste månaderna. Detta kan vara en bra sak att veta om du hyr en bil under denna period. Du bör boka tidigt, och även se till att det kan finnas några köande på de mest trafikerade dagarna.

Biluthyrningsbolagens diskar är samlade i ankomsthallen. Från och med idag är 14 företag närvarande här, men flera av delarna personal och kontor. Detta gäller till exempel Hertz, Thrifty, Dollar och Firefly. Om du hyr en bil från ett av dessa företag får du nycklarna vid samma skrivbord. Andra internationella aktörer är också på flygplatsen, inklusive Avis, Budget, Europcar och Sixt.

 • Flygplatsen ligger ca 6 km från centrum av Faro. Med bil tar resan cirka 10 minuter.