Hyrbil Ibiza

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Hyrbil Spanien
  4. chevron_right
  5. Hyrbil Ibiza

Jämför över 1 600 hyrbilsföretag

Garanterat lågt pris på hyrbilar

Vi jämför över 1 600 hyrbilsföretag för att hitta lägsta pris

Kvalitetssäkrade företag

Jämför priser från alla välkända biluthyrningsföretag inklusive Avis, Sixt, Hertz och Europcar.

Obegränsad körsträcka och försäkring

Försäkring och obegränsad körsträcka ingår för de flesta destinationer

Inga dolda kostnader eller avgifter

Vi lägger aldrig till några avgifter för kreditkort eller andra dolda kostnader

Avboka eller ändra gratis

Gratis avbokning upp till 48 timmar före avhämtning. Vi tar inte ut någon ändringsavgift.

Vi är alltid tillgängliga

Vår kundtjänst är alltid tillgänglig om du stöter på något problem

Biluthyrning Ibiza

Jämför priser och hitta billiga biluthyrning i Ibiza från välkända och lokala biluthyrningsföretag. Försäkringar och obegränsad körsträcka ingår. Spara upp till 70% på biluthyrning i Ibiza genom oss.

Ibiza guide

Bilutleie Ibiza
Ibiza Biluthyrning

Ibiza är en spansk turist ö som ligger i Medelhavet – ca 80 km sydväst om Mallorca – och tillhör provinsen baleariska öar. Ön har cirka 132 000 invånare (2011), men under sommarsäsongen stiger befolkningen avsevärt. Turismen är öns främsta inkomstkälla.

Den högsta punkten på ön är La Atalya, som mäter 424 meter över havet. Nordkusten består till största delen av branta klippor, medan sydkusten har mestadels långa sandstränder. Klimatet i Ibiza är varmt och torrt.

Attraktioner

Ibiza är ett populärt resmål för semestern och har stor chartertrafik. Solbad, bad och stränder är öns främsta attraktion, men Ibiza är också känd för att vara en ”partyö” – med nattklubbar barer och diskotek öppna till gryningen.

Huvudstaden på ön heter helt enkelt Ibiza stad (Eivissa), och har cirka 50 000 invånare. Från hamnen här finns färja till bland annat Barcelona, Mallorca och Formentera. I huvudstaden ligger Ibizas katedral, som är från 1400-talet. Andra viktiga städer på ön är San Antonio Abad, Santa Eulalia del Rio och San José.

Solbad, bad, och stränder är öns främsta attraktion.

Utforska Ibiza med biluthyrning

Även om du åker till Ibiza bara för att sola och bada, är det definitivt värt att hyra en bil på ön. För det första får du mycket snabbare och lättare att och från flygplatsen. Det är också lättare att se några av de många och vackra små fiskelägen där, liksom att du kan besöka de vackraste stränderna. Här är några av de rider i Ibiza.

Avstånd och körtid i Ibiza

Avståndet till de olika stränderna och sevärdheterna är inte lämpligt att ta med när det gäller Ibiza. Som längst är ön cirka 40 kilometer, och vid sin bredaste ca 20 kilometer. Därför är det inte troligt att du spenderar mycket tid i bilen, nästan vart du än är på väg.

Njut av livet på en av de fina ölträdgårdarna.

Dalt Vila – Gamla stan i Vila d’Eivissa

Huvudstaden i Ibiza kallas samma som ön, och i katalanska Eivissa (Ibiza stad används internationellt). Om du inte bor här, titta in. I Eivissa hittar du inte bara några av de mest kända nattklubbar och kaféer, men också mycket annat spännande att hantera. Ta en tur till Dalt Vila, den gamla staden som sträcker sig upp på toppen av den lilla kullen som skyddar stadens centrum. Där hittar du slottet Castell d’Eivissa, en gammal katedral, trevliga matställen, och många gallerier,museer och butiker. Dalt Vila är en härlig stadsdel att bo i. Här kan du sitta på en trevlig ölträdgård och njuta av utsikten ut mot havet och solnedgången, efter att ha tittat på affärer och sevärdheter.

Den bästa festlokalen i Ibiza, men det finns mycket annat att göra här också!

Sant Antoni de Portmany – Staden för dem som inte kan sitta still

Sant Antoni de Portmany ligger på Ibizas norra sida och är kanske mest känd som Ibizas bästa festplats– särskilt på 1980- och 1990-talet. Även om detta fortfarande är en attraktiv stad för festlejonen, finns det också mycket annat att uppleva här. Staden har den näst största befolkningen på ön, efter Ibiza Town (Eivissa). Stranden S’Arenal de San Antonio, som ligger på södra sidan av stadens centrum, är bland de bästa att sola och bada på. Det finns många båtturer härifrån, du kan hyra till exempel jetskis, surfbrädor och kajaker,du kan boka fisketurer, delta i grottpromenader,och mycket mer. Du hittar också många bra restauranger i staden, bra shopping, och naturligtvis många av de bästa nattliv alternativ.

Många tycker att detta är den vackraste stranden i Ibiza.

Cala Comte – Ibizas vackraste strand

Inte alltför långt från Sant Antoni de Portmany ligger vad många anser vara den vackraste stranden i Ibiza, Cala Comte (även kallad Platges de Comte). Det är lätt att få med biluthyrning, och det är nästan alltid gratis i de tillhörande parkeringsplatserna. Det finns ett par öar strax utanför, vilket gör det grunt här, och därmed nästan alltid fin badtemperatur i vattnet. Detta område anses också vara en av de bästa att snorkla i, eftersom klippformationerna ger skydd för många vackra fiskarter. Precis bakom stranden finns flera trevliga matställen, med panoramautsikt över havet. Fånga solnedgången vid Cala Comte är ett måste när du är i Ibiza.

Puerto de San Miguel – Gömstället av piraterna

Den gamla fiskebyn Puerto de San Miguel är (som alla andra) idag en av öns många badorter. Förutom vad som kommer med den stora stranden, bad, vattenaktiviteter och sådant, hittar du flera bra restauranger här. Skaldjur är naturligtvis huvudfokus, och många av öns invånare går till Puerto de San Miguel eftersom här smakar det bäst. Prova till exempel bullit de peix om du hittar den på menyn. Detta är Ibizas ”nationalrätt”, och en slags gryta baserad på olika typer av fisk och skaldjur. Om du besöker San Miguel kan du överväga att utforska den närliggande grottan Cova de Ca’n Marçà. Grottsystemet var en gång gömställe av fruktade pirater som hade Ibiza som bas för sina härjningar i detta vatten.

Den gamla fiskebyn Puerto de San Miguel.

Sa Talaiassa – Ibizas högsta punkt

Den högsta punkten på Ibiza finns på toppen av berget Sa Talaiassa (namnet betyder vakttorn på katalanska). Toppen är 475 meter över havet,och det är möjligt att köra bil hela vägen. De flesta väljer dock att lämna hyrbilen i byn Sant Josep de Sa Talaia, och sedan ta den markerade vägen därifrån. Sträckan är inte mer än ca 2,5 kilometer, och även om det går uppför, kommer de flesta människor att göra resan utan problem. På toppen får du en utsikt över hela Ibiza, du ser över till den närliggande ön Formentera, och du kan fånga en härlig solnedgång eller soluppgång om du kommer fram till toppen vid rätt tidpunkt.

I markerade parkeringsplatser betalar du vid parkeringsautomater, där du anger bilens registreringsnummer.

Parkering och trafik med biluthyrning

På Ibizas stads gator är det tillåtet att parkera om den är markerad i blått. Där det finns gula märken, och gult kombinerat med blått, är parkering inte tillåtet, om det inte finns en skylt med tillåta tid. Du betalar vid parkeringsautomater,där du anger registreringsnumret på bilen (ingen anteckning i fönstret). Observera att det finns olika priser för sommarhalvåret (dyraste) och för vinterhalvåret (billigaste).

Vägarna i Ibiza är i allmänhet bra, och bilister kör mestadels fint. Det finns några sträckor där vägarna slingrar sig och brant. Här ska du köra långsamt, och vara medveten om att bilar kan ta sig runt varje sväng. Undvik också att köra med en hyrbil på vagnen vägar som går till några avlägsna stränder. Som regel gäller försäkringen inte vid körning, och skada dig bilen kan vara hög.

Flygplats

Ibiza flygplats (Aeroport d’Eivissa på spanska) serverar både ön med samma namn, och den närliggande ön Formentera. Här får man oftast med antingen charterflyg, eller med direkt reguljärflyg från de flesta europeiska städer. Trots att ön är den populära destinationen, och det finns flera miljoner passagerare per år, är flygplatsen liten och tydlig. Det finns bara en terminal här.

Från och med idag finns 8 företag som erbjuder biluthyrning på flygplatsen i Ibiza. Dessa är Hertz, Avis, Europcar, Enterprise, Budget, Sixt, Goldcar och InterRent. Alla har räknare både i hallen och i ankomsthallen. Hyrbilarna står parkerade i det närliggande området och du behöver ingen transferservice.

  • Från flygplatsen till centrum av Ibiza Town (Vila d’Eivissa) är det cirka 8 kilometer. Runtime är inte mer än 7-8 minuter.
  • Den längsta sträckan från flygplatsen som kan köras på ön är till byn Portinatx. Där är det inte mer än 43 kilometer, och du kör på cirka 40 minuter.
Flygplats i Ibiza.